Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Lagi na serwerach (Nie FPS)

Duballas

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema.

Od dawna nie grałem w MC teraz z kolegami chciałem pograć na ich serwerze.

Wchodzę i takie lagi że nic nie mogę robić.

Jak wpisuje komendy nic, oni się nie ruszają, jak pisze coś na czacie to ja tego nie widzę, oni to widzą.

Na każdym serwerze tak mam.

Ogólnie mam 130 FPS.

Wszędzie net działa mi szybko i bez zarzutu.

Robiłem reinstall MC i wszystko tak samo, taki sam mam problem.

Kolegom nic nie laguje.

Co robic?

SORRY MOŻNA TO DO DZIAŁU Z MINECRAFT? BO POMYLIŁEM DZIAŁY.

Opublikowano

Tak serwer hamachi.

Na innych serwerach pokazuje mi około 100 pingu a na tym około 900.

Koledzy mają wszystko normalnie.

Opublikowano

Jeśli serwer stoi u ciebie i gracie przez hamachi to nie zdziwił bym się jak sypnie ci do tego w trakcie gry blue screenem i wysypie chunki na mapie, jeśli nie masz regularnej kopii mapy to na 100% któregoś dnia się zdziwicie w trakcie gry.

Opublikowano

@up od kiedy silnik zachowuje sie inaczje na hamaku ... weź skoncz ze swoimi apokalipsami
@topic rozumiem ze nie ty hostujesz serwer bo niemiałbyś praktycznie pingu ..
twój kolega musi zainwestować w lepszy internet bo ma zbyt mało upload'a na internecie i poprostu jego net nie wytrzymuje
każ mu:
*wyłączyć torrenty, przeglądarki , skype , gg ,ts3 i wszystko co zabiera neta
*server.properties chunkloading, chunkrender czy jakos tak niech ustawi na 5-6 (podstawowo jest 10)
*niech wgra PTweaks lub BkCommonLib i nolagg
powinno to w jakimś stopniu pomóc
a na pana up leci raport bo nic takiego sie nie dzieje ... to było tylko dla wbicia posta ..

PS. net 2 mb uploada powinien wystarczyć spokojnie (speedtest.net) -> tutaj nie chodzi o pierwszą wartośc (download tylko o ostatnią)

Opublikowano

Własnie, że się dzieje. Miałem jakiś rok temu hamachi i serwer na nim. Kiedy zaczynało brakować ramu wyskakiwał blue screen po czym na serwerze robiły się dziury na wielkość 16x16, nie nabijam postów ot tak sobie. Nie piszę, że silnik zachowuje się inaczej. Jeśli nie wierzysz doprowadź u siebie na kompie przez hamachi do crasha serwera, wystarczy, że zrobisz regen na wielkim odcinku po czym MC się wysypie z powodu braku ramu i będzie buba na chunkach. Nie rozumiem za co był ten warn przed chwilą.

Opublikowano

Tak się dzieje ponieważ ty masz neostradę, a koledzy netie (lub odwrotnie). Nic na to nie poradzisz, taka jest polityka tych firm że zamulają sobie wzajemnie neta (w dużym uproszczeniu)

Opublikowano

Własnie, że się dzieje. Miałem jakiś rok temu hamachi i serwer na nim. Kiedy zaczynało brakować ramu wyskakiwał blue screen po czym na serwerze robiły się dziury na wielkość 16x16, nie nabijam postów ot tak sobie. Nie piszę, że silnik zachowuje się inaczej. Jeśli nie wierzysz doprowadź u siebie na kompie przez hamachi do crasha serwera, wystarczy, że zrobisz regen na wielkim odcinku po czym MC się wysypie z powodu braku ramu i będzie buba na chunkach. Nie rozumiem za co był ten warn przed chwilą.

jak sie stawia serwa i sie ma 1gb ramu to sie nie dziw

ja mialem serwa na hamachi i gralo z 10 osob i nigdy nic nie crashowalo

Opublikowano

Najlepiej byłoby gdyby kolega miał publiczne IP ... no ale rozumiem nie ma więc:

Pomogłem? Nie zapomnij dać plusa plus.png i oznaczyć jako najlepsza odpowiedź

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Najlepiej byłoby gdyby kolega miał publiczne IP ... no ale rozumiem nie ma więc

Co ma piernik do wiatraka?

@Topic:

Koleś ma po prostu mały upload.

Porównaj Twój i jego na speedtest.net.

Jeśli masz większy postawcie serwer u Ciebie.

A jeśli macie obaj słaby upload, zainwestujcie 5 zł w dedyka 10 slotowego z WL i po problemie.

Opublikowano

Co ma piernik do wiatraka?

@Topic:

Koleś ma po prostu mały upload.

Porównaj Twój i jego na speedtest.net.

Jeśli masz większy postawcie serwer u Ciebie.

A jeśli macie obaj słaby upload, zainwestujcie 5 zł w dedyka 10 slotowego z WL i po problemie.

Hamachi zamula połączenie, więc jak by miał zewnętrzne ip to by mu napewno lepiej chodziło.

Zgodzę się jednak, że zakup takiego serwera chyba najlepiej rozwiąże problem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...