Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer się grzeje od Minecrafta

vengeance456

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam problem z komputerem i grą Minecraft. Po około 30 minutach gry komputer strasznie się grzeje. Czytałem gdzieś że trzeba coś w opcjach zmienić, bo komputer bardzo dobry. Proszę o pomoc i wskazanie (dokładne!) gdzie są te opcje. Z góry dzięki.

Opublikowano

"kombajn"

Czyli i7 3960X + X79 + Quad SLI 690 i wszystko zwodowane?

Albo podajesz nam swoje temperatury i specyfikację komputera, albo nie otrzymasz pomocy.

Opublikowano

Jaką masz kartę graficzną, mobo, zasilacz? Może w Biosie masz ustawione źle "bezpieczne temperatury" i Ci sie wylacza jak masz mala temperature? A moze to nie od temperatury się wyłącza?

Wyczyść komputer z kurzu, może pomoże :D

hohohehehohohihihehehohohuhu

Opublikowano

Nie działa mi, nie ma jakiś opcji w minecrafcie? czytałem że wystarczy jedna opcje zmienic i bedzie normalnie, a u specyfikacje,temperatury, jakieś programy.

Opublikowano

Nie, nie poprawi to temperatur, ponieważ Java w minecrafcie prawie zawsze używa 100% procka, a ty masz pewnie obudowę typu piekarnik i boxowe chłodzenie procka.

Jeżeli poszukujesz listy ID przedmiotów Minecraft, komend WorldEdit, to zapraszam do mojego poradnika!

25hmxok.png

Opublikowano

Ale czy ty człowieku nie rozumiesz? Podaj nam pełną specyfikację komputera i temperatury w stresie, czyli jak grasz. Inaczej nie masz co szukać pomocy tutaj, ani gdzie indzie.

Opublikowano

Żadna inna gra nie używa Javy, minecraft jest zbudowany w pełni na Javie, Java odpala jakby własną wirtualna maszynę, która bierze bardzo dużo procesora, masz na nim słabe chłodzenie, i powiedz jeszcze jedno: kupowałeś komputer na allegro?

Jeżeli poszukujesz listy ID przedmiotów Minecraft, komend WorldEdit, to zapraszam do mojego poradnika!

25hmxok.png

Opublikowano

Pamiętajcie też że minecraft siedzi w ramie on praktycznie nie używa grafiki wystarczy mu karta graficzna wbudowana do płyty głównej. I jest także źle optymalizwana to pewie wina tego a o że sie komp grzeje ty chyba nie 80 stopni tak?

Opublikowano

Nie prawda, Minecraft zużywa dużo grafiki, na integrze która jest w i5 2500k ciężko się gra, między integrą a np. moją 660ti w Minecrafcie różnica to jakieś 300 fpsów ;)

WIęc glupoty gadasz.

hohohehehohohihihehehohohuhu

Opublikowano

Sam minecraft nie zużywa duzo grafiki, dużo grafiki zużywa mgła, ja na integrze z 4670k na widoczności dalekiej mam 120FPS, a na minimalnej z mgłą jedynie 30.

25hmxok.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...