Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gdzie mam przestawić router na dobre odbieranie neta.

Vilche

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mam taki problem iż brat siedzi w swoim pokoju pod kuchnią xD a router z netem jest w korytarzu na środku całego domu, jak router jest blisko korytarza i kuchni to ja mam taki internet ze gogle nie mogę włączyć.

Ale jeżeli przybliże router do siebie czyli przeniose do drzwi mojego pokoju, gdzie router nadal jest w korytarzu to ja mam 4-5 kresek, neta i mogę płynnie surfować po necie, to wtedy brat ma problemy z netem i mówi że na lolu ma 6000 ping'a.

Brat ma laptopa on łączy się przez sieć bezprzewodową.

Ja mam kompa i łączę się przez sieć bezprzewodową, co mam zrobić aby poprawić sobie jakość internetu również nie zabierając jemu tak dużej ilości tego netu?

Skomplikowane to wszystko jest :f

Mam podłączyć kabel do kompa?

Bo słyszałem że wtedy lepiej internet hasa.

Czerwone jest piękne! Kocham <3

Opublikowano

to idź na dwór..

trudno kupić kabel 3,5-4m? drogi to on nie jest.

ew. kup "antenkę" do routera i będziesz miał trochę większy zasięg.

Opublikowano

Mam dwie antenki i ustawiłem jedną pod kątem prostym 90Stopni a druga na 120Stopni.

I teraz mam troszkę lepszy internet.

A jeżeli kasy teraz nie mam na kabel?

W ciągu ostatnich 2 tyg straciłem 3,5k na kompa i monitor.

Opublikowano

Router Chu*owy... Antenka da mu 1 kreskę i tylko kasę wywali. Jak możesz to idź i kup kabel ethernet. Wygląda jak telefoniczny ale ma więcej pinów więc jest szerszy. Jak będziesz w sklepie to już raczej powinni wiedzieć o co ci chodzi :)

Tutaj masz porównanie po lewej RJ45 czyli taki jaki musisz kupić i po prawej zwykły telefoniczny

aeb75dbce5fbe79f32cb7943195e2dbc.jpg Upload with http://Wrzucajtu.pl

A twój będzie wyglądał tak

9f56e34f7fa1b8cdb03cfff1869ddc07.jpg Upload with http://Wrzucajtu.pl

5m kabel nie ekranowany. 40zł tylko nie wiem czy 5m znajdziesz, pewnie jakąś przedłużkę będziesz musiał kupić.

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

Jakim kur*a cudem router jest znowu chujow* zmieniam co pół roku, jpr.

Co za gówno.

Kupuje routery za 100-150zł i ciągle są chuj*we?

Kupie ten kabel.

Wkrótce.

Opublikowano

Zależy gdzie mieszkasz. Bo jeśli jest to kamienica jakaś to ściany są z cegły, które skutecznie tłumią sygnał wi-fi... Jeśli jest to dom gdzie ścianki działowe są z płyt gipsowo kartonowych to nie ma najmniejszego problemu.

Ja mam router TP-link mniejsza z modelem. Styka na cały dom minimum 2kreski mam w najdalszym pokoju, co wciąż wystarcza do podpięcia non stop 6 urządzeń 2 po kablu 4 po wi-fi. I jakoś lagów się nie ma :D 6Mb/s net.

PS: Kup router tp-linka albo d-linka za 200 - 400zł i zasięg gwarantowany :)

Jaj mam taki za 249,99zł xD

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...