Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dlaczego w realnym swecie nic nie pokrywa sie z internetem?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

O co mi chodzi?

No bo zauwazylem, ze w tym roku szkolnym w internecie pojawiala sie cala masa mód. Byl okres na "swagi", Jacka Danielsa, fullcapy, convesy, vans i tym podobne gowna. Jednoczesnie inni deklarowali jakimi to sa hipsterami, a jeszcze inni- ze nie lubia gimbusow, ubieraja sie jak chca itp. Pojawily sie tez rzesze ateistow, czy tez chlopakow z rurkami itp.

A ja dzien w dzien jezdzilem autobusami, czasem trzema z i do szkoly.

I oswieccie mnie, jak to kurwa mozliwe ze przez CALY ROK wszyscy ubierali sie nirmalnie, ludzie nosili normalne ubrania, dziewczyny z ginbazjum tez nosily normalne rzeczy a nie swagowe, nie spotkalem ani jednego hipstera / wielkiego fana rocka ktory nie ubiers sie wedlug mody / goscia z rurkami?

RAZ tylko zobaczylem swaga- dziewczyne na klorowo, z fullcapem, vansam itp.

Dlaczego tak jest?

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

Nie każdy jest kretynem, nie każdy zagląda do internetu, i nie każdemu odpowiada taka moda. A kolesi w rurkach jest dużo, na pewno zauważyłeś.

Opublikowano

Nie każdy jest kretynem, nie każdy zagląda do internetu, i nie każdemu odpowiada taka moda. A kolesi w rurkach jest dużo, na pewno zauważyłeś.

Wlasnie nie ma! TYLKO RAZ zobaczylem prawdziwego swaga ubranego w ciuchy po 600zl.

Chyba zaczne doceniac Lublin..

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

To, że nie widziałeś jak jechałeś autobusem czy byłeś w swojej szkole, to nie znaczy, że tego nie ma.Idź sobie np. do jakieś galerii i tam masz tego od groma, przynajmniej u mnie w mieście tak jest.

Opublikowano

Wlasnie nie ma! TYLKO RAZ zobaczylem prawdziwego swaga ubranego w ciuchy po 600zl.

Chyba zaczne doceniac Lublin..

Widze że kolego mylisz pojęcia...

To że ktoś się ubiera w ciuchy za 600zł to nie znacza ze to SWAG...

co do SWAGOW jest ich w hooy i mam nadzieje ze niedlugo wyginą

Opublikowano

nie wiem co to swag ale co do rureczek i vansów to moim zdaniem chcą fajnie wyglądać i podążać za modą ale nie oszukujmy się... większość ludzi uważa taką osobę za pedała...

1363095337-U286162.png
Opublikowano

nie wiem co to swag ale co do rureczek i vansów to moim zdaniem chcą fajnie wyglądać i podążać za modą ale nie oszukujmy się... większość ludzi uważa taką osobę za pedała...

Ty masz już u mnie plusa za sygne, gówno mnie obchodzi co tam napisałeś.

@topic.

To że na kfejku pokaże się obreazek o swagu/yolo/hipserach i innych gównach, nie znaczy że tak jest. Większość tych obrazków i tak są kopiowane i tłumaczone z 4chana/9gaga itp. itd.

Ale powiem Ci że jak byłem ostatnio w Anglii, to hipstera, "swaga" (cokolwiek to jest...[bardziej ktokolwiek]) zobaczysz na mieście normalnie, tak samo kindermetale (bo metalami bym ich nie nazwał) i inne pseudo subkultury które wyrwały się z gimbazy.

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

Lublin! NA ZAWSZE W MOIM SERCU!! :D

Btw. o 3 wyjezdzam do tego pieknego miasta! :D

w Belgii jest tego od zajebania ... idziesz do centrum a tam co 2gi to jakis Swagg ziomeczek ... Nie mowie ze mam cos do tych ludzi, ale niektorzy przesadzaja + ja bym sie tak nie ubral. Bluzka z dekoltem prawie do brzucha na faceta .... wtf? Spodenki krotkie tak krotkie ze prawie do jaj ... jeszcze takie dziwne buty :c

61093c6efb.png

Opublikowano

Może tacy ludzie nie jeżdzą autobusem?

W mojej szkole,liczącej około 1400 osób (technikum) znajdzie się każdy.

I hipsterzy,i kolesie w rurkach z farbowanymi włosami,i z tunelami w uszach,i z dredami,skejci,no każdego rodzaju ludzi idzie spotkać.

I hipsterzy,i kolesie w rurkach z farbowanymi włosami,i z tunelami w uszach,i z dredami,skejci,no każdego rodzaju ludzi idzie spotkać.

Opublikowano

Oni na deskach i longbordach zapierdalaja ...

61093c6efb.png

Opublikowano

U mnie w szkole brak jest typowych swagów, są jacyś atencjusze co jarają się wszystkim ale jest może ich z 10, metale znajdą się, otaku też... Lecz gdy byłem w szkole mojej dziewzymy - katolicka gimbaza zaniemówiłem, wszyscy vansy, conversy, 40% skejciki, rureczki - nie slimy tylko rureczki... Totalna rewia mody. Każdy chce być lepszy od innych...

1390144171-U592769.png

3x ExModerator Minecraft | ExModerator Battlefield | ExMentor | 2x Ex MPC Media Team | Gold Member | MPC Coders Team | ExMPC Modder | Combat Arms Private

Opublikowano

dla mnie uwag to po prostu lans .

jak

ktoś nosi te rurki wansy i inne ciuchy za dobra kapustę a jakoś specjalnie nie chce się wyróżniać jest normalny tylko po prostu ubiera się tak jak lubi i w czym się dobrze czuje.

Wiadome że są dresy na których nikt nie powie że są inni ale na faceta w rurkach od razu powiedzą że gej zboczuch czy inne głupoty peace joł

2utq9g5.png b6u4qg.png
Opublikowano

Jest tego sporo naprawdę. Najbardziej ta cała "moda" szerzy się na ask`u gdzie, askow`e fejmy, chcą zabłysnąć. Pod uwagę można wziąć ich chamstwo, a największe z nich jest henza`i.

Opublikowano

Widze że kolego mylisz pojęcia...

To że ktoś się ubiera w ciuchy za 600zł to nie znacza ze to SWAG...

co do SWAGOW jest ich w hooy i mam nadzieje ze niedlugo wyginą

Hm... w sumie trudno określić kto to był. Taki swagoskejt. MonsterBeats, zielony kabel od słuchawek, fullcap, vansy, jakaś markowa kurtka, deskorolka, włosy do szyi, oczojebne zielone ubranie...

Jest tego sporo naprawdę. Najbardziej ta cała "moda" szerzy się na ask`u gdzie, askow`e fejmy, chcą zabłysnąć. Pod uwagę można wziąć ich chamstwo, a największe z nich jest henza`i.

No właśnie! W internecie.

A ja kurde wychodzę na miasto. Do niego też dojeżdżam autobusami. Często też wypadam do centrum handlowego, Lubelskiego centrum swagu o nazwie Lublin Plaza które leży w samym centrum miasta. I tam też ani razu nie zobaczyłem kogoś takiego :O ani na mieście, ani w tym centrum... może mam pecha do takich ludzi ;)

Opublikowano

nie wiem co wy macie do ludzi co chodza np w vansach lub conversach.

Ja sam w nich chodze oraz w rurkach lub klorowych krotkich gaciach bo lubie wygladac ladnie .

Mieszkam za granico lecz tam to normalne , w polsce to hejt na kazdego .

Sam nosze fullcapa lecz co w tym zlego ?

Jak ktos lubi ladnie wygladac to czemu nie.

Opublikowano

Ja nie wiem do jakiej grupy się zaliczam, ale noszę drogie amerykańskie ubrania typu Tommy , Abercrombie i GAP, noszę też kolorowe rurki, ale nie takie pedalskie, że mi jaja przez spodnie widać i AirMaxy. Mam motor i fajne autko. Powie mi ktoś do jakiej grupy ja się zaliczam?

Do żadnej, chodzę w tym na co mam ochotę i gówno mnie obchodzą inni i nawet nie wiem czy te środowiska się dokładnie charakteryzują.

951841430649214321545.png

Day after day.

Opublikowano

Ja nie wiem do jakiej grupy się zaliczam, ale noszę drogie amerykańskie ubrania typu Tommy , Abercrombie i GAP, noszę też kolorowe rurki, ale nie takie pedalskie, że mi jaja przez spodnie widać i AirMaxy. Mam motor i fajne autko. Powie mi ktoś do jakiej grupy ja się zaliczam?

Do żadnej, chodzę w tym na co mam ochotę i gówno mnie obchodzą inni i nawet nie wiem czy te środowiska się dokładnie charakteryzują.

Niektórzy są normalni, (mniejsza mniejszość) ale niektórzy to naprawdę...przeeesaadaaaasaaaaaa

Opublikowano

Nie wiem,może u Was w Polsce takie ubrania są drogie,ale u mnie w szkole wszyscy chodzą w vans'ach czy convers'ach.

Sam mam 2 pary convers'ów (jedne niskie,drugie wyższe) i 1 pare vans'ów.

U nas takie rzeczy są tanie,vansy kupiłem za 85 euro więc wiesz :)

Dej kazał usunąć beke z niego więc trudno :c

Jbc. piszcie pw :D

Opublikowano

Internet to internet, żyje swoim własnym życiem. Tutaj nie ma zasad, wszyscy robią co chcą. A co ważniejsze nie ma ogarniczeń, bo każdy może mówić co chce, podawać się za kogo chce i robić absolutnie wszystko co mu się podoba. W życiu realnym tak nie można I DLATEGO Internet nie pokrywa się z rzeczywistoscią.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...