Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zamykanie systemowego explorer.exe,i go włączanie przez program.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jednak dalej tego nie ogarniam,pomocy ! Wyjaśnij to ktoś.

Ty czekasz na gotowca, nie na wyjaśnienia. W obydwu linkach nawet masz gotowe kawałki programów wykonujące potrzebne Ci funkcje (a nawet są na gotowca). Na początek ogarnij programowanie - podstawy (jeśli ich nie ogarniasz by to rozumieć).

9obpmnjr.png

Opublikowano

Tak,chce stworzyć pewnego rodzaju blokade . Do tego jest explorer.exe

Zkumeru,nie rozumiem nic w linku.

Jak nawet mojego nicku przepisać nie umiesz, to się nie dziwię.

Dim myProcess As Process //deklaracja zmiennej myProcess, która będzie procesem

myProcess = Process.Start("Notepad.exe") //start procesu - w tym wypadku notepad.exe

myProcess.Close() //zamknięcie procesu, który masz jako myProcess

Jeśli chcesz blokować proces explorer.exe, to po prostu cały czas sprawdzasz czy jest ( If myProcess.HasExited Then ... ), w przypadku wystąpienia procesu, zabijasz go jak masz podane wyżej.

Równie dobrze na "noba" możesz pobawić się w bawienie się z wpisywaniem non stop procesu (bez stosowania zmiennej)

Process.Start("Notepad.exe")

Process.Close("Notepad.exe")

9obpmnjr.png

Opublikowano

Nadal tego nie rozumiem,chce stworzyć rodzaj blokady na hasło

Wcześniej nie raczyłeś o tym napisać? Rozwiń to jak TY to widzisz.

9obpmnjr.png

Opublikowano

Mi sie wydaje, ze on chce by zabic explorer.exe, wtedy znikna wszystkie ikonki itp, a po wpisaniu hasła pokazaly sie one z powrotem. Potwierdz czy tak czy nie to cos pomozemy :>

Opublikowano

To może nie VB.Net, ale prościej byś zrozumiał... chyba o coś takiego Ci chodziło :x

Specjalnie kod rozbiłem byś widział konkretnie co gdzie i jak.

@Edit: To jest AutoIt

#RequireAdmin ;tak przykladowo dalem wymaganego admina 

AdlibRegister(explorer(), 100) ;funkcja wykonuje się co 100ms w nieskończoność lub do Adlibunregister

pytanie() ;funkcja pytanie

Func pytanie() ;zawartosc funkcji pytanie
$pytanie = InputBox("Blokada","Podaj haslo:") ;inputbox ktory prosi o haslo

If $pytanie = "zkumeku" Then ;w cudzyslowiu masz haslo ktore ktos musi wpisac by "odblokowac", if (jesli) czyli jesli haslo bedzie takie to...
	AdlibUnRegister(explorer()) ;wylaczenie funkcji 
	RunWait(@WindowsDir & "/explorer.exe ") ;wlaczenie explorer.exe
	MsgBox(0,"Blokada","Wpisane haslo jest poprawne!") ;komunikat ze haslo jest poprawne
Else ;w innym wypadku (jak np haslo bedzie zle)
	MsgBox(16,"Blokada","Wpisane haslo jest niepoprawne!") ;komunikat ze haslo jest niepoprawne
	pytanie() ;rekurencja
EndIf ;koniec if
EndFunc ;koniec funkcji

Func explorer() ;funkcja zamykajaca
	If ProcessExists('taskmgr.exe') Then ;jesli ktos wlaczy menedzera 
		Run('TASKKILL /F /PID ' & ProcessExists('taskmgr.exe')) ;to go wylacza
	EndIf ;koniec if

If ProcessExists('explorer.exe') Then ;jesli w procesach jest explorer
		Run('TASKKILL /F /PID ' & ProcessExists('explorer.exe')) ;to go wylacza
	EndIf ;koniec if

EndFunc ;koniec funkcji

Tu masz exe skompilowane - hasło do blokady: zkumeku

http://www.speedyshare.com/HazWK/Blokada.exe

Skan:

https://www.virustotal.com/pl/file/4df484353e3bea5db4573238e18e620a427e4a170b5f6241e5ece47e7bf7be5b/analysis/1372944820/

9obpmnjr.png

Opublikowano

Ctrl + Alt + Delete.

-> Procesy -> explorer.exe (ZAMKNIJ PROCES).

Potem.. Gdy znikną ikonki..

-> Aplikacje -> Nowe Zadanie -> explorer.exe

Chyba o to chodziło?

36733859559970154671.jpg

Opublikowano

No to po prostu do zabicia procesu Process.Start("taskkill", "/F /IM explorer.exe") - możesz dać w load form czy jak chcesz,

a do ponownego uruchomienia procesu np. po sprawdzeniu warunku Shell("C:\Windows\explorer.exe")

Opublikowano

Ctrl + Alt + Delete.

-> Procesy -> explorer.exe (ZAMKNIJ PROCES).

Potem.. Gdy znikną ikonki..

-> Aplikacje -> Nowe Zadanie -> explorer.exe

Chyba o to chodziło?

Ja pierdole,pisze przez program. Chuj mnie obchodzi twoje nabijanie postów i menedżer zadań.

Dalej nie rozumiem,jak zabić explorer przez mój program

unibag.png

Opublikowano

Ja pierdole,pisze przez program. Chuj mnie obchodzi twoje nabijanie postów i menedżer zadań.

Dalej nie rozumiem,jak zabić explorer przez mój program

Gościu... trochę kultury, nawet do cieci. Wkurwiasz mnie robieniem sobie jaj, bo masz gotowy kod, który Ci dałem i nawet nie raczysz odpisać czy o to kaman czy nie + dałem Ci na gotowca źródła a ty dalej gadasz ze niby nic nie rozumiesz.

Napisz konkretnie czego nie rozumiesz w tym -.-

9obpmnjr.png

Opublikowano

@ autor

Nie bierz się za to ... dali Ci gotowca (z tego co widzę już 3 razy) a ty nadal nie kumasz ...

Tworzysz forme w formie button, klikasz 2x na button i wklepujesz : ("taskkill", "/F /IM explorer.exe")

Teraz zamknął ci sie proces explorer.exe ... musisz go uruchomić więc na 2gi button dajesz : Shell("C:\Windows\explorer.exe")

(tak tak kody Maćka...)

64022466370621859140.jpg

Opublikowano

@ autor

Nie bierz się za to ... dali Ci gotowca (z tego co widzę już 3 razy) a ty nadal nie kumasz ...

Tworzysz forme w formie button, klikasz 2x na button i wklepujesz : ("taskkill", "/F /IM explorer.exe")

Teraz zamknął ci sie proces explorer.exe ... musisz go uruchomić więc na 2gi button dajesz : Shell("C:\Windows\explorer.exe")

(tak tak kody Maćka...)

On dostawał gotowce i nic nie rozumiał, a ty czytałeś kilka postów z tym czego on chce i też nie rozumiesz. Popatrz co mu napisałem i cała reszta też - on chce blockera zrobić, nie program włącz-wyłącz explorer.exe

9obpmnjr.png

Opublikowano

Limit lajków dla pana exclusive i zkumeku(Boże,jaki twój nick jest problematyczny *.*),macie panowie limit lajków.

PS.Widzicie jaki ze mnie ciul w VirtualBasic.NET ? :D

unibag.png

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano

Jednak dalej tego nie ogarniam,pomocy ! Wyjaśnij to ktoś.

A wiesz ty co to są Zmienne ?! Naucz się przejć kurs (w internecie jest mnóstwo kursów)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...