Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Sony Xperia J ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć :)

Zamierzam sobie kupić nowy telefon.

W oko mi wpadała Xperia J. Poczytałem o niej, nie doczytałem się, żeby ktoś narzekał,

Czy to jest dobry wybór, aby ją kupić? Czy zastanowić się nad innym tel.?

Mile widziane też wasze propozycje. (Cena nie może przekroczyć 550zł. :unsure: )

185241494535326637230.png

Opublikowano

To telefon dobry do multimediów, ale nie do gier, z bardziej wymagającymi grami sobie słabo radzi.

Komfortowo się przegląda na nim internet m. in. ze względu na dobry 4 calowy wyświetlacz.

Ma też slot na karty microSD do 32GB.

Jeśli nie zamierzasz grać w wymagające gry i szukasz jakiegoś fona do multimediów/neta to będziesz z niego zadowolony.

Mam "Jotke" i do przeglądania internetu jest bardzo dobra.

Opublikowano

Przyznam, że smartphone będzie mi w dużej mierze służył do oglądania filmów na YT i grania, nie wliczając pisania sms'ów i dzwonienia :)

Bardzo spodobał mi się wygląd zewnętrzny jak i "wewnętrzny" Xperi J. Czy na prawdę jest taka tragedia przy grach ?

Opublikowano

No przy grach nie jest za ciekawie, w jakieś warcaby możesz sobie pograć ewentualnie :D Nie no, ale tak na serio, mój kumpel ma go no i już przy Fruit Ninja czuć, że jest tam około 20fps

Opublikowano

Czy jak kupię Xperia Arc S i wgram na niego androida 4.0.4 to będzie normalnie chodził ? I gierki również będą płynnie chodziły jak wspominaliście wcześniej ?

Opublikowano

Polecam Xperie Arc S - miałem ją kiedyś, wydajna, trzyma ładnie na baterii, w gry na niej pograsz, aparat również ma ponad przeciętny, świetny design. Fakt, że telefon jest już trochę stary, ale wciąż bardzo dobry.

Opublikowano

Mieliście J'tkę? Posiadam takową i gry bardzo dobrze mi chodzą.

Spokojnie odpalam SpiderMan,NFS MS/Shift, Shadowgun itd.

Coprawda po zmianie ROM'u ale śmigają aż chce się grać.

Bież tylko poczytaj troche o romach.

Nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

Mieliście J'tkę? Posiadam takową i gry bardzo dobrze mi chodzą.

Spokojnie odpalam SpiderMan,NFS MS/Shift, Shadowgun itd.

Coprawda po zmianie ROM'u ale śmigają aż chce się grać.

Bież tylko poczytaj troche o romach.

Dziewczyna ma Xperie J, bardzo sobie chwali, sam się na nią czaję. Polecam :)

Wy naprawdę nie rozumiecie, że ten smartphone ma STRASZNIE STARY PROCESOR, UKŁAD GRAFICZNY ?!

To jest krok wstecz zwłaszcza, że w podobnej cenie masz Adreno 205/1 MALI-400.

Opublikowano

Oglądałem i czytałem dużo na temat tej Xperi J. Gry takie jak NFS: Most Wanted czy Fruit Ninja chodzą nieźle... pod warunkiem, że trafisz na "J-tkę" z najlepszej serii.

Edit.v1

Mógłby ktoś w skrócie wytłumaczyć co to jest ten "rom" :) ?

Opublikowano

@Up Dzięki.

Czy android w smartphonie Xperia J, sam się aktualizuję..np. z wersji 4.0 do Jelly Bean. Jestem zielony w sprawach z androidem.

Opublikowano

Według mnie to dobry telefon i warto go kupić :) Kupiłem go kilka dni temu,gry spokojnie działają etc.

W tej wersji (Sony Xperia J) jest możliwość aktualizacji,nie jestem tylko pewien czy dotyczy to również Androida.

Opublikowano

Ja za to mam odpowiedź na wszystkie Twoje pytania dotyczące J :

ZA TAKĄ CENĘ TO JEST ŻENADA !

Sony wprowadziło po prostu LOW-END, którego przeganiają Xperia (jeszcze Ericsson) 2011 np. LWW, Neo, Arc S, Neo V itp.

Oprócz lepszej optymalizacji pod ICS nic nie oferuje, zaś wydajnościowo jest słabszy (mój Neo V na Customie 2.3.4 robi 7.300 punktów w AnTuTu bench z nowymi sterownikami Adreno ;))

Opublikowano

Ja za to mam odpowiedź na wszystkie Twoje pytania dotyczące J :

ZA TAKĄ CENĘ TO JEST ŻENADA !

Sony wprowadziło po prostu LOW-END, którego przeganiają Xperia (jeszcze Ericsson) 2011 np. LWW, Neo, Arc S, Neo V itp.

Oprócz lepszej optymalizacji pod ICS nic nie oferuje, zaś wydajnościowo jest słabszy (mój Neo V na Customie 2.3.4 robi 7.300 punktów w AnTuTu bench z nowymi sterownikami Adreno ;))

Zgadzam się z tobą tylko gdzie ja znajdę do 500zł w dobrym stanie Arc S ? Wiem, że pisałem 550 jednak koszty wysyłki itd. itd.

Mam problemy, małe raczej ze znalezieniem Xperi J.. do 500zł

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...