Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Tiery, czyli co sądzicie o aktualnym systemie?

Aciek666

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, mam pytanie do Was co sądzicie o spadaniu z aktualnych tierów?

Mowa o Diamentach, platynach, złocie, srebrze czy brązie. Dlaczego pytam?

Wbijam powoli diament i zaczęło mnie zastanawiać, dlaczego gram z diamentami 5 skoro jeszcze to nie to ELO.

I dzisiaj dostałem tego typa:

Scrapa
1,825
Diamond 5 (0 LP)
Elo sprawdzacie sobie tutaj:

http://op.gg/mmr/region=EUW 
jej/jego nick [EUW]
Dzisiaj bylo 1750, gdzie przy diamencie powinien mieć hmm... 2100 ?
O co mi właściwie chodzi ? O to, że można sobie wyboostować diament, a potem grać jak się chce. Mimo, że ELO spadnie do brązu, nadal mamy diament. Czy coś tutaj jest nie tak?
Co sądzicie o aktualnych drabinkach, czy RIOT powinien zmienić i dać jednak możliwość spadania np: przy -200 ELO?

Ludzi chcących poprawić sobie nastrój można podzielić na dwie kategorie. Niektórzy szukają kogoś bardziej zdołowanego od nich, by samemu poczuć się lepiej. Inni kierują wzrok ku czemuś ogromnemu, by sobie uświadomić, że ich problemy są bez znaczenia. ~ Madao

Malzahar, Thresh, Klinika pytań oczywistych

Opublikowano

Wszystko jest tak jak powinno. Fundament tego systemu to MMR (ta strona którą podałeś nie generuje go), dla przykładu:

jak ktoś ma słabe MMR mając Diamond to będzie grać z platynami, Jak ktoś ma mocne MMR mając Platynę to będzie grać z Diamondami.

Te całe drabinki moim zdaniem są w porządku i powinno tak zostać moim zdaniem.

Opublikowano

Przecież te dywizje to pic na wodę. Po prostu ludzie płakali, że spadają więc dali im złudną nadzieję, że nie grają tak źle.

Dywizje nie mają kompletnie nic do dobierania przeciwników. A to że będąc w platynie grasz z diamentami to nic dziwnego. Przecież nigdy nie dobiera Ci graczy tylko z Twojej dywizji.

Btw: nie sądzę, żeby ta strona podawała prawdziwe mmr.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Normalne. Na przykład mógł sprzedać komuś konto, a ten nie umiał grać na tym poziomie i spadł na mmr które zasługuję, ale ma niestety cały czas Diament V. Wszystko zależy od MMR, smurf jednego z prosów zawsze dodgeował kolejkę przy bo5 i mając Bronze I grał z platynami/diamentami.

A i ta strona nie podaje dobrego MMR, bo to jest ukryte i jest tylko w bazie danych Riotu.

PMK3yt4.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...