Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ogromny problem z wszystkimi grami !

BasketBody

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mój problem pojawił się przedwczoraj gdy uzywalem Ccleaner (program do oczyszczania komputera) zauwazylem ze na dysku C mam malo miejsca wszedlem w panel sterowania i usuwalem rozne nie potrzebne aplikacjie itd ale całkiem przypadkowo usunelem jakis plik (podejrzewam ze to jakies sterowniki czy cos podobnego) był to chyba jakis plik systemowy - czytalem na innych forach gdy chcialem sprawdzic sterowniki karty graficznej wyskoczyl taki komunikat:

uaog.jpg

Nie wiem co robić od tamtego czasu gry typu metin2 lol minecraft itd (odziwo same gry internetowe) gry na płytce działaja normalnie tną sie nie miłosiernie kto gra w lola doskonale wie ze przy 15fps i 100 pingu nie da sie grac za ch**a. Błagam o pomoc !!!

Błagam was o pomoc !!!

1377531174-U173186.png

Wyniki 2marzec 2014r :)

Gość kamil40013
Opublikowano

Spróbuj użyć funkcji przywracania systemu do stanu przed tymi twoimi eksperymentami. Z tego co pamiętam Ccleaner tworzy punkty przywracania przed każdym czyszczeniem.

Na przyszłość polecam używać programu JetClean. Jest o wiele lepszy od Ccleaner'a.

Wyłączałeś może jakieś usługi systemowe ?

Opublikowano

Usług nie wyłączyłem żadnych, JetClean jest darmowy? a system przywrocic. Mój komputer --> własciwosci --> przywracanie systemu? Bo nie jestem pewien

Przywróciłem system do 1lipca wtedy wszystko działało normalnie ale to nic nie pomogło :( Nadal prosze o pomoc !

1377531174-U173186.png

Gość kamil40013
Opublikowano

Usług nie wyłączyłem żadnych, JetClean jest darmowy? a system przywrocic. Mój komputer --> własciwosci --> przywracanie systemu? Bo nie jestem pewien

JetClean jest darmowy, ale można kupić licencję premium która dodaje kilka gadżetów (internet boost, automatyczne czyszczenie itd.) Funkcje czyszczące w wersji premium są takie same jak w normalnej wersji, także licencji nie opłaca się kupować jeżeli będziemy używać tego programu tylko do czyszczenia.

Ja już od kilku lat nie używam XP, ale z tego co pamiętam to aby uruchomić przywracanie systemu to: MenuStart-----> Wszystkie programy-----> Akcesoria------> I tam gdzieś to jest (nie pamiętam dokładnie gdzie)

Ale to co ty podałeś też jest poprawne. Jest tylko jedno przywracanie systemu.

I przywracasz do stanu przed twoimi zmianami czyli 2 lub 3 dni wcześniej. Połapiesz się :D

Jak to ci nie pomoże to mam jeszcze jeden pomysł.

Opublikowano

To podaj te pomysły bo ten nie pomogł :D

Przywróciłem system do 1lipca wtedy wszystko działało normalnie ale to nic nie pomogło :( Nadal prosze o pomoc !

1377531174-U173186.png

Opublikowano

stawiam na usunięte pliki od directx :) możesz go przeinstalować, ale skoro masz mało miejsca na C to proponuję reinstalkę systemu i fotmatowanie partycji C lub nawet zmianę podziału partycji w zależności jaki dysk i system

58731_127467457302825_100001187146602_138450_4172064_n.jpg
Opublikowano

1. Dysk juz mam wolny :):) tzn duzo miejsca bo pousuwalem wiekszosc smieci. I mozesz powiedziec jak przeinstalowac te pliki? jakis TuT do tego jest?

1377531174-U173186.png

Gość kamil40013
Opublikowano

A ten błąd dalej ci wyskakuje, który opisałeś w pierwszym poście ?

Instalacja/Aktualizacja DirectX: Pobierasz to i instalujesz

http://www.dobreprogramy.pl/DirectX,Program,Windows,12667.html

Jak pobierasz z tej strony, to po prawej stronie kliknij 32-bit a nie pobierz, ponieważ gdy klikniesz pobierz to wtedy pobierze ci się downloader z reklamami.

Co do tego błędu który był w pierwszym poście opisany to:

Sprawdź czy w C:/WINDOWS/SYSTEM32 posiadasz plik o nazwie msxml3.dll

Najpierw trzeba pozbyć się tego komunikatu, a później trzeba zająć się lagami w grach.

DirectX nie ma nic wspólnego z MMC (Microsoft Mangement Console), ani do pliku compmgmt.msc, ale co do lagów w grach to być może to jest wina DirectX.

Opublikowano

Błąd dalej wyskakuje, ale juz zauktalizowalem sterowniki karty graficznej teraz chce sie zajac lagami, a ten plik msxml3.dll jest w system32.

1377531174-U173186.png

Gość kamil40013
Opublikowano

Z tym błędem raczej ci nie pomogę.

A DirectX reinstalowałeś ? To też jest potrzebne.

Gość kamil40013
Opublikowano

Opisałem ci to przecież w poście nr. 8

Opublikowano

Aha sorry nie zauwazylem :) dzis juz nie zdaze bo zaraz musze wyjsc ale jutro zrobie i napisze ci na pw czy pomoglo dzieki ci za pomoc :>

Juz sciagnelem i zainstalowalem ale to wszystko mam wypakowac czy co?!

bo jesli mam byc szczery strasznie duzo tego ;D

1377531174-U173186.png

Gość kamil40013
Opublikowano

Ściągasz, wypakowujesz do jakiegoś folderu (nie na pulpit bo sobie zaśmiecisz), wchodzisz do tego folderu, szukasz i odpalasz plik setup.exe, instalujesz

Czy to było takie trudnie ?

Możesz też zrobić format oczywiście jeśli masz czas, ale to najgorsze wyjście z sytuacji.

Opublikowano

Aha juz mam :) instaluje iz araz zobacze czy pomoglo

Niestety nie pomogło :( masz jeszcze inne pomysly? oprocz formata? bo dla mnie to ostatecznosc ;p

1377531174-U173186.png

Gość kamil40013
Opublikowano

Masz te same sterowniki do karty graficznej które miałeś wcześniej ? Jak nie to zainstaluj te co miałeś wcześniej. Ja już pomysłów nie mam.

Opublikowano

Tzn wczoraj aktualizowalem je przed tymi wszystkimi czynnosciami co mi wypisales ;/ tam wiem ze mam mozliwosc powrocenia do poprzednich sterownikow ale zauwazylem ze cos sie znacznie zmienilo, wszystkie gry te internetowe mi laguja gdy próbuje obrocic kamere, tylko metin2 PL mi laguje gdy tylko sie rusze w grze, reszta gier wszystkie privy metin2 chodza normalnie tylko gdy obracam kamera na strony to tak jakby zatrzymuje mi sie ekran i gdy puszcze kulko od myszy ( tym sie kamerke obraca ) to jest normalnie wszystko wporzadku chodzi mniej wiecej tak jak chodzilo :) i co wkoncu zrobic z tym plikiem w WINDOWS--> System32-->msxml3.dll ? bo pytales czy mam i nie potrafisz pomoc? napisz jak mozesz co to jest wogole za plik za co jest odpowiedzialny poszperam w necie moze cos znajde :)

juz mam :):) problem tkwił w procesach w menadzerze zadan lagow juz nie mam najmniej jak ktos ma problemy macie tu link do poradnika :) Dziekuje wszystkim za pomoc i dziekuje ci kamilu za to ze probowales pomoc ale jak widzisz problem tkwil w czym innym :) macie link do poradnika :D

http://www.mpcforum.pl/topic/942631-tut-lagujaca-myszka/

1377531174-U173186.png

Gość kamil40013
Opublikowano

Cytat z innej strony

Próba otwarcia "zarządzania komputerem" (prawy klik na Mój komuter > Zarządzaj) kończy się komunikatem:
"Program MMC nie może otworzyć pliku C:/WINDOWS/system32/compmgmt.msc.
Być
może plik nie istnieje, nie jest konsolą MMC lub został utworzony przez
starszą wersję programu MMC. Może być to także spowodowane brakiem
wystarczających uprawnień dostępu do pliku."
Podobnie sprawa wygląda z innymi przystawkami typu ".msc"

Prawdopodobnie brakuje pliku msxml3.dll.
Pobierz go z: www.dll-files.com i wgraj do C:/WINDOWS/SYSTEM32
Powinno pomóc.

Myślałem, że brakowało ci tego pliku i przez to był ten błąd. No ale ważne, że już sobie poradziłeś z problemem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...