Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[RaiderZ] Jak zdobyć gitarę?

badumtss1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Słaby tut. Dodaj jakieś ss gdzie on stoi i w ogóle. Napisać to może każdy kto gra i wie on się znajduje. Dla początkujących bardzo słabo wytłumaczone.

Opublikowano

Poradnik niekompletny. Po dojściu do Rits (~30lv) dostajemy misję u Pieśniarza Lucida. Każe nam on uśmiercić Yllis. Znajduje się ona nad Jeziorem po prawej stronie mapy Riode. Lokacja w języku polskim podpisana jest jako Jezioro Tempus.

Zapomnijcie o solowaniu jej. Potrzeba na nią min. 3 graczy po 40lv. Musimy zdobyć struny harfy. W moim przypadku nie chciały mi lecieć z normala, dlatego poszedłem na instancję Repeat i dopiero tam mi dropły.

Po wypełnieniu tej misji mamy dostęp do wielu innych gitar po zatrważającej cenie 2G/1szt.

Po tej misji możemy wykonywać kolejne dla Rzemieślnika Instrumentów Heavena, który znajduje się w Rits. U niego dostajemy misje, które są poryte. Polegają na graniu na instrumentach przy potworach, zadając im jednocześnie obrażenia (poprzez grane dźwięki). Gdy skończymy wszystkie questy dla niego, możliwe będzie craftowanie instrumentów, których dźwięki dadzą nam określone atrybuty: szybkość, będą nas leczyć itp.

Powodzenia

57199140501148694665.png

Opublikowano

Poradnik niekompletny. Po dojściu do Rits (~30lv) dostajemy misję u Pieśniarza Lucida. Każe nam on uśmiercić Yllis. Znajduje się ona nad Jeziorem po prawej stronie mapy Riode. Lokacja w języku polskim podpisana jest jako Jezioro Tempus.

Zapomnijcie o solowaniu jej. Potrzeba na nią min. 3 graczy po 40lv. Musimy zdobyć struny harfy. W moim przypadku nie chciały mi lecieć z normala, dlatego poszedłem na instancję Repeat i dopiero tam mi dropły.

Po wypełnieniu tej misji mamy dostęp do wielu innych gitar po zatrważającej cenie 2G/1szt.

Po tej misji możemy wykonywać kolejne dla Rzemieślnika Instrumentów Heavena, który znajduje się w Rits. U niego dostajemy misje, które są poryte. Polegają na graniu na instrumentach przy potworach, zadając im jednocześnie obrażenia (poprzez grane dźwięki). Gdy skończymy wszystkie questy dla niego, możliwe będzie craftowanie instrumentów, których dźwięki dadzą nam określone atrybuty: szybkość, będą nas leczyć itp.

Powodzenia

Tak, można rozwijać umiejętność ''grania na gitarze'' aczkolwiek napisałem tutaj tylko to co uznałem za słuszne. Jest to podstawa jeśli ktoś chce grać na gitarze wcześniej. Napisałem o misji w Ingen a nie Ritz, więc w czym problem? Po tutorialu wiadomo jak zacząć misję, a dalsze opisywanie co będzie na 30 poziomie byłoby zbędne.

Opublikowano

Dzięki, nie wiedziałem o tym. Wiesz czy są właśnie jeszcze gdzieś takie rzeczy jak np. gitara ? Bo strasznie mnie to ciekawi i chcę jeszcze szpanować przed ludźmi :)

1373794396-U336505.png

Opublikowano

Gitarę(białą) można też dropnąć z skrzynek które kupuje się po wbiciu trust na battlefield'zie. No i w Rits przy fontanie też można kupić gitary tylko NPC pojawia się tam w bliżej nie określonym czasie.

• 1 rok później...
  • Biter. zmienił(a) tytuł na [RaiderZ] Jak zdobyć gitarę?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...