Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Jak używać Mcpc-Plus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie wiecie może jak używać/odpalić server na pliczka McPc-Plus. Ja wiem tylko tyle że jest to server bukkit z wgrany Forgem (działającym).

Proszę o napisanie dokładnej instalacji tego servera ponieważ każdy skorzysta.

Opublikowano

Instalacja przebiega tak samo jak w przypadku bukkita. Pobieramy najnowszy build, uruchamiamy np. tak:

java -Xmx1G -jar mcpc.jar

czekamy az sie wlaczy, wylaczamy, edytujemy server.properties, potem mody dajemy do folderu mods a pluginy do plugins. No i jeszcze raz uruchamiamy serwer. To tyle :)

Opublikowano

Jeżeli dla Ciebie konfiguracja tego silnika jest problemem, to z całym szacunkiem nie bierz się za robienie serwera.

@topic

Tak na marginesie to nie jest żaden craftbukkit tylko zdecydowanie lepszy silnik oraz ZIMPLEMENTOWANY (czyli taki, który wrapuje biblioteki , lub po polsku korzysta z MF'a bez zbędnych gówien <jakiś gui itd,> ) minecraft forge.

@aw

Moja niechęć do pomocy w takich sprawach przejawia się tym stertą "zbędnych" serwerów z modami, kiedyś to był prestiż, że umiało się przeportować moda, tak żeby działał.

Dzisiaj czeka się już na gotowce.

To jest smutne, potem się dziwimy, że dzieciaki są odtwórcze, nie robią nic same, bo na chuj jak wszystko całe życie mają na tacy prawda ?

Z tego co widzę ludzie przy takich gotowcach mają problemy NAWET z zabezpieczeniem serwera przed grifem. Na cholere Wy naciągacie tych rodziców na kieszonkowe, które marnujecie ? Wiem, że na tym hostingi zarabiają, ale ja wolałbym pobawić się tym na lokalhoście, a nie uderzać z niezabezpieczonym serwer i zdobywać "rynek", chyba, że chodzi o szpan wśród kolegów - to macie zapewnione kupując serwer.

To jest kur ... smutne..

KsOC7.jpgPOMOGŁEM? KLIKNIJ LUBIĘ TO!
Opublikowano

Jeżeli dla Ciebie konfiguracja tego silnika jest problemem, to z całym szacunkiem nie bierz się za robienie serwera.

@topic

Tak na marginesie to nie jest żaden craftbukkit tylko zdecydowanie lepszy silnik oraz ZIMPLEMENTOWANY (czyli taki, który wrapuje biblioteki , lub po polsku korzysta z MF'a bez zbędnych gówien <jakiś gui itd,> ) minecraft forge.

@aw

Moja niechęć do pomocy w takich sprawach przejawia się tym stertą "zbędnych" serwerów z modami, kiedyś to był prestiż, że umiało się przeportować moda, tak żeby działał.

Dzisiaj czeka się już na gotowce.

To jest smutne, potem się dziwimy, że dzieciaki są odtwórcze, nie robią nic same, bo na chuj jak wszystko całe życie mają na tacy prawda ?

Z tego co widzę ludzie przy takich gotowcach mają problemy NAWET z zabezpieczeniem serwera przed grifem. Na cholere Wy naciągacie tych rodziców na kieszonkowe, które marnujecie ? Wiem, że na tym hostingi zarabiają, ale ja wolałbym pobawić się tym na lokalhoście, a nie uderzać z niezabezpieczonym serwer i zdobywać "rynek", chyba, że chodzi o szpan wśród kolegów - to macie zapewnione kupując serwer.

To jest kur ... smutne..

Konfiguracja jest prosta, wgrywanie modów na server i ich konfiguracja też, lecz gdy odpalam server starterem

@echo off

"C:\Program Files\Java\jre7\bin\java.exe" -Xms2048M -Xmx2048M -jar minecraft.jar

pause

Wyskakuje mi błąd

Error: Unable to access jarfile minecraft.jar

Co zrobić ??

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Może spróbuj odpalić tak jak ci tam wcześniej kolega proponował tzn jakoś tak:

java -Xmx1G -jar mcpc-plus.jar -o true

EDIT:

Właśnie przed chwilą postawiłem serwer na wersję 1.5.2 i działa

Troszkę się męczyłem ale jest :P

Gdy próbowałem od razu odpalić MCPC+ to pobierało samego forga i się wyłączało dlatego proponuję zrobić tak:

1. Najpierw stawiasz normalny serwer Vanille (To chyba nie trzeba tłumaczyć jak)

2. Usuwasz plik "minecraft_serwer.jar" i wklejasz plik od MCPC+

3. Tworzysz nowy dokument textowy i piszesz tam :
cls
java -Xmx1024M -Xms1024M -jar mcpc-plus.jar -o true
PAUSE

4. Zapisujesz plik i zamieniasz końcówkę na .bat

5. Odpalasz i dziaFa (Mi się dosyć długo za pierwszym razem ładowało bo pliki się ściągają, więc cierpliwości)

Mam nadzięję że pomogłem ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...