Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pisanie] Questa który wymienia Yang na Bryłki.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, tak jak w temacie szukam questu takiego który automatycznie wymienia zdobyte nam yangi na bryłki po przekroczeniu danej kwoty. Podobnie jak na Xenoxie tylko tam wymienia po przekroczeniu 2kkk na 1 SM. (1kkk)

Ja chcę by po przekroczeniu danej kwoty, powiedzmy że będzie to hmm.. "2kkk" gdy przekroczy tą daną kwotę wymienia 500kk na 1x bryłkę. Nigdzie nie mogę takiego questu znaleźć ;/ Więc proszę was. Lajkuję ;)

fu9pwg.jpg

Opublikowano

Proszę:

quest gold begin
    state start begin
        when login or levelup with pc.get_money() >= 1500000000 begin -- ilość yang po której przekroczeniu dostajesz bryłki
        pc.give_item2(80008, 3) -- ilość bryłek
        pc.change_money(-1500000000) -- ilość yang po której przekroczeniu dostajesz bryłki
        say("Ilość twoich yang przekroczyła 1,5kkk ")
        say("Otrzymujesz 3 złote bryłki ")
        say("1,5kkk yang zostanie zabrane twojej postaci ")
        end
    end
end

Edytuj według własnych upodobań :)

Opublikowano

Quest LOthera działa, tylko jest mały drobny bug. Nie wiem czy można nazwać to bugiem. Jak sprzedasz item'y to możesz dojść do 2kkk,a a quest działa po przeniesieniu się na inną mapę lub relog'u

7KNm1Wb.png

Opublikowano

proponuje zamiast :when login or levelup with pc.get_money() >= 1500000000 begin
dać :
when login or levelup or kill or chat with pc.get_money() >= 1500000000 begin - bo najczęsicej te 1,5kkk sie zdobywa podczas bicia mobów dlatego (kill)
nie wiem jak jest na shopa (or shop nie wiem) przetestuj to :P (or buy or sell or trade) coś z tego powinno być

Opublikowano

quest wymiana_yang begin

state start begin

when xxx.chat."Wymiana Yang na Bryłki Złota" begin

local iloscYang = pc.get_gold()

local iloscBrylek = math.floor(iloscYang/500000000)

say("Posiadasz "..iloscYang.." Yang.")

if iloscBrylek > 0 then

say("Możesz otrzymać za to "..iloscBrylek.." Bryłek Złota.")

say("Chcesz dokonać wymiany?")

if select("Tak", "Nie") == 1 then

for i = 1, iloscBrylek do

pc.give_item2(idBrylki)

end

pc.change_gold(-iloscBrylek*500000000)

end

else

say("Masz za mało Yang by dokonać wymiany.")

end

end

end

end

Powyższy quest automatycznie oblicza ile maksymalnie można uzyskać Bryłek po czym nam je daje i odejmuje nam ilość bryłek*500kk Yang. Jeśli chciałbyś to wszystko automatycznie robić to przydałby się jakiś server_loop_timer, który sprawdzałby u każdego ile kto posiada Yang.

Masz pomysł na ciekawego questa? Wejdź na mój profil by poznać szczegóły!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...