Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Warty kupienia ?

Twixteer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jaki max budzet chcesz przeznaczyc na kompa ?
Sama skrzynka , czy peryferia tez ?
Masz cos ze starego kompa (dysk, nagrywarka na SATA ?)

BTW. Hahah, ale mnie ta obudowa rozjebała w tym zestawie.. :D

Opublikowano

Na tym kompie możesz sobie co najwyżej odpalić Worda, nawet filmy na YouTube miały by problem z płynnym odtwarzaniem, podaj budżet, a złożymy Ci coś porządnego.

Jeżeli poszukujesz listy ID przedmiotów Minecraft, komend WorldEdit, to zapraszam do mojego poradnika!

25hmxok.png

Opublikowano

No sytuacja wygląda tak że mam emeryta już ledwo co far cry 3 na średnich itp , i chce coś porządnego żeby batlefield 3 -4 mi poszedł płynnie i na najwyższych, a jeśli chodzi o budżet to 600-800 zł

Ps. Wszystkie akcesoria mam typu ekran mysz.

1386958799-U112610.png

Opublikowano

W takim budżecie będzie problem nawet składając z używek, ale zrobimy co w naszej mocy.

Dysk i napęd masz na SATA? możesz podać model obudowy?

Jak masz dość dobra obudowę która to pomieści i dysk i napęd na SATA to:

http://allegro.pl/plyta-glowna-asus-p8h61-m-le-cena-hit-i3360083137.html MOBO

http://allegro.pl/asus-radeon-hd-4850-hd4850-i3364912445.html Karta Graficzna (ewentualnie jak korzystasz z serwisów typu tablica.pl, to możesz poszukać 4870)

http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=72789&s=50391&s=56411 Zasilacz, procesor i RAM, nowe

Jak nie masz dysku i napędy na SATA, oraz obudowy która to pomieści, to jesteś krótko mówiąc w słabej sytuacji.

Jeżeli poszukujesz listy ID przedmiotów Minecraft, komend WorldEdit, to zapraszam do mojego poradnika!

25hmxok.png

Opublikowano

Nie musisz doliczać nagrywarki i co tam jeszcze nie wpłynie na grafike w grze bo ten mój obecny jeszcze nada się do wkręcenia ;d

@UP jak to mogę sprawdzić ?

1386958799-U112610.png

Opublikowano

Haha bf3 i bf4 na najwyższych na komputerze za 900 zł, śmiech na sali :D

hohohehehohohihihehehohohuhu

Opublikowano

To może inaczej podam wam staty mojego kompa i powiedzcie mi co mam do niego dokupić (karta graficzna) żeby mi to poszło i nic się nie spaliło, też takie coś mi odpowiada ;)

Procesor:Pentium® Dual-Core CPU E6300 @ 2.80GHz

Ram:: 4,00 GB

Karta Graficzna:NVIDIA GeForce 9500 GT

Coś jeszcze wam potrzebne ?

@Down mam parę ważniejszych wydatków dlatego chce przeznaczyć te 800zł, na tego procka już do mojego emeryta ;)

1386958799-U112610.png

Opublikowano

Może w najwyższych nie pora, ale na medium, high pogra spokojnie, i nie śmiej się z niego, niektórzy musza sobie sami zbierać kasę na zachcianki a nie, że sobie pierdną i rodzice im sypną kasą.

Możesz sprawdzić tez w programie speccy czy masz ram DDR2 czy DDR3? bo jak 3 to dochodzi Ci wolne 100zł na lepszy procesor.

25hmxok.png

Opublikowano

System Operacyjny
Windows 7 Ultimate 32-bit SP1
CPU
Intel Pentium E6300 @ 2.80GHz 81 °C
Technologia Wolfdale 45nm
RAM
4,00GB 2-Kanałowy DDR2 @ 400MHz (5-5-5-18)
Płyta Główna
ASUSTeK Computer INC. P5KPL-AM SE (Socket 775) 45 °C
Grafika
MD 20120 (1680x1050@59Hz)
1024MBNVIDIA GeForce 9500 GT (Undefined) 63 °C
Dyski Twarde
932GB SAMSUNG HD103SI ATA Device (SATA) 34 °C
Napędy Optyczne
HUAWEI Mass Storage USB Device
HL-DT-ST DVDRAM GH22NS40 ATA Device
DTSOFT Virtual CdRom Device
Audio
Urządzenie zgodne ze standardem High Definition Audio

1386958799-U112610.png

Opublikowano

Ok dysk masz Bardzo dobry na sata, nagrywarkę też, ram niestety nie będzie pasował, jescze bym prosił o zdjęcie i firmę obudowy, mozesz?

25hmxok.png

Opublikowano

Obudowa bardzo dobra, więc musisz kupić jedynie RAM, Płytę Główną, Kartę Graficzną oraz Zasilacz, kupuj to Co ci napisałem, a kartę graficzna bardziej opłaca się tą http://tablica.pl/oferta/sapphire-radeon-4870-1-gb-ram-gratisy-ID38Gjx.html#a33dd61f61, z takim sprzętem pograsz w bf3 na medium przy 40fps a nawet więcej.

25hmxok.png

Opublikowano

Procesor:
Intel Core2 Duo E6400

2x 2,13 GHz, 64 BITY

2 MB cache, socket 775

Najnowszy procesor firmy INTEL. (Facepalm)

Za to bym nie dal 100 zł.

Nie opłacalne.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...