Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] nikt sie nie moze polaczyc z serwerem hamachi

Gość Steam343

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

szczała, mam problem ponieważ wszystko jest dobrze skonfigurowane: stawialem serwer na plikach z 2010 r (jerry.vhd) na virtualbox, mam launcher mc 2010 v2, pliki z tego launchera wrzucam do niepatchowanego metina z 2010r, w serverinfo w rootach jest moje ip z normalna koncowka, serverimfo tez moje ip z normalna koncowka, mam 7 portów w port mapie wszystkie odpalone i ip z koncowka 100, posiadam router, a w sysinstall maska podscieci to: 255.0.0.0 i tak samo nie mam w sysinstall "de0" tylko "em0" czy jakoś tak, mój kolega serwer uruchamia glową sury, nie uzywalem connect changera, osoba jest w hamachi i nikt nie może polączyc sie z moim serwerem, prosze o pomoc dam nawet ponad 100 lajków, tylko blagam pomoc, bo juz sie z tym męcze z tydzień, prosze ziomki, pozdro

Opublikowano

Sprawdź jeszcze raz w sysinstall czy czegoś źle nie zrobiłeś.

Jak masz router to się przy masce daje się 255.255.255.0 :)

Na modemie daje się 255.0.0.0

Zmień to.

Opublikowano

posiadam router, i ustawiłem maske na 255.255.255.0, teraz poczekam na kolege, a moglby mi ktos w miedzyczasie powiedziec jak odblokowac porty w routerze ? aha i jeszcze pytanie, czy jezeli mam router i ustawilem maske podsieci na 255.255.255.0 to czy ktos o innym IP i nie jest podlaczony do routera, czy bedzie mogl wejsc na serwer?

Opublikowano

Ale dlaczego pod hamachi masz porty odblokowywać ?

Na no-hamachi sie porty odblokowywuje !

A wpisz obojetnie jakie passy i zobacz co ci pisze jezeli pisze ze nie ma konta to masz clienta do kitu i portmapa

PS: Zapora wylaczona ? A PONG MASZ DOBRY !?

// Programista HTML i CSS

xkUrggS.png

Zapraszam do współpracy !

Opublikowano

Ja się moge logować, ale moj kolega juz nie ;/ pong dobry, bo takto by mnie w ogole nie logowalo, jak mam router i ustawilem maske podsieci na 255.255.255.0 w sysinstall ale moj kolega ma inne ip i nie jest podlaczony do routera, to sie zaloguje moj kolega?

już wszystko dziala, mozna zamknac

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...