Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gdzie są ustawienia przybliżania i oddalania kamery?

Pawlosx1160

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Możesz jaśniej, gdzie dokładnie, btw ta gra ma taką funkcję?@ref

Nie chce cię w błąd wprowadzić ,ale raczej nie da się zmienić kamery, ale na wszelki wypadek sprawdz w opcjach.

Opublikowano

Zaraz zobacze w opcjach co i jak bo coś mi się kojarzy że się dało.

Zaraz dam EDIT.

Po wciśnięciu B można obracać i przybliżać/oddalać jednak nie da się ustawić tego na stałe.

y6eft.gif

Opublikowano

Mark097 dzięki lajk. A jest coś do poprawienia wydajności w grze, mam mocnego kompa a czasami laguje jak sam skurwysyn.

Wczyść komputer CCleanerem, zrób defragmentację dysków, odpalaj grę przez Gameboostera.

Opublikowano

Mark097 dzięki lajk. A jest coś do poprawienia wydajności w grze, mam mocnego kompa a czasami laguje jak sam skurwysyn.

Zapewne w enklawie cie tak laguje :D

Mnie tam laguje jak...

y6eft.gif

• 1 rok później...
Opublikowano

Są tylko skrypty do oddalenia kamery - polecam ustawić sobie na stałe (do następnej zmiany wartości skryptem):

wystarczy z konsoli wpisać

/gfxSetDefaultFOV X

za X podajemy liczbę - ja mam 80 bo więcej widać dookoła (domyślnie w grze jest 55)

czyli np:

/gfxSetDefaultFOV 80

Co do lagów - skopana optymalizacja domyślna kart graficznych (nie do końca automatycznie dobiera dobrze ustawienia) i standardowe lagi przy większej liczbie graczy na tym samym kanale - jedynie pozostaje dobrać ustawienia graficzne na posiadany sprzęt. Na nowszych kartach graficznych lepiej grać na DX10 a na starszych DX9. Na swoim dosyć mocnym sprzęcie też zmniejszyłem ustawienia (R9 290X 4GB DDR5, i7 3930K, 32GB DDR3 1833, SSD etc.) i znacznie lepiej śmiga wszędzie na DX 10 niż DX9 przy średnich ustawieniach (na ultra - gdzie mocna walka laguje).

Na słabym laptopie czy starszej stacjonarce podstawa zmniejszyć nawet na minimum ustawienia GRAFIKA (najbardziej lagują w szczegółach wszystkie Odległości (dajemy średnio lub na słabeuszach  niska),  jakość efektów specjalnych, cieniowania wszystkie (na minimum),  duża ilość cząsteczek podlegających fizyce dajemy niżej . Obowiązkowo na słabszym sprzęcie  (i nie tylko) w ZAAWANSOWANE - od zmniejszone strumieniowanie plików - wszystkie opcje w dół na włączone (szczegółuy tekstur i postaci 100% lub niżej na zabytkach). Na końcu ograniczenie klatek na sekundę dobrać do sprzętu (z 60 na 30 na słabszy sprzęt). Limit pamięci graficznej - tyle ile posiadamy - nie dajemy Automatu! Dobrze dobrane ustawienia = nie ma lagów nawet na zabytkowym nieco sprzęcie,

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...