Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dobra dieta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam 15 lat mam 172cm wzrostu i ważę 71 KG i chcę troszeczkę schudnąć (Jakoś do 65-63 przez wakacje)
Oto moja dieta od 3 Dni
-Snidadanie 1 Nektarynka
-Obiad Mała porcja zupy/1 duża kanapka z białym chlebem (Np dziś pasztet xD)
-Mini podwieczorek ( lecz taki zrobiłem sobie tylko dziś) Jedna Nektarynka i 150g czereśni
-Kolacja 1 większa kanapka z białym chlebem
Jeżeli wychodzę z dziewczyną na spacery po 1-2 godz i potem gram około 1 godz w gałę to schudnę? Często też jeżdżę na rowerze około 8 KM dziennie.

Opublikowano

Nie wiem czemu ty chcesz schudnąć ? Nie masz nadwagi a twoja waga jest w sam raz :)

Ale jeśli już tak chcesz to ta dieta jest dobra :)

Mógł byś jeszcze czasami pograć w piłkę czy co tam :)

Opublikowano

Myślę, że tak. Schudniesz na pewno to zauważysz niekoniecznie będzie to upragniona waga po tych dwóch miesiącach ale coś schudniesz. Ja proponuję ci jeszcze między obiadem a śniadaniem, zrobić sobie drugie śniadania/lunch bo przerwa między obiadem czasami tak jak u mnie jest taka śniadanie - 9:00, obiad - 15:00, więc myślę, że możesz tam wsadzić jogurt bądź owoc. Jedz często a mało (5 średnich posiłków dziennie).

Opublikowano

Dobrzy jesteście, gość zamiast schudnąć po pewnym czasie zemdleje.

ŻEBY CHUDNĄĆ TRZEBA JEŚĆ!!!!!

DIETA WYSOKOBIAŁKOWA, REDUKCJA WĘGLOWODANÓW, WYKLUCZENIE TŁUSZCZY.

Powinieneś wpieprzać tyle żeby się najeść ale nie przejeść, 5 posiłków dziennie co 3 godziny. Najpóźniejszy o 20.

Śniadanie = owsianka na mleku z miodem, orzechami (które zawierają zdrowe tłuszcze), śliwkami, co tylko lubisz.

Drugie śniadanie = chleb razowy ponieważ jest dobry na trawienie z polędwicą z kurczaka + serek wiejski

Obiad = gotowany lub pieczony kurczak, przyprawiasz jak chcesz + ryż + papryka która jest dobrym antyoksydantem.

Podwieczorek = możesz zjeść jakiegoś owoca żeby uzupełnić witaminy, może tez być ryż z twarogiem.

Kolacja = serek wiejski.

Rada na przyszłość = nie słuchaj idiotów.

Poza tym wpisz sobie w google dieta wysokobiałkowa a będziesz miał idealnie rozłożoną dietę na cały tydzień z podanymi wartościami odżywczymi i ile czego masz zrobić/zjeść.

Hip-Hop nie umarł.

Opublikowano

Dobrzy jesteście, gość zamiast schudnąć po pewnym czasie zemdleje.

ŻEBY CHUDNĄĆ TRZEBA JEŚĆ!!!!!

DIETA WYSOKOBIAŁKOWA, REDUKCJA WĘGLOWODANÓW, WYKLUCZENIE TŁUSZCZY.

Powinieneś wpieprzać tyle żeby się najeść ale nie przejeść, 5 posiłków dziennie co 3 godziny. Najpóźniejszy o 20.

Śniadanie = owsianka na mleku z miodem, orzechami (które zawierają zdrowe tłuszcze), śliwkami, co tylko lubisz.

Drugie śniadanie = chleb razowy ponieważ jest dobry na trawienie z polędwicą z kurczaka + serek wiejski

Obiad = gotowany lub pieczony kurczak, przyprawiasz jak chcesz + ryż + papryka która jest dobrym antyoksydantem.

Podwieczorek = możesz zjeść jakiegoś owoca żeby uzupełnić witaminy, może tez być ryż z twarogiem.

Kolacja = serek wiejski.

Rada na przyszłość = nie słuchaj idiotów.

A jeżeli będę jeść 3-2 pośiłki dziennie, ponieważ nie mam zbyt czasu jak mnie dziewczyna wyrwie to już nie puści ;x

Opublikowano

A jeżeli będę jeść 3-2 pośiłki dziennie, ponieważ nie mam zbyt czasu jak mnie dziewczyna wyrwie to już nie puści ;x

Są takie plastikowe opakowania dostępne w każdym większym sklepie. Serek wiejski jest wielkości jogurtu koszt rzędu 2zł. Łyżeczka mieści się w kieszeni. Simple.

Hip-Hop nie umarł.

Opublikowano

Są takie plastikowe opakowania dostępne w każdym większym sklepie. Serek wiejski jest wielkości jogurtu koszt rzędu 2zł. Łyżeczka mieści się w kieszeni. Simple.

A jeżeli będę jadł tak

Śniadanie = Nektarynka

Obiad= Jakaś chińszczyzna z ryżem/Kurczak z ryżem/Makaron z sosem i mięsem.

Kolacja = Kanapka z szynką

Piję bardzo dużo ok. 2 litrów wody dziennie i czasem puszę Fanty czy Coca Coli

Opublikowano

A jeżeli będę jadł tak

Śniadanie = Nektarynka

Obiad= Jakaś chińszczyzna z ryżem

Kolacja = Kanapka z szynką

Piję bardzo dużo ok. 2 litrów wody dziennie i czasem puszę Fanty czy Coca Coli

To się kolego wygłodzisz. Na śniadanie nektarynka? Lepiej się ubierz w czarny płaszcz i wyjdź na słońce, efekt będziesz miał taki sam.

Śniadanie ma Ci dać energie na cały dzień, owsianka to najlepsza opcja śniadania ponieważ zawiera wiele energodajnych węglowodanów bez tłuszczu i cukru.

Słodzisz miodem. Nektarynkę kolego to możesz zjeść w przerwie między posiłkami.

Obiad - kurczak. Zwierzęce białko najlepiej przyswajalne. Białko powoduje redukcje tkanki tłuszczowej.

Kolacja - biały chleb to zabójstwo. Jest mega nie zdrowy, jedź tylko PRAWDZIWY chleb razowy a nie barwiony na brązowo. Jest bardzo zdrowy na trawienie.

2 litry wody to mało przy upałach, powinno to być koło 3-4, ale jeżeli nie możesz tyle wypić to nie pij. Ważne żeby pić mało a często.

Przeczytaj ile cukru ma puszka koli a potem zastanów się czy masz zamiar się odchudzać

Hip-Hop nie umarł.

Opublikowano

To się kolego wygłodzisz. Na śniadanie nektarynka? Lepiej się ubierz w czarny płaszcz i wyjdź na słońce, efekt będziesz miał taki sam.

Śniadanie ma Ci dać energie na cały dzień, owsianka to najlepsza opcja śniadania ponieważ zawiera wiele energodajnych węglowodanów bez tłuszczu i cukru.

Słodzisz miodem. Nektarynkę kolego to możesz zjeść w przerwie między posiłkami.

Obiad - kurczak. Zwierzęce białko najlepiej przyswajalne. Białko powoduje redukcje tkanki tłuszczowej.

Kolacja - biały chleb to zabójstwo. Jest mega nie zdrowy, jedź tylko PRAWDZIWY chleb razowy a nie barwiony na brązowo. Jest bardzo zdrowy na trawienie.

2 litry wody to mało przy upałach, powinno to być koło 3-4, ale jeżeli nie możesz tyle wypić to nie pij. Ważne żeby pić mało a często.

Przeczytaj ile cukru ma puszka koli a potem zastanów się czy masz zamiar się odchudzać

Okey, wielkie dzięki za rady ale sam się sobie dziwię, że jedna nektarynka mi starcza nie jestem głodny do południa mam siłę ostatnio zrobiłem sobie takie śniadanie to dziewczynę nosiłem 3KM na barana 43 KG :3

Dieta wegetariańska na sałacie polecam.

Sorry, bez mięcha nie wytrzymam i gardzę wegetarianami :3.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...