Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z Metin2.bin = .exe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko, na forum czytałem wczoraj, że można z metin2.bin zmienić na .exe no i zmieniłem. Gra odpala się normalnie i gdy wpisuję login i hasło jest 'Błąd podczas łączenia się z serwerem.' . Natomiast launcher działa mi dobrze. W czym jest problem ?

xD

Opublikowano

Polecam ci zrobić obejście przy pomocy pliku .bat, ponieważ gdy zmienisz na metin2.exe to administracja ma to zapisane w logach i łatwiej możesz dostać bana.

ZAHONnaMPC-1339068796.png

Opublikowano

Polecam ci zrobić obejście przy pomocy pliku .bat, ponieważ gdy zmienisz na metin2.exe to administracja ma to zapisane w logach i łatwiej możesz dostać bana.

Co Ty pierdolisz? o.O

@Top

Masz serwer hamachi?

Opublikowano

Chyba się nie zrozumieliśmy ;)

Ja swój serwer robię i chcę na niego wchodzić za pomocą zmiany metin2.bin na metin2.exe ;) I wyskakuje mi ten błąd natomiast launcher działa jak trzeba .

@UP :

Tak, serwer na razie jest hamachi.

xD

Opublikowano

Na Hamku ci to nie zadziała, ponieważ launcher musi mieć dodatkowe "połączenie" w postaci serwerinfo, osobnego. Czyli bez launchera nie pociśniesz :)

74f31dbf1675f.jpg

Opublikowano

Dzięki ;)

Co myślicie o kupnie vps na :

http://www.exone.pl/serwery/vps/kalkulator

Oraz mam prośbę, czy ktoś mógłby mi przybliżyć co i jak trzeba zrobić aby serwer wstawić z hamachi na vps ?

Z Exone serwery są całkiem dobre.

Co do przeniesienia, na VPS instalujesz porty, mysql, wrzucasz pliki do takiego samego katalogu co na wirtualnej maszynie i kopiujesz pliki z mysql. Odpalasz tak samo jak hamachi.

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Z Exone serwery są całkiem dobre.

Co do przeniesienia, na VPS instalujesz porty, mysql, wrzucasz pliki do takiego samego katalogu co na wirtualnej maszynie i kopiujesz pliki z mysql. Odpalasz tak samo jak hamachi.

Wiesz co Ty piszesz? nie słuchaj go, sam robię dedyka to wiem! serwery na Exone nie są złe, ale polecam Ci http://mt2host.com/Home/Price dużo lepsza cena. Otóż nie tego chciałem się przyczepić.

Cytuję "Odpalasz tak samo jak hamachi." Nie ! nie prawda.. nic nie trzeba mieszac w sysinstallu, a tym bardziej nie wpisuj komendy /etc/rc.d/netif restart !!! Komenda ta spowoduje, że wyłączy Ci cały serwer i na hostingu (exone, mt2host, czy jaki tam wybierzesz) maszyne będziesz musiał na nowo włączać.. Nadal twierdzisz, że tak samo..? jeśli nie wiesz to się nie wypowiadaj na ten temat.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...