Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Dotyczące lunchera do minecraft

Siveti

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytanie otóż zająłem sie tworzeniem własnego klienta do minecrafta , chciałbym się dowiedzieć Czy da się ustawić coś takiego ze jeżeli gracz nie posiada mojego lunchera to go wyrzuca albo nie pozwala wejści na serwer.

Z góry dzieki za odp.

Opublikowano

Raczej się tego nie da zrobić i wydaje mi się, że szkoda o to zachodu. Jeśli na serwerze gra około 100 osób z czego "wszyscy" chcieli by wejść do ciebie to nie wejdzie nikt gdyż nikt z nich z pewnością nie miał by twojego blokowanego launchera. (Chyba, że w tych 100 osobach było by kilku twoich znajomych którzy mieli by twoją wersję launchera) Rozumiesz chyba co mam na myśli?

Opublikowano

DA się zrobić. Zobacz kod źródłowy launchera by zyczu (nie polecam tego launcher'a) Zrób tak, że twój launch pobiera moda którego nie można samemu wgrać i zrób plugin na serwer, że wymaga tego mod'a ;) PS. Nie ma po co to robić... Możesz zrobić, że na serwerze masz 2 rangi dla graczy: Gracz (czyli z twoim launhcerem... znowu mod i plugin) oraz XXX (czyli, że musi wgrać twój launcher by się /register a na chacie mu daje link'a)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...