Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Duzy problem

ZKBO

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie mam wielki problem z minecraft na singlu, nie wiem jak to opisać, ponieważ jest to dość trudne...

gdy wychodzę z mojego domku zawsze w strone zachodu i próbuję wrócić spowrotem spadają FPS, i następuje lag ok 1s, po czym przestają się ruszać zwierzęta zero oznak życia z ich strony, nie otwierają się też drzwi żelazne na przyciski poprostu niereagują czytałem ale niestety nigdzie nie znalazłem podobnego tematu, Próbowałem już kopiować save ale też nie działa, reinstalacji też próbowałem i nic... Macie jakieś pomysły ponieważ niechcę tracić save

Dzięki z góry:)

Opublikowano

Popraw temat na bardziej szczegółowy.

Wersja Minecraft? 1.6.1/1.5.2/starsza (jaka)

System jaki, 32/64bit, wersja javy, parametry kompa?

Były już kiedyś takie problemy?

Opublikowano

Siemka to ja Ankros

Może to być coś z FPS`ami twoja karta graficzna nie jest wstanie wyrenderować czegoś tam

373_sygnatura.jpg

To nie sprawiedliwe człowiek pisze nabija posty w nie związanym temacie i dostaje warna -5 w plecy :/

A ja się tak bardzo staram z 91/100 ostrzeżeń z 2013-07-26 11:15 xD

Opublikowano

Możliwe, że struktury pod powierzchnią ziemi mają ogromne rozmiary, dlatego występują widoczne spadki FPS. Zapewne nic na to nie poradzisz. Jedynie co możesz to sprawdź co się tam kryje. Spróbuj wgrać mapę na serwer i zobacz czy występuje podobny taki problem. Jeżeli nadal będzie on występował to zrób fix'a chunków.

Kliknij tutaj, bo Cie zjem.

sopherlandia@gmail.com

Opublikowano

no sprzęt mam raczej dobry

procek Athlon 3.2gh

grafika geforce 450GTS

ram 4gb

win 7 wersja 62-bitowa

żadnych modów do gry nie wgrywałem nigdy...

A jak przypisać więcej ramu do MC

wesja MC 1.5.2

Opublikowano

Dopisz więcej 1GB RAM do Minecrafta. Tu masz jak to zrobić:

http://www.mpcforum.pl/topic/658729-jak-przydzielic-minecraftowi-wiecej-ramu-win-7/

Zaktualizuj JAVE. przeczyść komputer po kolei Wise Disc Cleaner, Wise registry Cleaner, Odkurzacz.

Niedoceniony mentor Counter Stike'a 1.6

:lenny:

Aktualnie realizowany projekt:

CS:GO - od nowicjusza do oporowego gracza ----->

KLIK!

Opublikowano

@up2 62-bit? chyba 64bit.

Wgraj optifine i wyłącz wspomaganie wielowątkowe i trójliniowe w ustawieniach karty graficznej.

- Użyj Defraggler'a do defragmentowania dysku C:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...