Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Spadek miejsca na dysku.

Gość Szaki22

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, od nie dawna mam spory problem z dyskiem, Dopiero wczoraj to zauważyłem, Z niewiadomych przyczyn, Codziennie maleję ilość miejsca na dysku. Nie wiem czego to może być wina. 3 Dni temu miałem zajęte 40GB, wczoraj już 50GB, Teraz natomiast prawie 51GB zajęte, Nie instalowałem żadnych programów... Korzystam z windows'a 8.

Opublikowano

up wtf zapewne porobiły mu się bad sectory sprawdź dysk programem hd tune Sorry jak to win 8 to zapewne pobiera aktualizację on ma codziennie aktualizację więc pewnie dlatego .

Opublikowano

Może tworzy Ci się zapasowa kopia systemu. Ja tak miałem w 1 dzień na D mi zabrało mi 50GB

4455415860.png

lenovo

2.4GHz / 710M / 4GB / 1TB

Opublikowano

Jeśli jutro będziesz miał znowu więcej miejsca to po prostu sprawdź co ci przybyło .

Opublikowano

Po restarcie systemu, Mam 53 Zajęte czyli o 2 więcej. ;_; Nie wiem czemu.

Opublikowano

up wtf zapewne porobiły mu się bad sectory sprawdź dysk programem hd tune Sorry jak to win 8 to zapewne pobiera aktualizację on ma codziennie aktualizację więc pewnie dlatego .

Jak nie wiesz to się nie wypowiadaj. Wszystkie produkty od Microsoft'u dostają aktualizację w każdy drugi wtorek miesiąca.

A co do tematu@

Może być to wirus. Jeśli masz jakiś program antywirusowy przeskanuj całego kompa. Możesz pogrzebać w dzienniku zdarzeń ale nie wiem czy coś tam znajdziesz ale można zajrzeć, może faktycznie to system coś sobie tworzy. Zdarzenia mają datę i godzinę więc będziesz widział co robił komputer zaraz przed wyłączeniem..

Jeśli nadal na nic nie trafisz spróbuj przywrócić system no chyba że dzieje się tak od samego początku. Dziwna sprawa, skłaniał bym się jeśli nic nie pomoże ku formatowi.

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

Poprostu aplikacje zajmuja ci miejsce na dysku np . Takie jak google chrome, mozilla (ogolnie przegladarki, przeczysc czasami ccleanerem) Jesli masz zainstalowany programi Visual Studio 2012 (c++,c#) nie ma to zabardzo znaczenia to tworzy on folder o nazwie ProgramCache i co chwile przez to ubywa miejsca na dysku ja sie pozbylem visuala i dalo mi prawie 5 gb wolnego miejsca.

nostaleh.png
Opublikowano

Wirusa nie ma ;) Skanowałem,Nie mam zainstalowanych dużo aplikacji, Komputer regularnie czyszczę i usuwam pliki tymczasowe ;) 4 Dni temu miałem 40GB Zajętych, Dzisiaj natomiast 53GB... Na laptopie też mam windows'a 8 32 Bit + Google chrome i kilka drobnych programów. I mam zaledwie 13GB Zajętych ;)

Opublikowano

A ccleanera używałeś?? Przeczyść komputer może to pliki po przeglądarce w co wątpię no ale...

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

Tak, Używałem, Pliki chrome (Pamięc podręczna itp.) Zajmują zaledwie 500MB, Raz na miesiąc je usuwam. ;) Rejestr też codziennie czyszczę, Raz na jakiś czas defregmantecje też robie ;)

Opublikowano

A może to plik stronicowania ...

w uruchom wpisz dxdiag i tam bedzie napisane: Plik stronicowania: 3023MB Użytych, 13181MB Dostępnych

weź utwórz jakiś plik w notatniku na pulpicie i notuj jak zmieniają sie te liczby

1378331621-U719057.png

Opublikowano

ok, Sprawdziłem rano o 11:00 i teraz ;)

Użytych: 1861MB , 2953MB
Dostępnych: 9975MB , 8883MB
Opublikowano

Jak nie wiesz to się nie wypowiadaj. Wszystkie produkty od Microsoft'u dostają aktualizację w każdy drugi wtorek miesiąca.

A co do tematu@

Może być to wirus. Jeśli masz jakiś program antywirusowy przeskanuj całego kompa. Możesz pogrzebać w dzienniku zdarzeń ale nie wiem czy coś tam znajdziesz ale można zajrzeć, może faktycznie to system coś sobie tworzy. Zdarzenia mają datę i godzinę więc będziesz widział co robił komputer zaraz przed wyłączeniem..

Jeśli nadal na nic nie trafisz spróbuj przywrócić system no chyba że dzieje się tak od samego początku. Dziwna sprawa, skłaniał bym się jeśli nic nie pomoże ku formatowi.

No to chyba nie używasz win 8 chcesz to ci mogę loga z aktualizacji podrzucić i zobaczysz że są częściej .

Opublikowano

A może, to po prostu robak?

Zrób pełnego skana avastem czy jakimś innym dobrym antyvirusem.

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

No to chyba nie używasz win 8 chcesz to ci mogę loga z aktualizacji podrzucić i zobaczysz że są częściej .

Eeehhh widać że kobieta. Ja jadę obecnie na Windows 8.1.

Windows 8 używałem jeszcze zanim mogłaś go wgl zainstalować bo miałem go z MSDN :) Aktualizacje dla Windows są w każdy drugi wtorek miesiąca :)

@Flap Też o tym myślałem... Tylko dlaczego fresha nie widać tak to by logi sprawdził.

Opublikowano

Jeżeli problem nie jest rozwiązany to z ciekawości zapytam używasz Team Speak 3 bo to kiedyś mój problem był i rozwiązałem go.Tak samo mi miejsce znikało z dysku systemowego

Opublikowano

Robak,Wirus to nie jest ;) Robiłem skan, I nic nie wykryło jednak pobiorę avasta. I spróbuje nim ;)

@up nie używam ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...