Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] alistar na top lane. Czy ma prawo bytu?

jambojet

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Alistar jako support sprawdza sie swietnie ale co myslicie o nim na solo topie? Jak go skladacie pod ap czy ad tanka?

Wedlug mnie moze byc to ciekawa postac na topa gdy junglerem jest np zed.

Wiecie Gdzie Mam te wasze + i - ,?? tam gdzie światło nie dociera (domyślcie się gdzie....)

Opublikowano

W sumie, to czemu by nie. Na midzie się sprawdza (jako tako, z dobrym junglerem który często gankuje) to na topie też powinien.

Opublikowano

Na topie byłby bardzo dobry ,tylko jungler musiałby mieć fajny burst/dmg ,aby miało to szanse... Czemu? Bo raczej na takiej linii nie zabiłbyś niczego ,lecz za to w late game byłby op!

Opublikowano

Ap tank alistar jest nie dość że dobry to jeszcze zabawny. Nasza gra polega na odrzucaniu przeciwnika od farmy za pomocą "w" jednocześnie zadając mu obrażenia (większość nie jest w stanie nam oddać). Core itemy to RoA i lodowa rękawica. Reszta to już co Ci do głowy przyjdzie. Polecam start z doranem i 2 potkami. Max R>w>q>e. Ważne w naszym buildzie musi znaleźć się 40% cdr.

Opublikowano

Wg. mnie jest lepszym junglerem niz solo toperem.
Ale jak ogarniesz to też może być spoko.

Kartyday_eune_51_5_logo.png

Opublikowano

W sumie to czemu nie, ale jak ktoś wyżej wspomniał burst u junglera niezbędny bo taki alistar jest beznadziejny jeśli chodzi o zdobywanie fragów w early.

Opublikowano

W sumie to czemu nie, ale jak ktoś wyżej wspomniał burst u junglera niezbędny bo taki alistar jest beznadziejny jeśli chodzi o zdobywanie fragów w early.

To znaczy, że na bronze się nada. Będą myśleli, że go zabiją bo taki alistar nie zabije go w early, podejdą za blisko i dostają headbuta pod wieże a fb dla alistara. Uwierz, sam zdobyłem tak kilka fb na rankedach. Ludzie mózgu nie używają.

Opublikowano

Nie ma prawa bytu.

Alistar na topie jest jak Karthus na ADC

A wydawało się, że Karth w jungli to troll ale na początku S3 okazało się,że nie był to taki głupi pomysł.

Alistar i tak jak dla mnie to S1/ początki S2 ..

łatwy do skontrowania ale ktos z przeciwnej mógłby go uznać za supporta :<

Hejo

Opublikowano

Alistar na topie byłby nawet spk, ale tylko sytuacyjnie do kontrowania czegoś, outfarmienia takiego tryndy albo cuś. Poza tym jungler musiałby nadrabiać dmg za topa i pod koniec pro tip: jak używacie "w" Alistara to po użyciu można jeszcze wyprowadzić autoatak zanim ten ktoś odleci, a jak się kupi taki "Sheen"/"Lich bane" to zaczyna lecieć mocny dmg :D

nie każdy o tym wie więc czemu nie napisać :P

Opublikowano

Alistar się zdecydowanie nadaje na topa..
Lecz bez Wieży dużo nie zrobi.. bynajmniej na początku gry..
lecz jest ryzyko ze nie wyjdzie mu ta akcja..
flash+ wypchnięcie pod wierze + podrzucenie..

1352328162-U673632.jpg
Opublikowano

Kombinuje się po to by zaskoczyć przeciwnika. Tak samo ładnie jest zaskoczyć przeciwnika evelinką tanky ;]

Ilość postów:

100-postów-[]
200-postów-[]
400-postów-[X]
800-postów-[X]

Pomogła ci lub spodobała ci się moja odpowiedź? Daj like ;]

Opublikowano

Imo nie ma co wracac do przeszlosci, brak many=0.

Sredni dmg, jungler musi miec dmg za topa. Tyle. Srednie ale wole tarica ad na topie ale to z midem bez many bo potrzebujemy blue ;)

459941400613567233746.png
By @Jowe.
Postwriter | Gold Member

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...