Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PYTANIE]Skąd wiedzieć co kupować ?

FastFlash

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, chciałbym się nauczyć ouywać własnych buildów, normalnie to używam buildów z neta ( mobafire ) lub kupuje itemki rekomendowane, skąd mam wiedzieć co kupować ? - wiem że to zależy od postaci ale np na postać AP lub AD.

Drugie pytanko ;P - skąd mam wiedzieć czy mam budować postać pod AP czy AD ? - wezme pod uwage takiego Teemo, można go budować pod AP/AD ale nie umiem sie nigdy zdecydować . :D

Opublikowano

wchodzisz w postacie klikasz na daną i masz napisane czy ma obrazenia czy moc umiejetnosci z czasem zapamietasz i nie bd musial patrzec

Opublikowano

Na początku sprawdź pod co jest postać.
Potem w sklepie idziesz w All Items / Wszystkie Przedmioty i klikasz Attack/Obrażenia lub Magic/Magia.

I nie sprawdzaj na Mobafire bo tam wrzucają ludzie z Brązu 5 (Czyli najsłabsza dywizja i liga [Potem ogarniesz ;} ]) a te buildy które tam wrzucili to są buldi najczęściej takie którymi wygrali 1 mecz.
Raczej polecam ci solomid.net.

Kartyday_eune_51_5_logo.png

Opublikowano

Postać jest AD czy AP?

Wejdź w jej skille i będzie ile bijesz, to na pomarańczowo jest AD a na niebiesko jest AP

No to wchodzisz w sklep, bierzesz AP, robisz coś pod AP, w late jeśli Twoi przeciwnicy są AD to zaznaczasz w sklepiku AP dla Ciebie i armor. I kupujesz ten itemek

Jeśli jesteś AP a przeciwnicy również AP to zaznaczasz w sklepie AP i Magic res. I na odwrót, potem się nauczysz nazw na pamięć :)

Opublikowano

1. Sprawdzasz co budują inni, patrzysz jak daną postacią grają streamerzy, wzorujesz się na buildach lepszych graczy np. ze strony probuilds.net, sprawdzasz samemu z czym ci się najlepiej gra i jakie bonusy przydadzą się najbardziej na daną postać.

2. Testujesz daną postać, patrzysz na przeliczniki umiejętności i bazowe statystyki.

Opublikowano

Dziękuje all za pomoc ;> - + dla każdego :D - mam jeszcze jedno pytanko, co to " kontra " ? - blokowanie ataków czy cos takiego?

Jeszcze jedno .. xD - a jak postać ma tyle samo AD i AP ? - np Jax. To co wtedy ? można go budować pod AP lub AD?

Opublikowano

Dziękuje all za pomoc ;> - + dla każdego :D - mam jeszcze jedno pytanko, co to " kontra " ? - blokowanie ataków czy cos takiego?

Kontra ("przekształcone na polski" od słowa counterpick), w LoLu znaczy tyle co postać będąca silna względem innej postaci poprzez posiadanie statystyk/umiejętności które mogą okazać się przydatne w starciu z kontrowaną postacią.

Opublikowano

Pograsz pol roku i juz zaczniesz ogarniać. Zazwyczaj patrzysz czy dana postać ma ad/ap skille i pod to ją budujesz, ale pamiętaj jest sporo wyjątków.

OndteAw.png <- Dołącz się do teamu umieszczając plakietkę w profil / sygnatura.

Opublikowano

Jeżeli postać ma przeliczniki zarówno na AD i AP to nazywa się ją hybrydową. Wtedy zależnie od gustu kupujesz przedmioty na AD i AP np. Trinity Force, lub Hextecha albo wybierasz jedno z dwóch.

KomaNdoRamBoo_eune_64_3_logo.png

Jestę w brązię i się nię wstydzę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...