Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] EUNE -> EUW

CorodexTroll

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam . Mam pytanie . Chciałbym się przenieść na EUW , bo mam darmowy transfer . Stracę dywizję , wygrane , gracze są lepsi ( niekonieczne skill tylko , czy są ogarnięci ) , i ogólnie , jaka jest atmosfera na tym serverze ? Ogólnie , czy opłaca mi się ?

Opublikowano

Nie stracisz dywizji i wygranych, wszystko zostanie na miejscu.

Gracze są tacy sami, ale klimat trochę inny, można powiedzieć, że jest już tam tak samo jak na EUNE, bo 'polaczki' myślą, że tam nie ma 'polaczków' :)

Opublikowano

Można, ale walutą jest tam Euro, więc zamiast płacić 20zł zapłacisz ~22zł, więc będziesz potrzebował 'większych' kodów.

Opublikowano

Nie wiem co o tym wszystkim myśleć . Stracę wszystkich przyjaciół na EUNE i to będzie bolało , mimo tego , że gram TYLKO i wyłącznie soloQ . Może przeniosę się teraz na to EUW , a pod koniec wakacji ( jeżeli mi się tam nie spodoba ) wrócę na EUNE za to 80 coś złotych ? Co o tym myślicie? :3

@edit . Jednak zostaję , bo nie będę 80 zł wydawał na powrót , a jeżeli poziom jest taki sam ... Wkurza mnie tylko ostatnio , że od początku wakacji ciągle przegrywam .

Opublikowano

na niskich dywizjach poziom jest taki sam, masz tak samo dużo feederów i leaverów co na eascie, dopiero moze od jakiegos platyna + jest lepiej bo więcej osób strimuje z westa niz z easta więc można jakoś zaistnieć, dodatkowo poziom na platyna +5 tez jest prawdopodobnie wyższy troche ponieważ jak widać gra tam sporo znanych osób w przeciwieństwie do easta.

Opublikowano

Jeśli jeszcze coś tu mogę dodać do tematu, to dywizja będzie po transferze zmieniona - po przeniesieniu się będziesz musiał rozegrać 1 meczyk a po nim przydzieli cię od nowa na podstawie twojego obecnego MMR. Wygrane zostają.

Gracze tam nie są jakoś znacznie bardziej ogarnięci, na każdym serwerze jest trochę nieogarów. Poziom jest bardzo podobny. Jeśli chodzi o atmosferę to moim zdaniem jest lepsza niż na eaście, komunikacja jest głównie w języku angielskim a nawet jak ktoś jest np. Polakiem to tego zazwyczaj nie okazuje.

Jeśli już podjąłeś decyzję, że się nie przenosisz to trudno, bo imo warto dlatego zastanów się jeszcze raz.

Opublikowano

Nie stracisz dywizji i wygranych, wszystko zostanie na miejscu.

Gracze są tacy sami, ale klimat trochę inny, można powiedzieć, że jest już tam tak samo jak na EUNE, bo 'polaczki' myślą, że tam nie ma 'polaczków' :)

ja stracilem z platyny do bronze v

i teraz na bronze III latam z platynową ramką w ekranie ladowania i mam swag

@edit ZA CO DOSTALEM TE PUNKTY OSTRZEZEN?

za to ze wiem wiecej od moderatora?

zajebiste forum

Opublikowano

Co do dywizji to zależy od ukrytego Elo, na drugim serwerze różne są wartości graniczne dla konkretnych dywizji i tutaj może być zmiana (w przypadku EUNE->EUW raczej w dół) + wyzerowanie PL.

Jeżeli chodzi o atmosferę, to jak dla mnie na EUW jednak na plus. A może inaczej tak jak w przypadku EUNE kiedy trafisz na skandynawów, ludzie są dużo spokojniejsi i jak zaczniesz się pluć to skończysz z raportami. Odnoszę wrażenie że jest tam dużo mniejsze przyzwolenie dla zachowań z dziczy.

Musisz jednak wziąć pod uwagę, że angielski jest must have. Nawet jeżeli trafisz na rodaka w teamie to generalnie i tak nikt nie rozmawia w języku ojczystym.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...