Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] IP z Hamachi

Gość Steam343

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

szczała, mam pytanie... moze troche glupie, ale trudno, czy ktos dochodzac do mojej sieci na hamachi, moze wykorzystac moje IP z hamachi przeciwko mnie, czyli czy moze zablokowac komputer, albo zablokowac serwer itp.. wiem, ze glupie, ale kiedys moj ziomek zakladal serwer i cos mu sie z systemem podzialo, pisalo ze jakis podsystem cos tam cos tam.. nie wazne prosze o odpowiedz, oczywiscie LAJK W GORE xD pozdro

Opublikowano

IHamachi automatycznie Ci nadaje IP, a IP komputera masz 1 i te same ;) , Nie slyszalem jeszcze o takim czyms by ktos komus zaszkodzil przez IP Hamachi..

Pomogłem? Daj Lubie to! :)

2252770056.png

Opublikowano

dzieki ziomki za pomoc, a wiecie może jak zabezpieczyć się przed uszkodzeniem serwera przez to IP z hamachi ?

Opublikowano

Prawdę mówiąc, jest 99% szans, że hamka nikt nie tknie, bo to nie ma sensu. Więcej straci na tym "sił" niż to warte.

Hamka możesz zabezpieczyć jedynie dobrym hasłem do ftp/NaviCata + Zabezpieczeniem clienta (Nie wiem po co.)

74f31dbf1675f.jpg

Opublikowano

Nic ci nie może zrobić jedynie co może zrobić połączyć się przez ftp do twojego serwera Metin2 jeżeli zna hasło i go rozwalić ale komputera nie tknie co najwyzej moze ci go zamulić przez otworzone procesory w Putty albo powrzucać wirki do filezilli ale to wystarczy pozmieniac hasla a jezeli masz antywirusa to on ci zeskanuje to :)

Legenda Metin2!

sig_team.png

Opublikowano

Wielkie dziękuję ziomki, jesteście lajtowi ;d dzieki wszystkim za odp xD można zamknąć

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...