Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

ASUS Nvidia GeForce GT630 2GB / Płyta głowna ?

szczegus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,
Zdecydowałem się zakupić kartę graficzną : ASUS Nvidia GeForce GT630 2GB DDR3

Parametry Komputera :

*Płyta Główna : ASUS M4N68T-M LE
*Prcesor : AMD PHENOM II X4 965 3,4 GHz S-AM3 BOX
*Karta Graficzna : Nvidia GeForce GT220 128-bit 1GB DDR3 (do wymiany)

*Pamięć : 4096 RAM, DDR3
*Dysk : SAMSUNG HD256GJ

i teraz pytanie odnośnie płyty głównej : czy grafika jaką chce kupić odpali na mojej płycie czy raczej ona już nie obsługuje tego typu kart graficznych ??

z góry dzięki za pomoc
pozdrawiam Szczegu$

Opublikowano

odpalic odpali, ale ta karta to szrott, zle zrobiles kupujac ja ;P

hohohehehohohihihehehohohuhu

Opublikowano

ogólnie to jeszcze nie kupiłem , zastanawiam się nad kupnem, wybrałem ja z powodu niskiej ceny :D ale zawsze można wybrać coś innego ;) mógłbyś mi doradzić co lepiej wybrać zamiast tej, koszta mogą wynosić ~300-350zł. coś co będzie się dobrze zgrywać z resztą sprzętu.

Opublikowano

i mówisz, że dawałaby rade ? chodzi mi o to, że chce kupić coś na dłużej, żebym nie musiał za jakiś czas wymieniać jej na coś lepszego

Opublikowano

karta nvidii z serii GT są kartami do programów biurowych, internetu, nie nadają się do nowszych gier, jak i również w starszych nie będą demonami prędkości.

Jeżeli poszukujesz listy ID przedmiotów Minecraft, komend WorldEdit, to zapraszam do mojego poradnika!

25hmxok.png

Opublikowano

karta nvidii z serii GT są kartami do programów biurowych, internetu, nie nadają się do nowszych gier, jak i również w starszych nie będą demonami prędkości.

i po co spamujesz? napisalem juz mu to wczesniej ze to szrot, Sweet dal mu najlepsza karte w tej cenie a ty piszesz teraz ze ta karta sie nie nadaje do gier.

Opublikowano

*Zasilacz : MODECOM Feel 400ATX 120mm FAN 400W

ogólnie kompa składałem prawie 4 lata temu, wtedy nie przykładałem zbytnio uwagi do typu karty graficznej

Opublikowano

Zasilacz zmien na jakiegos fortrona z allegro bądź aerocoola z morele za 130zl

Opublikowano

Zasilacz zmien na jakiegos fortrona z allegro bądź aerocoola z morele za 130zl

I po co spamujesz, napisałem juz mu to wyżej.

Jeżeli poszukujesz listy ID przedmiotów Minecraft, komend WorldEdit, to zapraszam do mojego poradnika!

25hmxok.png

Opublikowano

a ten nowy zasilacz to konieczność czy raczej można byłoby przymknąć na to oko ? ;P mam trochę niski budżet jak na ten moment a chciałbym jak najszybciej zamówić nową grafikę bo stary model już sobie nie radzi przy nowszych gierkach

To nic będzie trzeba wziąć pożyczkę od rodzinki na ten zasilacz ;D , wypłata dopiero 10 a zależy mi na tym, żeby sprzęt zmontować jeszcze w tym tygodniu, choć po wypłacie mam zamiar dokupić jeszcze 4GB RAM'u i jakieś lepsze chłodzenie do procka bo to oryginale z black boxa strasznie wyje, dopiero po włączeniu funkcji oszczędzania energi w EPU-4 Engine zwalnia i chodzi jakby to powiedzieć ' w miarę cicho' ale wiadomo, że to obniża jego wydajność chociaż nie wiem czy to w ogóle jest odczuwalne,
co wy o tym sądzicie ?

Opublikowano

konieczność - jeśli nie chcesz żeby Ci spaliło karty/i innych podzespołów. Poszukaj na allegro jakiś fortronów 450w ;)

Ahmedcreep - nie widzialem ze napisales bo napisales minutke wczesniej :)

Opublikowano

a sprawa z chłodzeniem procka ? poszperałbym po necie ale to by zajęło trochę czasu bo pewnie już jest wiele postów na temat problemów chłodzenia w moim procku, ogólnie wolałbym tu od razu dowiedzieć się od doświadczonych osób coś na temat mojego problemu

także czekam na podpowiedzi :)

Opublikowano

własnie sprawdziłem prędkość wentylatora na pełnej wydajności i wynosi ona : 5720rpm nie jest to zbyt dużo ? temperatura procesora zbytnio nie zmieniła się po zmienieniu trybu z oszczędzania na full power (38-36*)

znalazłem chłodzenie i zasilacz co sądzicie o tym?

http://allegro.pl/fortron-450w-fsp450-60egn-80-gold-2xpcie-eps-nowy-i3358014159.html

http://allegro.pl/silentiumpc-spartan-he912-lt-okazja-wwa-i3368191771.html

Opublikowano

nie są to wysokie ceny jak za takie sprzęty niecałe 2 banie za chłodzenie i zasilacz to dobry układ, wliczmy w to jeszcze 4 za grafikę i jakaś bania za 4gb ramu. Za to wszystko wyjdzie mi jakoś 750~zł wliczając koszty przesyłki, wracając do pytania z poprzedniego postu co sądzicie o tych obrotach wentylatora 5720rpm to nie czasem za prędko ? można sobie wyobrazić jakie dźwięki wydaje procek na takich obrotach :D

Opublikowano

wątpie że są to realne obroty, wydaje mi się że jakiś błąd, u mnie na spartanie mam po 200 pod obciążeniem (?)

Opublikowano

no własnie patrzyłem na testy spartana i tam w maksymalnych granicach dobija do 600rpm, to jest aż dziwne , że seryjne chłodzenie osiąga taką prędkość na stresie, ale wiele czytałem na ten temat i patrząc na wypowiedzi innych właścicieli owego procka mieli ten sam problem.

Jedyna opcja na jego uciszenie to zakup nowego chłodzenia, i skuszę się wlaśnie na tego Spartana za 75zł, wydaje mi się ze powinien być odpowiedni

Opublikowano

Tylko przydałoby się podkręcić tego Phenoma, bo na stocku straszne spadki FPS miewa. W BF3 rdzenie są obciążone w 90-95% przy taktowaniach 4.1GHz w rozgrywce MP - 64 osoby na Kanałach.

Martwi mnie jedynie ta goła sekcja, chyba, że dokupiłbyś później radiatorki i dał na nie nawiew.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...