Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[VM] Astium - OX

Isuribi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Genialne.Wkoncu osoby ze slabszymi sprzetami bedą mogly korzystac z ox bez pokazu slajdow.Przy okazji nie bedzie blokowania.

Same tekstury O/X nie specjalnie mnie urzekly.Wolalbym standardowe.

Srij9JT.png

Opublikowano

Dobre pytanie. Czemu te tekstury tak dziwnie wyglądają?

Nie wiem ale poprawimy, Tenma mówił, że też tak kiedyś miał w swoim kliencie.

3KIpGJ1.gif

Opublikowano

Nie wiem ale poprawimy, Tenma mówił, że też tak kiedyś miał w swoim kliencie.

on miał kiedyś swojego klienta ? bo z tego co widzę to każdy jego serwer nie wypala xD

btw do tematu

ktoś napisze cos na czacie i nad nim sie bedzie tekst unosil ... wiec bedzie spam i beda widzieli kto gdzie jest

1005286_188271551341459_1046522418_n.jpg

Opublikowano

ktoś napisze cos na czacie i nad nim sie bedzie tekst unosil ... wiec bedzie spam i beda widzieli kto gdzie jest

Na fejsie w komentarzach można przeczytać, że czat oraz PW będzie podczas OX zablokowane.

Mnie raczej martwi to co kolega wyżej napisał. Mianowicie czy przy dużej ilości graczy nie będzie takiej sytuacji, że większość będzie stać w obrębie linii dzielącej pola i najnormalniej się to poblokuje. Widząc postacie możemy swobodnie manewrować między nimi i znaleźć "lukę" aby przejść na pole. Jeśli postacie będą niewidoczne może to wyjść trochę różnie. Proponowałabym zrobić OX na becie, aby zobaczyć jak sprawdzi się to w praktyce, przy większej ilości graczy.

Opublikowano

Widząc postacie możemy swobodnie manewrować między nimi i znaleźć "lukę" aby przejść na pole.

Na Draenor2 była tak wielka ilość ludzi że nawet gdy widziałem graczy to nie dało rady przejść, a co bd gdy będą niewidzialni?

Opublikowano

Na Draenor2 była tak wielka ilość ludzi że nawet gdy widziałem graczy to nie dało rady przejść, a co bd gdy będą niewidzialni?

Chyba będzie tak, że będzie można "przechodzić przez graczy"

@topic moim zdaniem lepiej by było widzieć swoją postać a innych niech nie.

1382793664-U576448.png

Opublikowano

Takie coś widziałem na imetin ^.- Jest spoko ale nie do końca przemyślane. Chyba, że zrobiliście przenikanie przez siebie postaci ;)

^^

Opublikowano

Według mnie świetny pomysł, miejmy nadzieje, że zablokujecie podczas OX'u pisanie i tak dalej. Co do pomysłu dobrze, że pomyśleliście o tych, ze słabszym komputerem i internetem.

Opublikowano

Chyba, że załaduje się model postaci bez kości, czyli bez kolizji, czy coś w ten deseń. Jeśli to możliwe, to dało by radę :)

Opublikowano

ja bym to tak zrobił że po wejsciu na ox dostajesz zbrojke np na 1lv i musisz ja ubrac bo ona daje ze mozna przechodzic przez objekty (typu graczy,npc) i po ox odbiera kazdemu te zbroje a dla niej w PC/PC2 ustawic wlasnie te opcje przechodzenia

wiem ze tak sie da bo kiedys tak wall hacka robilem

1005286_188271551341459_1046522418_n.jpg

Opublikowano

Najlepszy quester w polsce zdradził mi tajemnice tego:P

command("inv")

w quescie..

Komenda inv nie jest dostępna dla gracza. Apropo niewidzialności, mam kilka pomysłów jak to zrobić, nie powinno być zbyt trudne :P

sygnatura2.png

Opublikowano

Genialne.Wkoncu osoby ze slabszymi sprzetami bedą mogly korzystac z ox bez pokazu slajdow.Przy okazji nie bedzie blokowania.

Same tekstury O/X nie specjalnie mnie urzekly.Wolalbym standardowe.

Genialne,to że nie widać ich to nie znaczy że nie będzie blokowania. Jeżeli będzie 1500osób to i tak będzie blokowanie bo to tylko postaci nie widać-jest to tego typu jak gm stoi na /inv a ty bd szedł i sie zablokujesz (zatrzymasz)

Opublikowano

Jeżeli nie ma kolizji jest ok.

Dobre było by jeszcze,że ci co wygrają w tym momencie co jest taki efekt - mógłby być jakiś jasny aby się jakby zaświeciły ;d jak na sg

Opublikowano

Kupa śmiechu czytając ludzi, którzy uważają, że jest to zwykły inv i będą kolizje. Przecież to nie są amatorzy, żeby o czymś takim nie pomyśleć.

Przykładowe rozwiązanie - zamiana w niewidzialnego moba, który nie ma kolizji, ale ma ruch.

sygnatura2.png

Opublikowano

Przykładowe rozwiązanie - zamiana w niewidzialnego moba, który nie ma kolizji, ale ma ruch.

Zrobić pusty model, przypisać pod id i przy wejściu polimorfia?

Takie tam moje rozkminy :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...