Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] We have detected suspicious activity coming from this IP.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Piszę ten post tutaj, ponieważ nie wiedziałem gdzie go umieścić a wy się znacie na HTML'u itp, więc najbardziej będziecie ogarniać o co mi chodzi :)

1. Otóż jest taki program AOL. Który działa jak proxy - zmiena nasze IP na amerykańskie.

2. Otóż w grach od GameForge istnieje opcja "płatności" - SuperRewards. Wypełnia się tam reklamy i dostaje za to wynagrodzenie.

I tutaj moje pytanie.

Otóż dostałem bana na SuperRewards. Problem polega na tym, że jak używam AOL'a wyświetla mi się taki błąd :

mrppqx.png

W przypadku wchodzenia na reklamy z własnego IP nie ma tego bana. W przypadku używania innych programów również nie ma.

U innych użytkowników AOL normalnie działa, więc wynika, ze jedynie ja mam bana na moje IP w połączeniu z IP AOL'a. I tutaj pytanko - o co musiałbym poprosić operatora sieci ( w tym przypadku netia ) Abym mógł znów spokojnie wypełniać reklamki z AOL'em ?

(Mam ten sam błąd na 3 komputerach w domu więc to nie wina komputera)

Opublikowano

No własnie jak zmieniam IP ponownie ( lub resetuje router - mam zmienne IP ) to niczego to nie zmienia

Opublikowano

To nie twoje ip jest zbanowane, tylko ip aola które ci przypisuje. Te ip nie są unikalne tylko są na cały internet i dlatego takie serwisy (czyt. Superrewards) mając dostęp do aola równie dobry jak każdy użytkownik banują te adresy żeby reklamy trafiały tylko do tych użytkowników do których są skierowane. Zmiana ip netii nic nie da. Używaj innych programów.

Opublikowano

To jak wyjaśnisz to, ze u innych wykonywanie reklam na AOL'u działa bezproblemowo ?. Niestety TOR strasznie muli, a VPN'y są bardzo słabe jeżeli chodzi o reklamy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...