Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Fraps i nagrywanie głosu z programu do rozmów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć! Od pewnego czasu myślimy z kuzynką o nagrywaniu let's play'ów różnych gier. Wczoraj po 22 miał być nasz debiut. Zaczęliśmy nagrywać, wszystko było okej, dopóki nie sprawdziłem nagrania. Chciałem, aby fraps nagrywał tylko grę i dźwięki z gry, a fraps nagrał dodatkowo moją kuzynkę z programu do rozmawiania. Głos chcieliśmy nagrywać poprzez nagranie rozmowy w programie RaidCall. Proszę pomóżcie mi co mam zrobić, aby ten fraps nie łapał dźwięków mojej kuzynki z góry dziękuję i serdecznie pozdrawiam! Do usłyszenia!

Opublikowano

Jeżeli chodzi o nagrywaniem frapsem. Fraps łapie wszystkie dźwięki jakie są w tle, z programów, gier itp. Także, jeżeli chcecie żeby nie nagrywało wam rozmowy z RaidCalla, musicie pierw na żywca nagrać grę bez rozmowy, później podłożyć głos. Ale nie będzie to chyba praktyczne dla was. Chyba, że istnieją jakieś obejścia co do tego, ale one są mi nie znane. Jak pisałem, fraps łapie obraz z gry i wszystkie dźwięki. Takie wycinanie dźwięku z danego programu raczej nie istnieje.

Opublikowano

Ten program się nie spiszę... Już sprawdziłem

@EDIT:
Czyli nie mogę nakazać frapsowi, aby nie nagrywał RaidCall'a? Jest jakiś inny program, którym mógłbym osiągnąć taką jakość jak frapsem i spełniałby moje wymogi?

Opublikowano

Nagraj materiał Actionem. Zainstaluj DXTory i wyodrębnij ścieżki audio. Jedna odpowiada za sam dźwięk z gry, a druga za wszystkie inne.

Opublikowano

Czyli w frapsie ustawić, aby nie rejestrował audio, a później przy obróbce skleić w jedno? tak?

@EDIT: Sorry, teraz dopiero zobaczyłem jak działa "Action". Dzięki za pomoc jak coś nie wyjdzie jeszcze zgłoszę się o pomoc.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...