Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam] Tabletu do rysowania!

kamilg1997

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam : ) Szukam

Tabletu tylko i wyłącznie do rysowania bez jakiś tam pierdułek dla małych dzieci typu aplikacje (pomaluj i pobaw się mona lissą -.-'')

Tak więc szukam takie tabletu, który ma pena, jest czuły na nacisk i ma jakieś tam rzeczy do rysowania w programach. Możecie mi jeszcze powiedzieć

jaki program do rysowania polecacie za FREE : ) Mam obecnie PaintTool SAI w sumie jest dobry, ale wolałbym lepszy ;)

TANIEGO OCZYWIŚCIE DO 300zł MAX

Lubisz mój post? Śmiało kliknij LUBIĘ TO+.

Opublikowano

PaintToolSAI jest raczej do rysunków z stylu mangi, właściwie po to został stworzony. Jako zamiennik tego programu możesz używać GIMP, innego darmowego nie znam ;d

Co do samego tabletu to jak na początek za te 300zł spokojnie kupisz tablet, który posiada 1024 poziomów nacisku, jeśli będziesz chciał kupić profesjonalny sprzęt to 2048 poziomów ponoć już daje takie samo czucie jakby ołówkiem się rysowało na kratce :) Co do tableta to taki Wacom Tablet Bamboo Pen & Touch A6 powinien być jak na początek dobry.

ItgMSFz.gif­

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...