Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nie ogarniam czołgów średnich HELP

PvtJacob

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No to tak :

Jaki tier ?

Proponuje atakować od boków odwracać uwage innych HT walczyć z innymi medami i przchwytywać LT jadące po arte .

Jak powiesz jaki czołg masz to sprobuje ci bardziej przybliżyć .

Klan W-I-R Rekrutuje !

Wymagamy co najmniej jednej IX ale dobrze by było jakby ktoś miał dyszke :) Mamy własny TS3 i świetną atmosferę . Więcej info na priv .

Opublikowano

Nie możesz dopuścić do wymiany ognia z czołgiem ciężkim. Możesz strzelać, ale tylko w tedy jeżeli jesteś pewnie, że sam pocisku nie otrzymasz.

Znajomość słabych punktów czołgów, albo flankowanie czołgów (zajeżdżanie z boku) albo noob gold ammo

Po prostu cała zabawa kręci się wokół mobilności MT, musisz cały czas ją wykorzystywać.

Radzę ci zapoznać się z techniką wirowania wokół czołgów.

x

Opublikowano

@UP Wypiepszaj :)

3@UP Pz4 ,VK 3601H,Type T-34 (Pz4 miałem i powiem ,że to była tragedia dosłownie ,a Vk 3601H mam w planach ,kiedyś jeszcze miałem Type T-34 i też nie było najlepiej :/.

Opublikowano

Medem jedziesz z ciężkimi czołgami, i osłaniasz przed scoutami. Jeżeli jesteś dość zwrotny to możesz się pobawić z takim heavy, ale tylko w sytuacjach 1v1, inaczej jak jest drugi czołg wroga blisko ciebie, to wiej sam sobie nie dasz rady.

Opublikowano

3@UP Pz4 ,VK 3601H,Type T-34 (Pz4 miałem i powiem ,że to była tragedia dosłownie ,a Vk 3601H mam w planach ,kiedyś jeszcze miałem Type T-34 i też nie było najlepiej :/.

przeciez VK3601H to nie med. nim grasz tak jak ciezkim czolgiem

Age is just a number :)

Opublikowano

Pz4 chowasz się przed wrogami i czekasz aż strzelą i wtedy walisz , i tutaj jeśli masz pewnośc 1shoota (zdjęcia kogoś na strzał) to strzelaj a jak nie to celuj w działo najcięższego czołgu .Dlaczego ? bo jes uszkodzisz lub wyłaczysz z akcji .

VK H no to nie jest mt tylko HT tym nikogo nie objedziesz .

T-34 no to tak musisz mieć załoge minimum 75% i najlepsze działo wtedy waląc od boku niszczysz .

A i rekord przeładowania u kolegi to 1.38 sekundy (dosyłacz Bia perk na ładowniczym czekolada )

Klan W-I-R Rekrutuje !

Wymagamy co najmniej jednej IX ale dobrze by było jakby ktoś miał dyszke :) Mamy własny TS3 i świetną atmosferę . Więcej info na priv .

Opublikowano

Generalnie zawsze staraj się objeżdżać czołgi wroga. Jeżeli twój med jest troche mniej mobilny, to rób to na większą skalę (przykładowo grupa wrogich czołgów jest w jakichś zabudowaniach, to Ty objeżdżasz te budynki i atakujesz ich od flanki z większej odległości) a jak jest zwinny i szybki, to podjeżdżasz do wolniejszych przeciwników i krążysz w okół nich aż do ich rozwalenia samemu nie dając się ustrzelić :)

Opublikowano

Co Ty gościu gadasz? T-34 najprzyjemniejszy med V tier'u (na równi z M4 i Pz IV z gold+troll-gun ^^)

VK 3601H - Nim się gra tak jak HT, tylko, że masz nieco gorszy pancerz no i HP mniej, 4-5 strzałów celnych i przebijających już masz ~1k DMG oczywiście na Koenischu (nie wiem jak się to pisze >.<).

A Pz IV i M4, ładujesz golda i zabawa przednia jak KV-1 dostanie strzała za 80% HP i nie wie co się dzieje <3

Opublikowano

@UP Owszem ,radziecki T-34 jest w miarę ,miarę,ale Type T-34 to gówno ,ale to tylko moja opinia.

Mam nadzieję ,że jak będę miał naprawionego kompa ,to wasze rady mi się przydadzą :) (Piszę ze smartfona). Dziękuję wszystkim za odpowiedzi :). Temat do zamknięcia :).

Opublikowano

Zwracam honor ;) Nie zauważyłem tego przedrostka "Type", ten chinol faktycznie ssie x_x. A medami to flanujesz, ew. jak "snajper
jak TD (idealny przykład, Panterka).

Opublikowano

Różnica między Typem T-34, a T-34 to nazwa i kolor czołgu geniusze... To jest ten sam czołg... VK36.01 H to czołg ciężki - mobilność, pancerz i HP na to wskazują. Pz IV - ładujesz HE do 10,5cm i hajda! Widok medów T5 znikających na strzała od boku - bezcenny.

Opublikowano

Różnica między Typem T-34, a T-34 to nazwa i kolor czołgu geniusze... To jest ten sam czołg... VK36.01 H to czołg ciężki - mobilność, pancerz i HP na to wskazują. Pz IV - ładujesz HE do 10,5cm i hajda! Widok medów T5 znikających na strzała od boku - bezcenny.

Otóż nie. T-34 ma większą prędkość maksymalną o 1 km/h, jest cięższy o 542 kg, kadłubem obraca o 2 st wolniej niż Type, a wieżą szybciej o 1st., i T-34 ma lepszą depresję działa o 3st., więc jak następnym razem napiszesz, że czołgi się różnią tylko kolorem i nazwą, to sprawdź tą infromację :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...