Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Excelsior czy Churchill III ?

neQu1995

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Prosiłbym was o pomoc w wybraniu czołgu za golda, chodzi mi o te dwa wymienione wyżej... Który waszym zdaniem jest lepszy i dlaczego. I dobrze by ktoś podał takie średnie zarobki ich bo mam Kw-1 ale nimi więcej zarobię chyba, mam rację? :) Muszę wybrać jakiś do 2k golda i będę czekał na SuperPershinga aż go znów wprowadzą bo był dosyć tani, a mam do kupna dwa X tiery także jakiś premium czołg by się przydał ;)

10sfaxw.png

Opublikowano

Na V premium nie zarobisz dużo więcej niż te odpowiedniki "nie-premium". Już Ci lepiej wyjdzie dołozyć te 500 Golda i kupić premke na mies. to na KV-1 powinieneś sporo kaski nastukać :) Co do wyboru - zależy w jakie czołgi będziesz szedł/idziesz, jeśli w ruskie HT to Church do szkolenia załogi, jeśli brytyjskie HT to Excelsior :)

Opublikowano

ehh a ten SP będzie w następnej aktualizacji już?

Serwer testowy masz od tego by sprawdzić ...

Co do SP to ma być w 8.7

Nie bywam już na forum, jeżeli masz sprawę wal na FB...

Opublikowano

Ja tam bez porównania wybrałbym Churchilla III.

Zarobisz trochę więcej, bo nawet premiumy T5 dostały buffa do zarobku rzędu 25-30%.

Nie nastawiaj się na zarobki pokroju 100k za bitwę, ale jeżeli ogarniasz, to na średniej bitwie gdzie KV-1 zarobiłbyś 18k to na Churchillu zarobiłbyś jakieś 25-26k. Różnica niewielka, ale na kilkunastu bitwach robi się dosyć spora. :)

Jakbym miał wybierać między Churchillem III a czymś to dałbym T14.

Ale do rzeczy: w czym góruje Chll III nad Excelsiorem:

-penetracja

-celność

-pancerz boczny

-DPM

W czym Excelsior góruje:

-pancerz przedni

... I to chyba tyle.

W Churchillu robi się sidecrapa, wtedy jesteś nie do przebicia.

:)

Opublikowano

Wszystko fajnie, oczywiscie tez wybralbym "premium" na miesiac :) , jednak nikt nie wspomina, ze czolg to 1500 G, a premium 2500 G. Roznica duza.

Radze Ci przyjac metode "1/2", tzn. czekac az beda przeceny o 50% :)

test

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...