Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Zostaniesz połączony z serwerem ...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko, mam pewien problem .

Postawiłem serwer hamachi na plikach by Taki Niesmialy no i w VirtualPC wszystko gra, z ftp oraz navicatem mogę się bezproblemowo połączyć, w mysql dodałem konto no ale lipa ..

Gdy wchodzę do gry i wpiszę login oraz hasło (poprawnie) pisze 'Zostaniesz połączony z serwerem ...' i tak samo gdy wpiszę błędne dane ..

Na serwer wchodzę za pomocą spolszczenia ip.100, które znajduje się w kliencie RyKoxMt2, odpalam i ten błąd wyskakuje. Ok, w pliku game pong standard, wg. plików by taki niesmialy, tak więc odpalam metin2.bin i zmieniłem z tych, które ma RyKoxMt2 też na by1takiniesmialy, wchodzę na serwer i dalej to samo. Zmieniłem ip na ip.100 w kliencie, w pliku serverinfo.py, dalej lipa. Zmieniłem następnie w pliku root, w serverinfo.py także ip wszystkie na moje .100 i podmieniłem root'y w packu i dalej nic, no po prostu nie wiem co jest źle ..

1. Co może być tego przyczyną ?

2. Jakieś rady, wskazówki jak wchodzić na serwer ? Tzn. Za pomocą czego, np. Spolszczenie + Jakiś klient

3. Jak zrobić poprawnie launcher oraz do czego go wrzucić ?

4. Na jakich plikach najlepiej robić serwer ? Może swoje zacząć od początku, 'gołe' robić ?

5. Jak ustawić sysinstall w plikach by Taki Niesmialy ?

xD

Opublikowano

1. Serwer na plikach nieśmiałego, stawiasz na virtualbox.

2. Jakie spolszczenia ? Ty wersje plików pomieszałeś nie 2008 tylko 2010

3. Launcher 2010 (Z "Głową Sury")

4. Tak jak na każdym innym serwerze.

Do hamków najlepszy nieśmiały + rykox v2

74f31dbf1675f.jpg

Opublikowano

Dzięki za info ;) Ok. godziny 12-13 wezmę się do roboty, proszę nie zamykać tematu .

A tak ogólnie zapytam, jaka jest ta różnica ? ;)

xD

Opublikowano

Różnica jest taka, że to dwa inne programy. Pliki robione w VirtualBoxie nie pójdą Ci na Virtual PC.

Pozdrawiam, MrArek1000

Opublikowano

Wg mnie VirtualBox. ja w nim nawet na XP Androida zrobiłem : 3 Ale to zależy od plików z jakiego będziesz korzystać.

Pozdrawiam, MrArek1000

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...