Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] z serwerem.

hersen233

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wczoraj zrobilem serwer 4story na plikach 4.0 z gemstonami i nowymi kolorami.ZRobilem na hamachi, Koledzy testowali. Gites malines dupales, Niechacy zamiast dac sobie gemstony, dalem PO i serwer padl.. dzisiaj rano chcialem zrobic nowy po formacie z tymi samymi plikami Nie idzie. Przy instalacji sql cos tam wszystk otam zainstalowalo sie i jest blad.. Windows powershell..

failed install, mam pobrane to na komputerze plik .msu i nie wiem jak to zainstalowac Ktos moze wie? z gory dziekuje..

KONIEC

~ REBEKKA

Opublikowano

Z tego co wiem powinieneś zainstalować powershell link http://support.microsoft.com/kb/968930 ( nie daje skanu bo to stronka microsoft :)). Albo źle instalujesz sql.

PS. Skąd masz pliczki 4.0?

"Śmierć nas nie rozdziela, robimy się tylko niewidzialni" 

Franco Scaglia – Czarna mewa

Opublikowano

@up
Hikary. Wszystko dobrze wczesniej mialem teraz zainstalowalem frameworka, windows installer SQL instalowalem poszlo. Przy instalacji ten windowspowershell a pzt mam pobrane to i nie moge tego zainstalowac plik.msu co zrobic?
Co do plikow 4.0 kupilem od niemca z epvp. Oplacalo sie iz wszystko odbugowane itemy w sklepach itp.
Co do serwera. Najpierw musze to jakos zrobic, na hamachi dac testowac ziomka do 16.07 Jak bedzie dobrze, wykupuje serwa na 2 miesiace.
Zaraz podesle tobie linka z screenem.

KONIEC

~ REBEKKA

Opublikowano

Kiciuś skąd wziołeś pliczki 4.0 ?! Jakie są bugi? Jak ten problem wyskakuje Ci przy Sqlu to musisz doinstalować dodatek. I zaistalowac sql server kompatybilny z towim systemem blablabla ;D Jak Dasz mi te pliczki to postawie ten serv na dedyku all free i masz gma. Co ty na to? Odezwij się na pw ^^

Opublikowano

@up A za co jest chleb? za $$.. Nie podesle plikow. Dostalem zakaz od tego zioma. Nawet teraz nie moge pisac o tych plikach ale pisze.
Wszystko odbugowane nawet hosta mam zamowionego tylko musze oplacic a teraz np teraz bym zaplacil to by poszlo pare czasu w dupe poniewaz nie dziala mi to gowno windows powershell a tego zainstalowac nie idzie. Lub ze zamowie tego hosta jednak i zrobie im 24/7 non hamachi testowac i np bd podobny do eden4s:
Bd podobna stronka. Serwer bd sie nazywac Utora4s, na becie beda 2 glosowania po 30k cash na jedno na becie. Po becie 2 glosowania i za jedno bedzie 300 cash.
A bym zapomnial dodac. Jest tam dodane nowe eq do robienia + Tarantule ( jak na p4story )

Jest nawet tam auto happy tour. Ze ustawiam tylko dzien i godziny Taki event ze co godzine wiekszy exp jest przez 12h np 1 godzina 50% wiecej expa potem tak po 5 godzinach np 250% wiecej expa i nie wiecej. Dodano nowa maszyne tam ( moon ) Bedzie ona do kupienia w sklepie ( normalnym ) za kase. Jeden taki kamien to 5g bedzie.System gemstone: zwykly gemstone 150s , ten lepszy czerwony po 500s i premium gemstone 1g. Jak na taki serwer ceny male i ogarniete.. Jak 1-50 lvl 6/9 s za moba. na 93 lvl bedzie po 20s za moba. Exp taki jak na nexonie. Wiec prosze ciebie/was jak bedzie ten serwer , nie krytykujcie go ze podobny do nexona bo sie rozni i to jak.. Nexon nowy co ma tylko nowy interface i bronie a na tym moim nie bedzie broni poniewaz dodatkowe pliczki kosztuja 25€ a juz szkoda mi pieniedzy na to.. Tylko musze ogarnac ludzi na to nawet teraz zrobie nowego posta zeby sie chetni na bete zglaszali.

KONIEC

~ REBEKKA

Opublikowano

Dales 200 zl za pliki xD? Zapytam tak dostałeś razem zn imi licencję? Dalej 200 zł to serv na 4 miesiące ;d Gamestony to nie wszystko ;c Jakoś bezn ich przeżyje jednak. Druga sprawa to ten brak bugow no skile i honor ale na to tez mam sposoby. BTW nie wstawaij na e pvp, bo Ci server padnie. TO NIE SA DDOSY to jest włamanie przez sqla, a oboje wiemy, ze nie jesteśmy wn im biegli tylko tyle , co potrafimy odpalić server. Odemnie tyle jak narazie a i stawiaj tego serva z checia pogram ;d Po co mam ladowac kase w hosting jak mogę grać u Ciebie za darmo ^^

Opublikowano

Dales 200 zl za pliki xD? Zapytam tak dostałeś razem zn imi licencję? Dalej 200 zł to serv na 4 miesiące ;d Gamestony to nie wszystko ;c Jakoś bezn ich przeżyje jednak. Druga sprawa to ten brak bugow no skile i honor ale na to tez mam sposoby. BTW nie wstawaij na e pvp, bo Ci server padnie. TO NIE SA DDOSY to jest włamanie przez sqla, a oboje wiemy, ze nie jesteśmy wn im biegli tylko tyle , co potrafimy odpalić server. Odemnie tyle jak narazie a i stawiaj tego serva z checia pogram ;d Po co mam ladowac kase w hosting jak mogę grać u Ciebie za darmo ^^

Oj mylisz sie. za 200zl to sa same pliki. .Tam wszystko jest wejdz na moj post o tym serwerze i poczytaj co jest dokladnie.. zapomnialem dodac ze co 1h w obszarach wojennych bedzie sie pojawiac taki smok eventowy i z niego dropia te skyrzynki a ze skrzynek materialy na pvp item.

KONIEC

~ REBEKKA

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...