Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Prośba]Kilka zestawów w różnych cenach.

dzekon

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć

Chcę kupić komputer, nie ma być on do grania, tylko do takiego użytkowania, posiedzieć

w sieci, napisać coś, film obejrzeć.

Proszę Was o napisanie mi zestawów w 3 cenach.

1.Do 1000zł,

2.Od 1000zł-1500zł,

3.Od 1500zł-2000zł,

Pozdrawiam,

dzekon.

Opublikowano

Do tysiąca mogę polecić taki jaki ja mam.
Procesor: Intel Core 2 Quad Q8200
Grafika: Nvidia GeForce 8600 GT 512 mb (Chyba na rynku nie ma już)
Ramy: 2gb
Płyta główna: Asus P5PKL-VM

Zasilacz nie wiem :D

Do siedzenia jest dobry, tylko nie wiem jak teraz części są cenowo, kupiłem go około 8 lat temu, da się obejrzeć film w HD, posiedzieć, taki dla twojego użytkowania, bo widzę, że nie chcesz do gier.

Opublikowano

http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=72889&s=73503&s=70749&s=56579&s=73969&s=74756&s=74018&s=63363

Do 1000zł - wentylator z chłodzenia zdejmij - jeśli nie będziesz go obciążać na Full, to poleci na passywie (albo zamontuj coś cichego w przyszłości). Ew. Mugen z alledrogo

Do przęglądania neta i oglądania filmów więcej nie potrzebujesz więc dalej nie składam :P.

Opublikowano

Po co Ci do filmów i przeglądania neta i5? I5 dopiero od 2400zl +

hohohehehohohihihehehohohuhu

Opublikowano

Powodzenia życze, do tego m23 i jakieś tanie ramy? No sorry, ale żeby mieć w miarę mocny komputer z i5 te 2300 minimum jest..

Opublikowano

Powodzenia życze, do tego m23 i jakieś tanie ramy? No sorry, ale żeby mieć w miarę mocny komputer z i5 te 2300 minimum jest..

Nie, bo 2100zł wystarczy luzem.

jakieś tanie ramy

RAMy mają to do siebie, że raczej się nie psują (najczęściej posiadają gwarancję wieczystą), a nawet jeśli,to od czego jest gwarka ?

http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=74018&s=61601&s=70749&s=76662&s=56579&s=73693&s=73969&s=63363

Proszę. A dało się jeszcze taniej biorąć np. Zalman'a T1/T2 albo gorzej kręcącego się BOOST'a http://techplanet.pl/produkty/karty-graficzne/gainward-geforce-gtx650ti-boost-golden-sample-1gb-ddr5192bit-dvihdmidp-pci-express,38504.html

Opublikowano

Nie znasz sie i pieprzysz głupoty.. Spokojnie za 2k ma świetny zestaw do gier na ultra i w większości FHD ;p

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Opublikowano

budżetowy zasilacz, 4gb ramu (wtf?) - naprawdę ekstra :)

//Proszę wyjdź.. Nie znasz się? Nie wypowiadaj się ~~Anoizm

Opublikowano

Budżetowy? Hahahhahahahahh xD 4gb ram starcza, a to, że nie umiesz korzystać z dobrych programów to już nie moja wina..

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Opublikowano

Ale napisałeś, że się nie da.

Budżetowy zasilacz - no i co z tego, skoro pociągnie ten zestaw ? 4GB RAM to nie jest tragedia.

Opublikowano

Ale napisałeś, że się nie da.

Budżetowy zasilacz - no i co z tego, skoro pociągnie ten zestaw ? 4GB RAM to nie jest tragedia.

Da sie nawet taniej :D

Ja dalem 1499zl za:

CPU-i5-650

GPU-GTX 460 (Ciagnie BF3 na ULTRA )

RAM-4GB GOODRAM

HDD-1TB

PSU-Zalman 450w

MOBO-Foxconn (nie pamietam modelu)

4GB Jest wystarczajace do wszystkich nowych programow i gier

CPU : Intel i5 4670k //  GPU : Gigabyte 270x Windforce3X // PSU : Ocz Fatal1ty550w  // CASE :  Regnum L50  // MOBO : B85-G43  // RAM : 8GB DDR3  HDD : Seagate 1 TB , Samsung 1 TB     

Opublikowano

Da sie nawet taniej :D

Ja dalem 1499zl za:

CPU-i5-650

GPU-GTX 460 (Ciagnie BF3 na ULTRA )

RAM-4GB GOODRAM

HDD-1TB

PSU-Zalman 450w

MOBO-Foxconn (nie pamietam modelu)

4GB Jest wystarczajace do wszystkich nowych programow i gier

faktycznie super zestaw xD

2 rdzeniowa i5, slaba karta ( jak na te czasy ) mobo też raczej stare... nic ciekawego

@Bozydar Dobrych programów? Są jakieś "dobre programy"? Większość graczy podczas grania ma włączonego skyp'a, origina lub steama, antywirusa itp. i to wszystko zżera ram...

Sam Battlefield potrafi się dławić przy 4 GB ramu i włączonym skype, nie mówiąc np. o niezoptymalizowanym GTA IV, Crysis 3, Metrze 2033 itp. - jeśli zestaw ma być do gier to gry maja chodzić dobrze nieważne czy będziesz miał skype czy nie, ale lepiej oszczędzać na wszystkim żeby tylko wpakowac mega duper kartę i procesor..

@Sweet Jesus Da się - ale po co oszczędzać na wszystkim? Poza tym jeżeli chciałby ktoś zmodernizować zestaw mając tego Chiefteca musiał by kupić inny, 450w to mało, mój po OC zużywa około 450 ( albo błędy pomiaru - idk :3 ), więc?

Opublikowano

lepiej wziac 8 gb ram kosztem grafiki... mpc logic user ram zawsze moze dokupic, z gpu jest troche gorzej

Opublikowano

Albo dołożyc trochę kasy, fuck logic!

Masz 2.000zł. Znikąd nagle pojawiają Ci się 3 stówki więcej ?

Nie każdy może wytrzasnąć nagle 300zł kiedy ma mocno ograniczony budżet.

RAM dokupuje za 100zł i wkłada. A GPU ? Sprzedaje stare (traci na tym, bo wiadomo, że używane to już cena idzie mocno w dół) i kupuje nowe.

Opublikowano

Masz 2.000zł. Znikąd nagle masz 2.300 ?

Nie każdy może wytrzasnąć nagle 300zł kiedy ma mocno ograniczony budżet.

RAM dokupuje za 100zł i wkłada. A GPU ? Sprzedaje stare (traci na tym, bo wiadomo, że używane to już cena idzie mocno w dół) i kupuje nowe.

I właśnie dlatego lepiej przyciąć na ramie, a nie na grafice albo procku

Opublikowano

450w to mało, mój po OC zużywa około 450

Mam nadzieje, że miernikiem to mierzyłeś xD 7850 w stresie pobiera nie więcej niż 130W, a 3350p nie więcej niż 200W przy obciążeniu wszystkich rdzeniu na 100%. Dobre 450W starczy na luzie.

Większość graczy podczas grania ma włączonego skyp'a, origina lub steama, antywirusa itp. i to wszystko zżera ram...

To idź za głosem ludu używając tych samych programów. Ostatnio w jakimś poście pisałem, że zużycie pamięci u mnie nie przekracza 1.2GB(a jeszcze nie mam moich modyfikacji zrobionych) więc gdzie ty masz to swoje 2-3GB? ^^ Używaj gościu zamienników tych samych programów.

Sam Battlefield potrafi się dławić przy 4 GB ramu

Aż z ciekawości jedną kość wyciągnę i sprawdzę. Będzie odpalone Spotify, Origin, Skype, 1 karta Maxthrona (Battlelog) i BF3. Niedługo zrobię taki test żeby udowodnić ci, że 4GB starcza do all.

Opublikowano

Mam nadzieje, że miernikiem to mierzyłeś xD 7850 w stresie pobiera nie więcej niż 130W, a 3350p nie więcej niż 200W przy obciążeniu wszystkich rdzeniu na 100%. Dobre 450W starczy na luzie.

To idź za głosem ludu używając tych samych programów. Ostatnio w jakimś poście pisałem, że zużycie pamięci u mnie nie przekracza 1.2GB(a jeszcze nie mam moich modyfikacji zrobionych) więc gdzie ty masz to swoje 2-3GB? ^^ Używaj gościu zamienników tych samych programów.

Aż z ciekawości jedną kość wyciągnę i sprawdzę. Będzie odpalone Spotify, Origin, Skype, 1 karta Maxthrona (Battlelog) i BF3. Niedługo zrobię taki test żeby udowodnić ci, że 4GB starcza do all.

Z tym że ja mam MSI gtxa 660ti POWER EDITION dosyc mocno ocnietego + 5 wentyli + i5 2500k na 4,5 i do tego 3 dyski :)

W sumie zrobię też taki test, moge nagrać wszystko i CI pokaze ze 6 gb ramu to dostateczna ilośc ;)

Opublikowano

faktycznie super zestaw xD

2 rdzeniowa i5, slaba karta ( jak na te czasy ) mobo też raczej stare... nic ciekawego

@Bozydar Dobrych programów? Są jakieś "dobre programy"? Większość graczy podczas grania ma włączonego skyp'a, origina lub steama, antywirusa itp. i to wszystko zżera ram...

Sam Battlefield potrafi się dławić przy 4 GB ramu i włączonym skype, nie mówiąc np. o niezoptymalizowanym GTA IV, Crysis 3, Metrze 2033 itp. - jeśli zestaw ma być do gier to gry maja chodzić dobrze nieważne czy będziesz miał skype czy nie, ale lepiej oszczędzać na wszystkim żeby tylko wpakowac mega duper kartę i procesor..

@Sweet Jesus Da się - ale po co oszczędzać na wszystkim? Poza tym jeżeli chciałby ktoś zmodernizować zestaw mając tego Chiefteca musiał by kupić inny, 450w to mało, mój po OC zużywa około 450 ( albo błędy pomiaru - idk :3 ), więc?

Tylko ze ten komputer uciagnie te same gry co wasze kompy po 3tys :D

CPU : Intel i5 4670k //  GPU : Gigabyte 270x Windforce3X // PSU : Ocz Fatal1ty550w  // CASE :  Regnum L50  // MOBO : B85-G43  // RAM : 8GB DDR3  HDD : Seagate 1 TB , Samsung 1 TB     

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...