Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PROBLEM]Bluescreen nawet w trybie awaryjnym

xdpl2012

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka. Kupiłem sobie nowe części do kompa. Podłączyłem kompa do reszty, odpaliłem go i miałem mały problem z bootem (idiota w sklepie komputerowym nie podłączył dysku), po rozwiązaniu problemu pojawił się nowy. Gdy włączyłem system to przez 3 sekundy się ładował (wyskoczyły tylko 2 kuleczki [wiecie o co chodzi {Windows7}]), bluescreen przez 0,5 sek, nie da się nic przeczytać, ani zdjęcia zrobić. Reset i gówno. Cały czas to samo. System nie włącza się nawet w trybie awaryjnym. Przypadek? Dzieje się tak z drugim systemem. Liczę na pomoc. Poszukam w google podobnego bluescreena co mój.

Możliwe, że zepsuli mi dysk ?

p01061023260001.jpg

ZcWbjGf.png

Serdecznie zapraszam :)

Opublikowano

Pierwszy link w google, po wpisaniu Blue Screen error 0x0000007B

The most popular Blue Screen of Death error in Windows is the STOP 0x0000007B error, sometimes called the 0x7b error or the "INACCESSIBLE BOOT DEVICE" BSOD.

This BSOD (which is actually the common name for what's called a STOP Error) could mean that there's a serious hardware problem with a hard drive controller, a driver issue, or even a boot sector virus.

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

Jak sprawdzenia plików nie pomoże, a na pewno nie pomoże. Musisz po prostu

a) zrobić format... Ale ten BSOD wyskoczy ci znowu za 1dzień, miesiąc... a może od razu.

B) oddaj na gwarancje albo tam gdzie tego kompa ci robili czy coś.

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

Wystarczy przeinstalować system to wszystko .

Z doświadczenia wiem.. Robiłem koledze laptopa 3 razu. Za każdym razem blue screen z jakimś błędem na dysku coś w tym stylu. Mówię kup dysk i będzie po problemie... Nie zrób formata. Raz laptop wytrzymał 2 miesiące.. Potem chyba coś koło tygodnia. Aż w końcu kupił dysk, dysk włożyłem zainstalowałem system i śmiga już od połowy tamtych wakacji.

Jeśli jest to problem z hardware to wyjdzie on prędzej czy później.

Opublikowano

Równie dobrze mogą to być nie odciśnięte kable. No ale zobaczymy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...