Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z połączeniem internetowym

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Potrzebuję konkretnej pomocy. Chodzi o to, że po włączeniu komputera zamiast normalnej sieci domowej pojawiła mi się sieć niezidentyfikowana i brak połączenia z internetem. Parę godzin wcześniej było okej. Router działa normalnie, wifi też, ale na komputerze stacjonarnym nie mam internetu. Przywracałam system, usuwałam odpowiednie pliki z rejestru, resetowałam router, a nawet kabel zmieniłam. Ma ktoś jakieś pomysły? Dostawcą jest Netia, system Windows 7.

Opublikowano

Osobiście nie pamiętam jak się to naprawiało, bo nie raz tak miałam. Ale wiem, że kontaktowałam się z siecią. Tam podali mi odpowiednie kroki, aby to naprawić. Ostatnio z internetem dzieje się naprawdę wiele, bo często nie działał mi, ale zadzwoniłam, bo miałam ten sam problem. Niby czekałam 1 dzień, ponieważ nie potrafili tego naprawić, to na drugi dzień ponownie zadzwoniłam i podyktowali mi to co mam zrobić. W każdym bądź razie możesz poprosić o restart internetu, w ich bazie.

Opublikowano

Rozwiązaniem okazała się najbardziej banalna czynność... trzeba było zresetować switch internetowy, a nie sam router.

Zamykam. :f

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...