Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaka deskorolka dla początkującego ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie słuchaj się go, kupuj speed demonsa, mają lepsze trucki i łożyska.
Nie pożałujesz, obecnie i tak masz pewnie gównianą deske i jak ją
zamienisz na coś porządniejszego powyżej 200 zł to odczujesz wielką
różnice, będziesz szczęśliwy, UWIERZ MI!

• Odpowiedzi 51
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

co ty pierdolisz, właśnie trucki ma słabsze sd, a nie kurwa wi.

bierz wi a nie pożałujesz wejdź na forum extreme sports i poczytaj tam znafffffco.

Opublikowano

On i tak nie odczułby różnicy, gdy się "przesiądzie" z gówna na coś lepszego to mu się będzie fajnie jeździło, a o to chyba chodzi. Tak szybko mu się deskorolka nie zniszczy, bo on żadnych tricków nie umie

Opublikowano

a może zauważ znawco, że trucki wi ma lepsze od sd, w dodatku sd jest cięższy w odczuciu robienia trickow z powodu swojego gripu

bierz tego world industries i nie pożałujesz w dodatku mowie ci wejdz na forum extreme i tam zapytaj ludzi ktora jest lepsza

no wiesz to dobrze ze tansza znalazles, bo to tylko do stronki zależy, na tej presto jest akurat rabat, wiec fajnie.

Opublikowano

tak, pytaj tam ludzi, tam są doświadczeni ludzie i wiedzą wszystko o deskach, więc nawet ja się trochę dowiedziałem ze WI lepsze od SD.

Opublikowano

Wyglądem jest fajniejsza 1, mniej pozerska.

Nie patrz na wygląd, zetrze ci się to i tak moment ;d

Wybór dobry wybrałes.

Opublikowano

A ja polecam tą (link) jest bardzo solidnie wykonana, świetna dla początkujących, myślę, że dla ciebie wprost idealna. :)

jakieś gówno,

autorze tematu nie kupuj tego.

Speed demonsa alb o WI

Opublikowano

Do ilu rozpędza się ABEC 5 w deskorolkach ?

Skąd mamy wiedzieć?

Jak tak bardzo ci zależy na szybkości to bierz ABEC 7

Opublikowano

A skad mam wiedziec, o kyorej aukcji mowisz, nie zastanawiaj sie nad ABEC'ami, tylki kupuj deske speedemons z presto, albo World industries z supersklep...

Opublikowano

Bo ja mieszkam na wsi mi muszę trochę się odpychać żeby dojechać do parku.

Mapka:

03744019208466431479.png

Zaczyna się od Domku a kończy na prostce i potem w parku są ławeczki progi zwalniające itp.

I czy mi się opłaca na takie dystanse brać ABEC 5 bo czasami jeszcze się poruszam na np. orlika.

@edit

Na orlika z parku jest ok.750m

Opublikowano

Abec 5 jest dobry, nie wiem po co ci te szybsze jeżdżenie, ja na swoim abec 5 robie czasem po 10 km nawet żeby dojechać gdzieś ;x

Patrz na inne parametry deski.

Opublikowano

Nie baw się w żadne kupywanie dla początkującego.

Po co masz tracić kase sto razy, jak możesz kupić jedną a porządną?
Jak kupisz teraz droższą to nie będziesz musiał już żadnej kupywać, a do tego twój organizm, bardziej się do niej przystosuje, szybciej się na niej nauczysz jeździć, jak kupisz jakieś gówno, to potem nie będziesz umiał jeździć, na dobrej desce, nie zaczynaj od byleczego, z kopyta i tyle.

http://allegro.pl/oryginalna-deskorolka-section-element-skateboards-i3308137960.html

Trochę droższa o 100 zł, ale nie byle co.

Opublikowano

Nie baw się w żadne kupywanie dla początkującego.

Po co masz tracić kase sto razy, jak możesz kupić jedną a porządną?

Jak kupisz teraz droższą to nie będziesz musiał już żadnej kupywać, a do tego twój organizm, bardziej się do niej przystosuje, szybciej się na niej nauczysz jeździć, jak kupisz jakieś gówno, to potem nie będziesz umiał jeździć, na dobrej desce, nie zaczynaj od byleczego, z kopyta i tyle.

http://allegro.pl/oryginalna-deskorolka-section-element-skateboards-i3308137960.html

Trochę droższa o 100 zł, ale nie byle co.

kto ci powiedział że element?

na początek niech kompletna kupi a potem sam nie sobie dokupuje części,

element to tylko blaty ma dobre.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...