Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak Zrobić Pro Sure?

100Procent

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Elo mam sure BM na yt2www s2. Mam 94 lvl. Chce z tej sury zrobić pro koxa do pvp. Jakie musze mieć itemy, i jaka broń, jakie bony, żeby wymiatać w pvp? (jak patrze na innych jak mnie dedają i leci ze skilla 20k+ dmg, to mi sie nie chce w metka grać xD).

Eq mam narazie takie :

Śmiercionośne +9 i syriusz +9 oby dwa z kd woja, ninji, sury +5 (pisze że mają po 80% abs)

Zbroja Ya-Sang-Gab (zrobiona z hwanga, ma ponad 600 defa ;D), kd defa, witala, uchylenia +5.

Ekstazyjne buty +9

Naszyjnik i branzoleta z niebiańskich łez +9

Sokola tarcza +9

Ebonity +9.

Więc jak moge zrobić z tego sury koxa, żeby ze skilli (sferka itp.) szło ponad 20k dmg?

niespamujemy.gif

Uzależniony od zmieniania telefonów xD

Opublikowano

Oto eq, które powinieneś posiadać, abyś "wymiatał":

-Ya-Sag-Gab z: KD Witala, KD Defa, KD Magii.

-Syriusz+9 z kd: Śmierci, Penetracji, Ninji, Sury albo Szamana, bo woja na Sferę weźmiesz...

-Buty ognistego ptaka na 59lvl +9

-Bransoletka z białego złota+9

-Kolczyki Ebonitowe+9 (albo ametystowe)

-Naszyjnik z niebiańskich łez +9 (on chyba ma regeneracje PE)

-Hełm an 41lvl dla sury

Bonuj eq...W broni weź krytyka, powsadzaj 6 i 7 bon

Skille:

-Duszek na P

-Sfera na P

-Ogniste Uderzenie na P

-Mroczne Uderzenie na P

-i jeszcze jeden skill...nie pmt...ale hitał po 15k

Opublikowano

Ja się przyłącze do tematu lecz mam pytanko o WP

Skile mam all na P

Bron to Świety z 7 bonami kd woja ninjy sury woja +5

sokola+9

hełm na 41+9

butki ognistego+9

kolce z nieb lez +9(14do inta)

naszyjnik z nieb lez branze mam obecnie z nieb lez ( bo na tym serwie wchodzi do 10k pz jak i pe)

zbrojka taka śmieszna na tym serwie robiona z stalki +9 lecz to nie hwang nie widac jej a sie swieci

bony mam ogolnie 5i6 po troche na każda klase postaci oprócz szamana :P woje i ninje klade lecz z bm prawie kazdym padam co moge zrobic zeby nie miał tak łatwo?:) dam 5 jak ktos odpowie

PS:Nie chciałem robić nowego tematu ponieważ to też sura.

Back to BF3...

Opublikowano

100Procent:

- Ya-Sang-Gab z kd uchyłki, defa, speeda

- Syriusz ale lepszy Księżycowy o ile dostaniesz z kd powtórki, krytyka i na jakąś klasę

- Buty ogn. ptaka na 59lvl +9

- Biżuteria z niebiańskich łez +9

- Hełm na 41lv

- Skille które szybko się ładują: Duszek,Mroczne,Duchowy,Sfera(DMG),Ochronka(Def)

Bony w broni na szybkość zaklęcia i na inteligencje lub krytyka. Zbroja obowiązkowo z bonem do pż. Tarcza niewrażliwka na omdlenia, najlepiej z intem lub blokiem ciosu . Buty i biżuteria powinny mieć pż (poza kolczykami), reszta to mogą być wszelakie absy. Wszystkie potrzebne Ci bony jak inteligencja, przeszywka, krytyk, szybkość zaklęcia już masz "wbudowane". Jak zrobisz bm z moim przepisem to każda solówka potrwa niespełna serię. ;)

Nihooya:

Żeby złożyć BM musisz mieć przede wszystkim tarczę +9 (lwią). To aż 20% na surę. :D Zakup sobie demoniczne ostrze, ma one szanse na kradzież pe, a pe jest dla BMa jak pż dla woja. Jak zbijesz mu pe spada mu ochronka i duszek. Masz rozproszenie na P także możesz mu te skille zgasić no ale bez pe to już będziesz nim miotać . :D Jedyne wtedy zagrożenie dla Ciebie to sferka, ale dzięki lwiej tarczy i strachowi możesz troszeczkę zmniejszyć dmg. No i jeszcze masz pozostałe bony na klasy. :D

16m84l3.jpg
Opublikowano

@2xUP

Jak jesteś GM...to możesz mieć all skille na P...Ale sura ma 6 skilli...Jeśli pięć skilli wejdzie na 17, to na 86lvl możemy mieć 5 skilli na P...Chyba, że masz 103lvl na Metinie...Nie ma sury, która ma wszystkie skille na P...Może mieć maksymalnie 5!

Opublikowano

@2xUP

Jak jesteś GM...to możesz mieć all skille na P...Ale sura ma 6 skilli...Jeśli pięć skilli wejdzie na 17, to na 86lvl możemy mieć 5 skilli na P...Chyba, że masz 103lvl na Metinie...Nie ma sury, która ma wszystkie skille na P...Może mieć maksymalnie 5!

Otóż cię zawstydzę! xD

Na tym serwie co gram na start się dostaje 3 skile na G wiec nie musze miec 1002 czy tam 103 lvla;]

A co do rad to świetym chyba bede wiecej walil niz demonicznym;/ a te dmg to tez spooora różnica.

Back to BF3...

Opublikowano

Up no nie rozwaliles mnie tymi 80% z ochronki. Ochronka na kazdym poziomie ma 30%. Z tymi 80% chodzi o to:

walnie ktos 1k. DMG dzieli sie na pz i pe tzn 700pz i 300 pe ci zabiera. I wtedy z tych 300pe odlicza sie 80% czyli 240. Na sam koniec wychodzi tak: masz w ochronce napisane 80% i gdy ktos walnie ci 1k to zabiera ci 700pz i 60 pe.

PS nie wliczajac defa.

Co do eq to:

Ekstazyjne+9

Zbrojka ta co masz z kd deff, speed, uchylka+6

Baron lub ten po baronie

Tarcza na 61lvl na kazda klase

Naszyjnik z nieb. lez+9

i najwazniejsze: Ebo i z nieb. lez+9. Do pvp robisz tak: zakladasz ebo i czekasz az pz sie napelni i po tym je sciagasz i zamieniasz na lzy.

Zamkowy+9

BONY:

speed magii,ludzie, kryt, abs pz, int i dex.

Pamietaj ze 12int=10%ludzie.

Sam taka sure zrobilem i z baronem+9, kd sury+6, 130int i 40%udzie mialem krytyka 26k ze sferki w sure WP z 78% abs na mnie

CandyLongju:

Gyarto 116lvl+ - Cash char.

BuffaGyarta 98lvl+ - Buff char.

Dropczykijl 100lvl+ - Funny char - full pvp eq.

OFF - NIE POLECAM SERVA, ZBANOWANY ZA ROZWALENIE KRISSA (METALKIL) W PVP.

Opublikowano

Masz np 1k hp.

Zakladasz ebo i masz 2650/2650hp

zakladasz niebianskie masz: 2650/1k hp

CandyLongju:

Gyarto 116lvl+ - Cash char.

BuffaGyarta 98lvl+ - Buff char.

Dropczykijl 100lvl+ - Funny char - full pvp eq.

OFF - NIE POLECAM SERVA, ZBANOWANY ZA ROZWALENIE KRISSA (METALKIL) W PVP.

Opublikowano

Ludzie ^^ Nie umiecie grać BM ...Doradzacie mu syrjusza ;/

Przede wszystkim musisz posiadać Szponka z kd smierci,woja i powtorki czy jak tam sobie chcesz i z bonami...

Musisz posiadać też duże ABSY... Najlepiej na miecze i 2reke ...Na sztylety tez się przydadzą...

Resztę EQ zrób sobie na kryta,przeszywe i otrucie....

I'm not Hacker

Opublikowano

bony na inta, ludzi, hp. i Kolce z nieb lez naszyjnik ktory daje int branza ktora daje int i koksisz :D

IDIOT, IDIOT EWRYŁER !!

Opublikowano

miecz "SYRJUSZA" jest napewno lepszy od szponka, powiedz mi po co mu otrucie chyba pisze ze chce po 20k+ hitac czyli 1 skill i typ lezy a ty o otruciu gadasz .

Tak jak up powiedzial skoloj barona i wloz powt,przeszywe i tu radze ninje !!! wybonoj na ludzi przeszywe, krytola i bedzie git

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

podstawa u pro sury to święty lub miecz wyżej.

ja gram na yt2www i uwazam się za pro bardzo elo xD.

moje Eq:

Święty miecz +8 z 12 inta, +2000 do pz, 5ludzi,trutka, omldenia, <na ludzi ten miecz ma wrodzone takze jeszcze 12%> 3kd : penetracji, smierci i sury. 6i7bon to inteligencja +5 i silny przeciwko sura +10%.

w sumie to tak wygląda wiekszosć mego eq. Myśle że tu dużo zależy od 6 i 7 bonu.

Łącznie mam 165 inta a jak wiecie int bardzo pomaga i surze, i szamciowi.. ładuj max w intai bonuj przede wszystkim na.a potrzebne bda : Kolczyki z nieb. łez (najlepiej z przetopami ;p ja mam 3 nieb łzy co daje kolejne 5 do inta) ii perłowy naszyjnik też daje do inta, z przetopami +7 bodajże. ;)

dużo też kryta potrzebne bdzie; p

jeśli ktoś ma wątpliwości co do mojego buildu zapraszam na yt2www shinsoo

nick: persephona ;D

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Nom i z combo: mroczne uderzenie,ogniste uderzenie, sferka, duchowy cios i znowu mroczne uderzenie to będziesz wymiatał ;>

Oczywiście jak masz już włączonego duszka i ochronkę

BM koX

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...