Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Client dla graczy

Gość Steam343

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

szczała, mam dwa pytania:

1. Gdy chce aby ktos zagral na moim serwerze, do jakiego clienta ta osoba musi wrzucić pliki, aby wejść na serwer, ja mam serwer na plikach z 2010 roku, ale z wgranymi nowymi mapami, czyli osoba, która chce zagrać na serwerze musi wrzucić moje pliki do metina2010 nie patchowanego i dodatkowo pliki, które edytowałem ?

2. Może, ktoś mi podesłać prawidłowego tutka do tego jak wykonać patcher na serwerze, aby patchował wszystkie pliki, które edytowałem ?

za pomoc LAJK xD

Opublikowano

1.Tak musi miec pliki mapy w cliencie + wpis w atlasinfo.txt w root, w przeciwnym razie nie bd mapa mu dzialac.

(Najlepiej jak mape masz w patchu .eix,epk wtedy doda sb do Index, podeslesz mu wpis do atlasinfo.txt dopisze sb )

Pomogłem? Daj Lubie to! :)

2252770056.png

Opublikowano

mam jeszcze pytanie,

1. robie serwer na plikach m c n cc.co* (jerry.vhd) i nie wiem jakiego clienta muszą mieć inni, żeby im serwer odpalił

2. Co zrobić aby pliki się patchowały gdy ja coś edytuje na serwerze ?

za pomoc LAJKI

Opublikowano

1.Moga miec clienta jakiegos priva ,albo metin2 niepatchowanego + lunchera mc2010v2 (glowa sury)

2252770056.png

Opublikowano

ale obojętnie jaki metin niepatchowany czy ten z 2010 czy jakis inny ?

Opublikowano

No zazwyczaj privy maja clienta 2010 ;) zmieni IP w serverinfo.py w root , w serverinfo.py dolaconym z luncherem i normalnie sie polacza przez glowe sury

tylko musisz miec portmap wlaczony,zapore sys off

2252770056.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...