Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Udoskonalony serwer Frakcje.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Nie dawno wpadłem na ciekawy pomysł jak bytu udoskonalić stare, dobrze nam znane serwer Frakcje/Wojny Gildi. Różnił by się on o tyle, że byłby on z modami, które nie są zbyt duże ale dają za to mocnego kopa. (Dużo możliwości). Jeśli się nie mylę istniał kiedyś taki serwer i cieszył się popularnością. Chodzi mi o serwer z takimi modami jak mody dodające plecaki, nowe bronie, luki, zbroje ew. kilka rud lub bossów. Sam taki serwer bym założył, lecz nie mam na to odpowiedniego serwera. Mody były by dobrane w taki sposób aby nie przeciążać maszyny oraz aby gracze ze słabszymi komputerami też mogli pograć oraz żeby były nie zbyt przesadne. Piszcie w komentarzach jakie konkretne mody byście dodali na taki serwer typowo Wojny Frakcji lub z namiastką RPG dla lepszego klimatu. Może jak będę miał warunki to wykorzystam wasze propozycje, a może nawet sami stworzymy taki serwer. Mam nadzieję, że taki serwer był by popularny, zresztą sami oceńcie czy ta propozycja ma jakiś sens czy raczej jest do bani.. Piszcie śmiało co Wy o tym myślicie.

Pozdr Boyownik.

Wstępna lista modyfikacji:

Serwer:

-Balkon Weapons mod (prawdopodobnie) (bronie)

-Damage Indicators (Pokazuje stan zdrowia moba/gracza)

-Mo Creatures (zastanawiam się) (nowe moby)

-Backpacks (plecaki)

-Zeppelin mods (prawdopodobnie) (pojazdy)

-MinecraftForge (podstawa)

-Pomyśli się :)

Client:

-OptiFine (optymalizacja mc)

-Reis Minimap (minimapa)

-Inventory Tweaks (sortowanie itemków w eq, skrzyni)

-Balkon Weapons mod (prawdopodobnie) (bronie)

-Damage Indicators (Pokazuje stan zdrowia moba/gracza)

-Mo Creatures (zastanawiam się) (nowe moby)

-Backpacks (plecaki)

-Zeppelin mods (prawdopodobnie) (pojazdy)

-MinecraftForge (Podstawa)

-BackTools (na plecach widać ostatnio używane narzędzie/broń)

-TooManyItems (dodawanie itemków, enchanting, tworzenie mikstur itp.)

-CrafttingGuide (Wszystkie receptury pod klawiszem "g")

-Pomyśli się :)

Opublikowano

@UP

W tym sęk. Serwer ma większe szanse jako typowo średniowieczny (miecze, łuki) czy raczej trochę zmodernizowany (broń palna). Zobaczymy opinie innych ew. można poblokować niepasujące bronie, itemy.

@EDIT Myślałem też nad takimi modami aby po zabiciu gracza/moba ich ciało było by rozczłonkowane lub dodać mod który dodaje krew.

Opublikowano

balkon' weapon mods

zeppelin mod

mo creatures

reis minimap

oj dużo by tego było :D ale jakbyś robił kiedyś taki serwer to chętnie się dołącze i pomoge ;)

Waros RPG - Krwawy Tron 2018 PREZENTACJA MPC Forum - KLIK
sygnatura.png

SERWER OD GRACZY DLA GRACZY!

Opublikowano

@UP Mody co podałeś są spoko tylko Mo Creatures.. hmm.. Bardzo lagujący mod, musiałbym się zastanowić i sprawdzić na jakieś maszynie. Za chwilę dam Edit i podam wstępne mody.

@EDIT Dodane.

Opublikowano

@UP Aether to bardzo ciekawa koncepcja. Myślałem nad tym, ale ciężko stwierdzić właśnie w sprawie lagów. To zależy od maszyny, jest bardzo ważne. Piszcie czy taki serwer miał by przyszłość.

@EDIT Dodałem kilka modów do listy.

Opublikowano

Dołączam się do dyskusji, mógł bym nawet pomóc z serwerem. Proponował bym jeszcze dodać takie mody jak:

Elemental Arrow,

CraftHeraldy (jak jest na multi),

Item Information,

Metallurgy,

Campfire.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...