Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Da się zmienić ip serwera np z xxxxx:25565 na craftbook.pl?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie.

Da się zmienić ip serwera np z xxxxx:25565 na craftbook.pl? lub nwm supercraft.pl czy nwm craftbook.tk.

– Czas wykazać się męstwem!

– No nie ... znowu?

image.jpg

Opublikowano

Da się, pierw załatw domenę a później jej rekord 'A' przekieruj na Ip serwera.

Opublikowano

Najpierw powiedz gdzie kupiłeś domenę, później będziemy wiedzieć co gdzie i jak.

Opublikowano

Jeśli masz customowy port, tj. nie jest to 25565 to musisz skorzystać z rekordów SRV, jeśli masz domyślny port to zwykły rekord A wystarczy. Aby to zrobić musisz zakupić domenę, lub skorzystać z darmowych rozwiązań - patrz spoiler w podpisie.

Opublikowano

Najpierw powiedz gdzie kupiłeś domenę, później będziemy wiedzieć co gdzie i jak.

nazwa.pl Kupiłem .pl

Jeśli masz customowy port, tj. nie jest to 25565 to musisz skorzystać z rekordów SRV, jeśli masz domyślny port to zwykły rekord A wystarczy. Aby to zrobić musisz zakupić domenę, lub skorzystać z darmowych rozwiązań - patrz spoiler w podpisie.

Mam port 18874

Co dalej?

– Czas wykazać się męstwem!

– No nie ... znowu?

image.jpg

Opublikowano

Możesz to zrobić rekordem srv, a możesz też zgłosić serwer do playmine.pl, nie będziesz musiał się męczyć sam. A tak jak by co to jak będziesz dnsy ustawiał to pamiętaj że trzeba trochę poczekać nawet 24 h, żeby zadziałało.

1390684250-U762298.png

Opublikowano

Kup domenę na home.pl

Podepnij ją pod ip swojego serwera np. 45.23.123.412 nie jako DNS ale jako główny rekord.

Masz do mnie sprawę? Pisz PW!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...