Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PROBLEM][1.6.1] Modloader i Minecraft Forge - mody

Sebastian1882

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka.
Mam taki problem, otóż 1.6.1 wyszło i inaczej się instaluje mody. Wiem jak to się robi, więc nie tłumaczcie że nie umiem.
Gdy wgrywam modloadera i kilka modów do niego, wszystko działa. Ale chcę jednego moda który potrzebuje forge.
Więc robie force update i zaczynam instalować mody od nowa. Wgrywam minecraft forge i moda który go potrzebuje do działania i wszystko działa. Ale gdy próbuje dodać moda który potrzebuje mod loadera, to nei działa. Próbowałem na miliony sposobów i nic. No i jak to zrobić?Słyszałem że forge ma wbudowanego modloadera.
A więc, jak mam zainstalować razem 2 mody (napewno się nie gryzą [ żaden z nich to nie jest optifine]) które - jeden z nich potrzebuje modloadera, a drugi minecraft forge.

Bardzo proszę o pomoc, 5 gwiazdek na profil i limit plusów gwarantowane!

Opublikowano

Jeżeli masz premium to polecam skorzystać z MagicLauncher'a. Tam wybierasz minecraft.jar z wersji 1.6 i kilkoma kliknięciami dodajesz modyfkacje jakie tylko chcesz : >

Mam premium, a tam da rade wgrać np: moda jendego który potrzebuje modloadera i moda drugiego który potrzebuje minecraft forge'a?

Opublikowano

Jeżeli nie sprawdzisz to się nie przekonasz...

*Więc instaluje wszystko od nowa. Wgrywam forge - minecraft działa. Wgrywam mod do forge (wrzucam do folderu mods plik .zip) - wszystko działa.* - Napisz poprawnie ta linijkę, bardziej wytłumacz, bo ciężko się domyślić.

KONTAKT:
gg:33770533                                                                                Pomagam przy serwerach mc/ robię swoje.

Opublikowano

Dobra, miałem kilka błędów, ale po 2 godzinach kombinowania, udało mi się. Udało by mi siędawno wcześniej, tylko że próbowałem na złym modzie, bo on akurat nie był kompatybilny jednak :D
.:: Android ::. Dostajesz limit plusów, a milten dostanie plusika :D

DO ZAMKNIĘCIA!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...