Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja]Varus

kluczyk2011

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chciałbym zacząć dyskusje na temat varusa gdy go kupiłem zauważyłem że robi taki dmg że teemo w erly idzie na hita dzisiaj gdy nim grałem miałem statystyki 25/3 dmg z Q wynosił około 1000 fizycznych obrażeń dmg z E wynosiło 500 fizycznych obrażeń a z ulta (o dziwo) brałem około 500 magicznych obrażeń co o tym myślicie historia powtórzyła się ponownie w następnym meczy jak myślicie o tylko 2 razowy fart czy naprawdę varus jest aż tak Op (jeśli tak to będzie nerf :P)

lo6i.jpg

Masz problem? Wrób to co Happy i zeżryj jakąś rybkę :v

Opublikowano

Nie będzie nerfa, Varus robi to co należy do AD Carry - zadaje ogromny dmg. Moim skromnym zdaniem jest bardzo silnym pickiem i może łatwo rozwalić wroga, ale nie jest przeładowany.

Opublikowano

nie jest przeładowany ale 1k dmg z Q (w dodatku w niepełnym bulidzie) oraz 50% laif stela na dodatek stun który może objąć cały team oraz masowe spowolnienie na dodatek dmg od % max zdrowia to moim zdaniem trochę przeładowane np. Dariusa robiłęm na combo i 2 hity (był tankiem)

lo6i.jpg

Opublikowano

nie jest przeładowany ale 1k dmg z Q (w dodatku w niepełnym bulidzie) oraz 50% laif stela na dodatek stun który może objąć cały team oraz masowe spowolnienie na dodatek dmg od % max zdrowia to moim zdaniem trochę przeładowane np. Dariusa robiłęm na combo i 2 hity (był tankiem)

PO pierwsze - life steal jak cos. Po drugie - 50% ls nie jest z dupy - kazda postac moze tyle miec z odpowiednim buildem. Po trzecie - nie stun tylko snare, a to jest zasadnicza roznica. ADC jak ADC, zaden op tylko zwyczajna postac.

Game Over

Opublikowano

pewnie miał farta na normalkach i teraz mówi, że op... Zagraj kilkanaście ranków nim, a później twórz tematy tego typu ._. Według mnie Varus jest wybalansowany i nie potrzebuje nerfa.

nudsyg_zps005130d2.png

Opublikowano

Varus jest dobry ale wątpię, że op :) nerfa raczej na pewno nie będzie.

Opublikowano

Dokurwiam go Tristaną jak chce. Na wymianach może zrobić laskę, jego jedyny plus to dystansowy harras i snare z ulta, trochę mało by nie był gwałcony w late we wszystkie otwory.

Opublikowano

Po co nerf? Jest bardzo zbalansowany i early wygrywa mu SUPPORT. Połączenie z zyrą/alim zawsze u mnie działa.

Maxujcie Q, btw.-

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

Imo, Varus jest strasznie stronk i sam nim dosyć dużo gram, jesli wezma mi Caitlyn to pickuje Varusa i mam juz 12 win 4 lose nim wiec jakos sie tam sprawdza ;)

Q ma super zasieg i w mid game mozna ladnie nim z dalego "snajpować" bo w early nie ma dmg jak sie tego nie maxuje, ja tam wole maxowac E bo jest duzo silniejsze i daje lepsze wymiany.

Opublikowano

@up ja osobiście maksuje Q i E a co do snajpienia z kolegom nadaliśmy mu taką ksywke gdy zrobiłem pente strzelając w krzaka po team fighcie :)

lo6i.jpg

Opublikowano

nie jest op latwo go dopasc bo q ma moze ten zasięg ale leci tylko w lini prostej i widac kiedy celuje a dmg jak kazdy adc ma wiec tu nic do gadania nie ma o nerfie :D.

Dziękuje moderatorom za ostrzeżenia bez powodu i uzasadnienia :D

Opublikowano

ja osobiście nie lubie nim grać, jednak z tego co widze dużo osób nim gra i jest nie najgorszy

Opublikowano

Varus nerfa? Śmieszne :D

Jest silny to fakt , dużo meczy nim gram i większość to wygrane. Wszystko zależy od tego czy umie się nim grać.

Czasem widzę ludzi grającym nim i kończą z statami 2/8 ...

Jego Q to miazga racja. Lecz jest on bardzo łatwym celem do zabicia. Spada na zaledwie kilka hitów :)

N3aQbHb.jpg

Opublikowano

Varus nerfa? Śmieszne :D

Jest silny to fakt , dużo meczy nim gram i większość to wygrane. Wszystko zależy od tego czy umie się nim grać.

Czasem widzę ludzi grającym nim i kończą z statami 2/8 ...

Jego Q to miazga racja. Lecz jest on bardzo łatwym celem do zabicia. Spada na zaledwie kilka hitów :)

LOL o.O a jaki inny adc nie pada na kilka hitów.

Varus stał sie popularny dlatego ze jest teraz meta hp a varus ma najwieksze bazowe hp.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Wedlug mnie Varus jest dobrze zbalansowany potrafi scisnac kazdego jesli ktos umie nim grac

ale tez praktycznie kazdy moze zabic go

wiec nie widze tu potrzebnych nerfow

Varus ma duze dmg dlatego ze to ADC
a nie jakisc Tank

Opublikowano

placzesz ze 50% life steala a to przeciez z itemow nie z postaci...

Jeden z najlepszych adc w tej samej lidze co cait ez mf tristana i vayne reszta odstaje

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Varus nawet po nerfie jest częstym pickiem na lcs. Najbardziej op pickiem z adc to vayne, tylko problem polega na tym, że nie może być w tyle w early.

Pomogę z matematyki, PW.

Opublikowano

Jest to jeden z najlepszych snajperów w grze , można spokojnie dobić uciekającego fraga z Q do tego ma slowa i stuna ;)

Opublikowano

Jest to jeden z najlepszych snajperów w grze , można spokojnie dobić uciekającego fraga z Q do tego ma slowa i stuna ;)

Nauczycie się, że STUN to nie to samo co SNARE? Varus ma snare'a...

@top

Varus nie jest OP, ani nie jest useless, jest jednym z lepszych ADC. Ult w tfach robi cuda.

8zbv.png

f1zzy here.

'Hodor hodor hodor!' ~Hodor

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...