Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Priv vs Win 8

...Hasty™

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na
wielu forach priv serwerów Metin2 spotkałem się z problemem
niedziałających clientów, co spowodowane było posiadaniem Systemu
Windows 8. Postaram się pokrótce przedstawić jak poradzić sobie z owym
problemem:

Zapewne każdemu z was co posiada Win 8 przy włączaniu clienta wyskoczył komunikat:

dadaty.jpg

(obrazek ze źródła: http://board.metin2.pl/board37-pomoc-pytania-i-pierwsze-kroki/board220-problemy-techniczne/board587-archiwum/947560-wyskakuje-blad-log-metin2-create-no-appropriate-device/)

Na problem ten są 2 sposoby:

1.) Klikamy na ikonkę clienta prawym przyciskiem myszy -> właściwości -> zakładka : ZGODNOŚĆ

Wtedy szukamy opcji *Uruchom ten program w trybie zgodności z:" i zaznaczamy tryb zgodności z win7.

A gdy akurat w właściwościach nie ma zakładki zgodność ?

Wtedy gdy klikniemy na ikonkę mamy na górze folderu takie coś jak zarządzanie a dalej będzie takie coś jak "rozwiąż problemy ze zgodnością"

Mnie akurat ta opcja sama pomogła, jednak nie każdemu to wystarczało, dlatego przywodzi tu na myśl

sposób nr 2:

I tu nie ma co tłumaczyć , najlepiej obejrzeć filmik jednego *Youtubera* ^^

*Jeżeli tak poradnik się ukazał to przepraszam, ale nie widziałem.

Nieregulaminowa sygnatura. Wyedytowano przez Naiko.

Opublikowano

Poradnik przydatny dla osób z Win.8,a jak wiadomo liczba takich osób się powiększa,więc taki temat jest jak najbardziej potrzebny. Like !

Opublikowano

1.) Klikamy na ikonkę clienta prawym przyciskiem myszy -> właściwości -> zakładka : ZGODNOŚĆ

Wtedy gdy klikniemy na ikonkę mamy na górze folderu takie coś jak zarządzanie a dalej będzie takie coś jak "rozwiąż problemy ze zgodnością"

Mógł byś dodać to do tematu :)

Jeżeli piszę haotycznie to znaczy, że piszę na szybko i nie zwracam uwagi na to w jaki sposób piszę!

hjbu.jpg

Opublikowano

Mógł byś dodać to do tematu :)

Uzupełniłem, dzięki.

Nie pomyślałem o tym ;p

Nieregulaminowa sygnatura. Wyedytowano przez Naiko.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...