Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Whisper laguje baze?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, mam pytanie. Czy wysyłane wiadomości przez chat lagują coś bazę? Chodzi mi o tysiące wiadomości na sekunde.

Opublikowano

Biorąc pod uwagę shout_log, to w pewnym sensie na pewno tak, ale nie sądzę, żeby było to w znaczącym stopniu odczuwalne.

1373986324-U917591.png

Zapraszam do prezentacji serwera uMetin2:

KLIK

Opublikowano

Biorąc pod uwagę shout_log, to w pewnym sensie na pewno tak, ale nie sądzę, żeby było to w znaczącym stopniu odczuwalne.

Bo tak się zastanawiam. Dodałem kilka linijek i jedną pomyliłem. Efekt = wysyłanie multium wiadomości w 1 czasie bez ustania.

Ciekawe czy takie coś nie zaszkodzi serwerowi gdy np: Będzie ktoś wysyłał wiadomości z 20kont w czasie 1sek = 1000wiadomości.

Opublikowano

Bo tak się zastanawiam. Dodałem kilka linijek i jedną pomyliłem. Efekt = wysyłanie multium wiadomości w 1 czasie bez ustania.

Ciekawe czy takie coś nie zaszkodzi serwerowi gdy np: Będzie ktoś wysyłał wiadomości z 20kont w czasie 1sek = 1000wiadomości.

To niemożliwe. Game liczy wiadomości w krótkich odstępach i jeśli jest ich zbyt wiele, wyrzuca gracza.

1373986324-U917591.png

Zapraszam do prezentacji serwera uMetin2:

KLIK

Opublikowano

To niemożliwe. Game liczy wiadomości w krótkich odstępach i jeśli jest ich zbyt wiele, wyrzuca gracza.

Mhm, tylko co ja napisałem? 20 konto= tysiące wiadomości a nie 1 konto. Ciekawi mnie jakie jest to ograniczenie w ilości.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...