Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT]Fajny/Przydatny plugin na serwery :RPG: :)

CusT

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

e789757517a84554d49a100ff0d30caa62871dc3

Witajcie, dzisiaj mam wam do zaprezentowania dosyć ciekawy plugin, na serwery RPG, a być może i na survival :)

Tak więc, zaczynajmy !

longshot.png.-m1.png

Nazwa pluginu to LongShot, autor w pluginie w końcu pomyślał, aby zrobić coś z wędką w minecraft, i myślę że wpadł na bardzo genialny pomysł...

Plugin, nie dosyć tego iż jest na 1.6.1 to nie ma w nim żadnej konfiguracji, tak więc uważam, że plugin może być zainstalowany nawet i dla tych którzy nie mają pojęcia o Bukkicie :)

Pytacie się pewnie 'Co ten plugin robi' Otóż, służy on tak jakby do wspinania się po górach, tworzymy sobie wędkę, a następnie rzucamy jak najdalej w byle jakie miejsce, może to być nawet w stone, albo na drzewo, następnie gdy lina nam już się zaczepi, klikamy ponownie prawym przyciskiem myszy, i lecimy sobie w to miejsce, w którym zaczepiła nam się lina :)

Instalacja pluginu, jest bardzo prosta. Pobieramy sobie plugin:

http://dev.bukkit.org/bukkit-plugins/longshot/

Następnie wrzucamy do folderu 'plugins' i mam gotowe :)

Konfiguracji pluginu nie ma, plugin nie tworzy nam w ogóle folderu z plikiem Config.yml, jedyne co musismy zrobić, to dodać permissions do używania tej 'liny'

.....

Żart, nie ma permissions, permissions jest już dodane, automatycznie dla grupy 'default'

Na stronie którą wam podałem (bukkit.org) Możecie sobie zobaczyć dokładny film, dzięki któremu zobaczycie działanie dokładniejsze tego pluginu :)

Dziękuję za przeczytanie tego poradnika, jeżeli ci się spodobało, i chcesz więcej takich poradników, daj like !

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...