Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Procesor

mako4446

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,niedługo będę wymieniać procesor,lecz niewiem który wybrać z socketu p. Zalezy mi na tym,aby gry mi dobrze chodziły poniewaz teraz mam dualcore t4300 2,1ghz i jest bardzo wolny niestety :(

Proce jakie mogę wybrać to:

Intel Core 2 Duo: T6xx0, T8x00, T9xx0, P7xxx, P8xxx, P9xxx, E8x35
Intel Core 2 Quad: Q9x00

Intel Core 2 Extreme: X9xxx, QX9xxx

Intel Pentium Dual-Core: T23x0, T2410, T3x00, T4x00

Intel Celeron M: 9xx

Opublikowano

A amd ?

Też procesory są tańsze ale niewiele gorsze

Tańsze? Dokup do tego dobrą płytke, cooler i wyjdzie cena ;) AMD jak się bierze to trzeba wręcz kręcić, nie ma innej możliwości ;p

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Opublikowano

w tym wypadku zmiana procesora nie da Ci zbyt wiele. musisz wymienić płytę głóną i do niej możesz kupić lepszy procek.. te które wymieniłeś nie dadzą znacznej różnicy względem Twojego...

jeśli masz RAM np: DDR3 to może się to opłacać, jeśli masz DDR2 - zakup procka jest bez sensu

58731_127467457302825_100001187146602_138450_4172064_n.jpg
Opublikowano

Tańsze? Dokup do tego dobrą płytke, cooler i wyjdzie cena ;) AMD jak się bierze to trzeba wręcz kręcić, nie ma innej możliwości ;p

Tak, wymieniajmy chłodzenie w notebookach i...

A amd ?

Też procesory są tańsze ale niewiele gorsze

wciskajmy AMD w socket P.

xD

Pod gry taka zamiana nie ma sensu, jeśli nie masz mocniejszego układu graficznego.

Opublikowano

Tak, wymieniajmy chłodzenie w notebookach i...

wciskajmy AMD w socket P.

xD

Pod gry taka zamiana nie ma sensu, jeśli nie masz mocniejszego układu graficznego.

Hahhahah.. Nie doczytałem, że to nie do kompa ;x

@top nie wymieniaj, może zainwestujesz w coś mocniejszego? Tzn. nowy sprzęt.

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Opublikowano

Teraz mam DDR2, jeżeli wymienię na DDR3, to wtedy taki procek dużo mi da? http://ark.intel.com/pl/products/39312/Intel-Core2-Duo-Processor-T9900-6M-Cache-3_06-GHz-1066-MHz-FSB

@edit

Jeszcze jedno pytanie. Lepiej wrzucic 2x2GB czy 2x4GB?

Hahhahah.. Nie doczytałem, że to nie do kompa ;x

@top nie wymieniaj, może zainwestujesz w coś mocniejszego? Tzn. nowy sprzęt.

na razie nie mam zamiaru wymieniać sprzętu, dlatego musze zakupic szybszy procesor

odpowie ktos na moje pytanie

"Teraz mam DDR2, jeżeli wymienię na DDR3, to wtedy taki procek dużo mi da? http://ark.intel.com...Hz-1066-MHz-FSB , oraz czy lepiej wrzucic 2x2GB czy 2x4GB"

Opublikowano

Procesory które wymieniłeś względem Twojego NIE DADZĄ Ci znacznej różnicy. Ponad to DDR2 jest stare. Ogólnie potrzebujesz minimum 2000zł na sensowny zestaw

58731_127467457302825_100001187146602_138450_4172064_n.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...