Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Info] PS Vita - temat ogólny

BlackInferno

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zapewne wiecie co to PS Vita. Jest to "brat", a może nawet syn PSP. :D Czym się różni PS Vita od PSP?

Posiada:

- prawy drążek, który pozwala sterować kamerą

- wyświetlacz nieco większy od tego z PSP

- dotykowy ekran

- dotykowy tylni panel

- przednią kamerę

- tylnią kamerę

PS Vita jest podobno tak "wydajne" jak PS3. Grafika jest lepsza, gry nadal są produkowane, ponieważ konsola ma ok. roku.

Nie piszcie, że konsola jest droga, bo PSP przy premierze kosztowało ok. 1400 zł, a PS Vita ok. 1200 zł. Teraz ceny nowej konsoli bez dodatków zeszły nawet do 700 zł.

Ponadto PS Vita ma kilka aplikacji, taki jak wyszukanie innych konsol PSV w pobliżu.

Na PS Vicie można grać w gry z PSOne i PSP (nie wszystkie) w wersji cyfrowej.

Są 2 wersje PS Vity:

- Wi-Fi, która może się połączyć z naszym interneten

- 3G, którą możemy się połączyć z naszym internetem, a także wykupić pakiet internetu mobilnego

AxeePL.png

Opublikowano

@UP

Uwierz mi, przyjęło się. Po prostu ludzie nie mają pieniędzy. Na PSP nie ma takich "bajerów" jak PSVita i jest gorsza grafika. Sam mam PSP i grałem na nim, ale jakbym miał grać na PSP, to bym grał tylko w Patapony, Loco Roco, God of War i kilka innych exów.

AxeePL.png

Opublikowano

@UP

Może ci ludzie co mają PS3 wydali wszystko na PS3/oszczędzają na coś innego? A może nie lubią przenośnych konsol?

Ale mi chodziło o ludzi z biedniejszych rodzin, którzy w ogóle nie mają konsol, albo mają jakieś stare.

AxeePL.png

Opublikowano

Za taką kase ludzie z takich rodzin wolą kupić jakiś sprzęt do domu a jak już to fajniejszy telefon.

tumblr_static_2zxpp8w2q604o80sswoo84s84.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...