Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Info]Aktualizacja bukkita do 1.6.1 - De....lizm

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy może mi ktoś wyjaśnić po co instalujecie bukkity na 1.6.1? Nie widzicie ze to są wersje Developerskie?

One nie sa dla graczy... Tylko powoli szykują nowy kod na 1.6.1 dając tez szanse dla Developera bukkita na rozpoczęcie aktualizacji własnych pluginow....

Bukkity nie sa nawet przystosowane do gry... żadnych optymalizacji... w nowym bukkcie tylko zaktualizowali podstawowy kod, czyli będą same bugi :)

Naprawdę warto poczekać na Bete a przynajmniej na jakieś kolejny Developerski build (10 czy coś, jak już zaczną naprawdę aktualizować, i pojawia się podstawowe pluginy.)

Takie bukkity nie są w żaden sposób zabezpieczone... i potem się będziecie dziwić ze ktoś wam z "ForceOp" na serwer wpada.

Tyle na ten temat...

To już jest koniec smerfa:

http://www.mpcforum.pl/topic/1323530-info-znikam/

GG: 48522543

PS: Na innych forach i stronach znajdziesz mnie pod nickiem: 

BukkitSmerf

Opublikowano

Ale na serwery np 100/100 graczy każdy dzień się liczy i włascicielom zależy na szybkim update...

Opublikowano

I tak 3/4 ludzi (dzieci) którzy grają w MC nie potrafią zaktualizować MC do wersji 1.6.1 ....

Tez prawda :D nawet premium maja z tym problemy... a ci z no-premium... plączą ze już nie ma mc na no-premium... Chyba zamiast podpisu serwera bd musiała dać potem poradnik jak wejść na serwer jak już bd 1.6.1...

BukkitSmerf

Opublikowano

Pani Karolino, sprawa jest taka, że twórcy serwerów mimo wszystkiego chcą trzymać się nowości, widzisz, że Bukkit nie ma eventów dla koni, nic. Stworzyli to pod presją, żeby można było sobie zaktualizować serwerek - zapewne przez masakryczny spam ze strony userów na IRCu.

Opublikowano

Pani Karolino, sprawa jest taka, że twórcy serwerów mimo wszystkiego chcą trzymać się nowości, widzisz, że Bukkit nie ma eventów dla koni, nic. Stworzyli to pod presją, żeby można było sobie zaktualizować serwerek - zapewne przez masakryczny spam ze strony userów na IRCu.

What is a Developer Build?

A Developer build is provided AS IS and COMPLETELY UNSUPPORTED. You should only be running these builds if you are completely aware of how to properly make use of them. Support requests of ANY KIND will be removed without warning. If you have to ask where or how to get the development build, you should NOT be running it and posts of that nature will be deleted.

Swoja droga... liczą na rozwinięte API od nowego hp (coś pisali o nowym hp wiec chyba rozwijają ładnie) ale tez liczę na bardzo duże api do atrybutów :)

BukkitSmerf

Opublikowano

Ja chce tylko koniki, bo bym sobie zrobił plugin na swoje konie, których nikt by 'ukraść' nie mógł. Już widzę wojny gildii z końmi, sweet. Pewnie zaraz to będzie na kwadratowej masakrze.

Opublikowano

ja tam planowałam coś w stylu Konie VIP itd :D W końcu z atrybutami bd wszytko można fajnie robić :D No i konie adminowskie które pomykają na plecach xD

Hyyym myślę że dobre serwery RPG dużo zyskają :D Nowe zbroje z innymi wartościami obrony bez potrzeby wstępnego ich enchantowania, tak samo z mieczami. Nowy system żyć, konie :)

No i oczywiscie najlepsze! to co dodaje zawsze gratis! Bugi...

ps:

BukkitSmerf

Opublikowano

Ja też nie rozumiem, i szczerze wam odradzam instalowanie bukkita 1.6.1.

Uruchomiłem go i....

Serwer sam się wyłączał

Wykrzaczenia

Pluginy nie działają

Serwer sam się wyłączał

Serwer się restartował

Cofki

I to na dedykowanym hostingu! Szczerze odradzam

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

Siema,

Ja jak zrobiłem aktualizacje

na 1.6.1 to straciłem dokładnie 85% graczy

zawsze u mnie na serwerze full 100/100

a jak była wersja 1.6.1 to -> 15/100

i jest taki błąd ze kto ma

bukkita 1.6.1 na serwerze to nie widac

motd serwera oraz liczbę graczy pisze tylko:

??? ???/???

Wiec z tym jest problem ja oficjalnie podałem

launchera dla każdego z graczy na 1.6.1 i jak bedzie

zmiana bukkita na nowa wersje to będę mieć dużo ludzi

polecam dla każdego admina/właśćiciela zrobic to samo ;)

Znawca
Opublikowano

Mi tam CraftBukkit 1.6.1 bardzo fajnie śmiga, wszystkie pluginy działają, nowości z 1.6.1, żadnych błędów w konsoli, nic się (złego) nie dzieje, nie wiem co wy macie.

Validating > Member > ProUser > Postmaker

-----------------------

Opublikowano

Działają wam konie dobrze? Bo jak jadę na koniu i skoczę to później stoi przez chwile w miejscu i później rusza, ale nie przebiera kopytami....

Opublikowano

//Kolejna kobieta grająca w Minecrafta i ogarniająca cokolwiek, miło... :D

@TOP : Rzeczywiście Karolina, masz dużo racji. Ogólnie testowałam najnowszą developerską wersję Spigota na 1.6.1. Wszystkie pluginy działały dobrze, kosmicznych lagów nie było, itemy nowe działały, także tragicznie nie jest. Jedyne co jest bardzo uciążliwe, to mnóstwo błędów w konsoli i małe, niezauważalne bugi, które mogą otwierać drogę hackerom... ;)

a6Shvr9.png

Pozdrawiam, Magda!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...