Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam] Ekipa do gry via WWW

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witaj.

Poszukuje DUŻO osób do obsadzenia stanowisk w grze via WWW.

Co robimy? Wiele osób pewnie grało w jakieś gry typu "menadżer". Wiele osób pewnie też grało w Fifę w trybie "Zostań gwiazdą". My postanowiliśmy połączyć tę tryby [ale nie w sensie zawodnik = menadżer, nie to nie będzie tak wyglądać] i jednocześnie wykorzystać popularną w Polsce Piłkę Ręczną - w ten sposób powstanie gra pod tytułem Handball Legend.

Najważniejszą osobą której potrzebuje jest grafik. Niestety - nie mogę zaoferować pieniędzy, gdyż mamy mały budżet, natomiast, gdy gra się rozwinie postaramy się wprowadzić jakieś mikropłatności do gry i wtedy może jakieś pieniążki wpadną. Będzie ona miała za zadanie wykonać ekran startowy, czyli miejsce gdzie użytkownik wejdzie przed zalogowaniem/zarejestrowaniem oraz wykonaniem jakiegoś prostego logotypu.

Gdy już znajdziemy grafika, kolejnymi osobami będą testerzy, których będziemy potrzebowali około setki.

Osoby chętne niech piszą tutaj w temacie, ew. na PW.

Więcej informacji podam dla osób zainteresowanych.

Pozdrawiam.

Potrzebujesz strony internetowej? Pisz śmiało, jestem do waszej dyspozycji. (Jedyna możliwość zapłaty to pieniądze (przelew, SMS, doładowanie), innej nie przyjmuje i nawet nie masz co pisać).

Opublikowano

Najpierw to zacznij to pisać, zrób połowę gry, zacznij testować a w międzyczasie grafik sam się znajdzie. Jak ktoś zobaczy dobrze rozwijająca się grę to będzie chciał w tym projekcie uczestniczyć, chociażby po to, żeby mieć dodatkowy wpis w portfolio.

Chcesz ekran startowy? machnij szkic w paincie (ci, którzy byli u mnie na testach wiedzą o co chodzi).

pasek_4oo_6o.jpg

Aktualny poziom zła: 75 punktów ostrzeżeń.
Achievements:
  • 22 zajebiste posty oznaczone czerwonym kółeczkiem
  • 1 urażony modek - dwa razy! (Istny Diabeł)
  • 4365 userów forum, którym powiedziałem smutną prawdę
Opublikowano

Nazywam się Przemek i mam 13 lat, mieszkam w okolicach Kielc. Zajmuje się PHP od 4 lat, do niedawna pisałem skrypty w Pawn (od 2007/2008r.)

No to skończ jeszcze studia i będzie spoko.

nie mogę zaoferować pieniędzy, gdyż mamy mały budżet, natomiast, gdy gra się rozwinie postaramy się wprowadzić jakieś mikropłatności do gry i wtedy może jakieś pieniążki wpadną.

Po polsku: chcę szybko zarobić miliony $$$ na mojej pr0 grze internetowej jest rewelacyjna i w ogóle! Zacznij robić dla mnie grafiki póki ci na to pozwalam to może dostaniesz trochę kaski.

wykonać ekran startowy

trochę div-ów, nieco css i masz o wiele bardziej funkcjonalną (jeśli chodzi o początki gry) stronę główną

kolejnymi osobami będą testerzy, których będziemy potrzebowali około setki.

testerów się nie szuka, jeśli projekt jest ciekawy to musisz ich wręcz selekcjonować.

Handball Legend

football legend

volleyball legend

basketball legend

* legend

baaardzo oryginalna nazwa, działa jak wabik!

A jeszcze coś! Ja jestem zainteresowany! Podaj więcej info!

Opublikowano

1. Kolejna osoba uważająca, że jeżeli ktoś nie jest po studiach, a dodatkowo jest młody to nic nie potrafi?

2. Tak, chcę miliony zarobić na grze w którą może będzie grało 100 osób, fajny tok myślenia.

Osoby jak chcą wiedzieć jak wygląda mój pomysł na grę - zapraszam: cxxus [dot] ugu [dot] pl - na moim blogu jest lekko o zamysłach.

Dobra, ale sam nie pomyślałem o tym, że lepiej najpierw zakodować [przynajmniej w połowie], a grafikę zrobi się w międzyczasie. Pozdrawiam, można zamknąć. :P

Potrzebujesz strony internetowej? Pisz śmiało, jestem do waszej dyspozycji. (Jedyna możliwość zapłaty to pieniądze (przelew, SMS, doładowanie), innej nie przyjmuje i nawet nie masz co pisać).

Opublikowano

@foxbond: ja nie skończyłem żadnych studiów, rzuciłem w cholere. nie generalizuj....

pasek_4oo_6o.jpg

Achievements:
Opublikowano

Ej, ja też nie skończyłem studiów ;)

Dlaczego osoba młoda nie może zrobić gry pisałem w innym temacie. Wszystko zależy jeszcze od typu gry, ale osoba nie znająca trygonometrii i układu współrzędnych (3gimnazjum może) nie zrobi gry 3D. Tak samo nie zrobi się symulatora, gdy nie wie się jak dane sprawy działają w rzeczywistości.

Taki dość znany przykład to zjawisko inflacji: doprowadza to, że w wielu grach przedmioty kosztują w miliardach, a dodatkowy brak kontroli rynku sprawia, że np. do 50lvl najlepsze przedmioty leżą sobie na ziemi (gówno warte), a już na 51lvl przedmioty kosztują miliony.

ehh trochę zagmatwałem, ale osoby pojętne zrozumieją

Opublikowano

EDIT: nvm

pasek_4oo_6o.jpg

Achievements:
Opublikowano

Czy ja gdzieś pisałem o poszukiwaniu programisty? Nie, tylko grafika.

Więc...

Zresztą, można zamknąć.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...