Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Zapowiedź] Black World

frucin

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ostatnio z wielką chęcią podjąłem się wyzwania o zrobieniu gry. Będzie to gra typu Margonem(każdy wie o co chodzi?) gra będzie zrobiona w 2D (kiedyś zrobię ulepszoną wersje 3D)

Co mam już zrobione:

-24 Lokacje

3 z nich :

DOM

-awf.png

STAJNIA

23ed.png

CMENTARZbvu.png

Oraz wiele wiele innych

-3 EXPOWISKA

-31 Broni

-3 Misje (4 Powstaje)

Co chcę zrobić:

-około 100 lokacji

-12 EXPOWISK

-wiele wiele misji

-Nowe bronie oraz pancerze

Wersji Demo nie będę dawał ponieważ mam kilku testerów więc z bugami raczej nie będzie problemów

Gra ukaże się około 30 lipca o wszystkich problemach oraz przedłużeniach będę informował

Mam nadzieje że was zachęciłem do gry piszcie sugestie w tym temacie na 99% ich wysłucham!

Opublikowano

Widze,że cała gra powstaje w RPG Makerze.Każdy może zrobić to co ty dotychczas w tej grze wystarczy czasu i wszystko jest dziecinnie proste wystarczy tylko klikać na tekstury gotowe i klikać gdzie ona ma się znajdować.

nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

Poprawiłem czcionkę, by łatwiej się czytało.

Wiele elementów mogły być bardziej dopracowane np. stan hp, pd.

1375884335-U390809.png

Blue Member

Opublikowano

Gra prawdopodobnie upadnie ponieważ straciłem większość map (komputer mi się popsuł) mapy próbowałem poprawić jeśli mi się uda odzyskać wrzucę je w sobotę tutaj .

Opublikowano

Gra prawdopodobnie upadnie ponieważ straciłem większość map (komputer mi się popsuł) mapy próbowałem poprawić jeśli mi się uda odzyskać wrzucę je w sobotę tutaj .

Ehem a ja chciałem w nią pograć. Powodzenia przy następnej grze :P

Opublikowano

Ja też zaczynam robić grę taką jak margo tylko bazowana na World of Warcrafcie ( ale w takim stopniu żeby nie było sprawy o prawa autorskie), Wykonane: 0,01%, Jeżeli ktoś ma jakieś teksturki do broni, postaci czy byle czego mógłby by mi przesłać link do pobrania na pw?

"Kto pragnie pokoju, niech przygotowuje się do wojny"

-Vegetius

banner2.jpg

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ehem a ja chciałem w nią pograć. Powodzenia przy następnej grze :P

prawdopodobnie powstanie gra o nazwie "Resish" taka sama jak black world tylko że poprawiony mapping więcej zdarzeń misji lokacji jeżeli skończę 50% (narazie jest 10%) wrzuce prezentacje oraz demo gry:)

Opublikowano

Taka gra robiona w RPG Makerze nigdy nie będzie dobra...

wiele gier zrobionych w RM jet dobrych niektóre są nawet najlepsze :)

Opublikowano

Podaj jakieś przykłady gier zrobionych w rpg makerze w które gra online przynajmniej 50 osób...

Opublikowano

Podaj jakieś przykłady gier zrobionych w rpg makerze w które gra online przynajmniej 50 osób...

boże widzisz i nie grzmisz nie znasz się na tym programie ... nie wypowiadaj się! w rpg maker nie da się zrobić gry online!!! chyba że jesteś takim geniuszem że napiszesz mi skrypt na gre online jest kilka takich ale po hiszpańsku.

W rpg maker można zrobić grę na PC

Aha i podam przykłady kilku naprawde dobrych dopracowanych gier:

-Opowieści z Asgun

-Kruk

-Hubert (nie jest najlepsza ale naprawdę fajna)

Więcej nie będę podawał bo tak tych nie zobaczysz ew. jedną

W rpgmaker VX może nie da sie stworzyć naprawdę super gry ale ma dużo możliwości a jeśli dasz rade to proszę zrób grę zobaczysz czy to takie łatwe ale zaczynaj bez poradników tak jak ja kilka lat temu

Opublikowano

Ale jak ty tworzysz własną gre skoro ten program robi wszystko za ciebie, nawet programować nie potrafisz. Gdybyś był taki super to nauczyłbyś się c++ i stworzył właśna niezależna gre 2d online .

Opublikowano

Ale jak ty tworzysz własną gre skoro ten program robi wszystko za ciebie, nawet programować nie potrafisz. Gdybyś był taki super to nauczyłbyś się c++ i stworzył właśna niezależna gre 2d online .

Popieram w tym programie nie trzeba znać praktycznie nic tylko trzeba troszkę wiedzieć co gdzie jest i tyle.

Robiłem już w tym programie gry mając 10 lat bez poradników...

Opublikowano

Popieram w tym programie nie trzeba znać praktycznie nic tylko trzeba troszkę wiedzieć co gdzie jest i tyle.

Robiłem już w tym programie gry mając 10 lat bez poradników...

Znam różne jezyki m. in. Html c++,css, mysql, ruby, java (uczę sie), pkp zamierzam zacząc więc jeśli mnie nie znacie to po jakiego grzyba sie wypowiadanie
Opublikowano

Jeśli znasz te wszystkie języki to dlaczego nie zrobisz właśnie w nich jakiejś porządnej gry a nie robisz gre w prostym gotowym programie...

Opublikowano

Znam różne jezyki m. in. Html c++,css, mysql, ruby, java (uczę sie), pkp zamierzam zacząc więc jeśli mnie nie znacie to po jakiego grzyba sie wypowiadanie

W tych językach nie stworzysz gry, zresztą co to pkp ? jeśli znasz Mysql to php też powinieneś znać zresztą mysql to nie język tylko baza. Więc widać jak się znasz..

Opublikowano

W tych językach nie stworzysz gry, zresztą co to pkp ? jeśli znasz Mysql to php też powinieneś znać zresztą mysql to nie język tylko baza. Więc widać jak się znasz..

PHP*(umiem tylko sie jeszcze szkole) sorki za błąd

@Edit

Temat do zamknięcia ta gra nie powstanie ponieważ mam inny projekt

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...